REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Apple iPhone 14 Plus. Recenzii și diferențe între smartphone-uri

Apple iPhone 14 Plus. Recenzii și diferențe între smartphone-uri

Victor ROTARU 27 ianuarie 2023 | 13:21 2398

Astăzi vom analiza Apple iPhone 14 Plus. Acesta este „Plus” pentru că este la fel ca iPhone 14, dar cu un ecran mai mare, puțin mai greu și cu o autonomie mai mare a bateriei. În rest, au aceleași caracteristici.

Apple iPhone 14 Plus. Recenzii si diferente intre smartphone-uri

Caracteristici Apple iPhone 14 Plus:

•    Finisaj Ceramic Shield cu sticlă și aluminiu de calitate superioară
•    Opțiuni multiple de stocare
•    Ecran OLED de ultimă generație la 60 Hz cu HDR
•    Cip A15 Bionic și sistem de operare iOS 16
•    Secțiune de cameră cu doi senzori de înaltă calitate
•    Buton lateral de dezactivare a sunetului și Face ID
•    Baterie în stare bună, dar încărcarea rapidă ar putea fi mai bună
•    Baterie mai mare decât iPhone 14 și mai mare decât iPhone 14

Merită să cumperi Apple iPhone 14 Plus?

iPhone este cel mai interesant telefon mobil pentru calitatea sa ridicată, deși are și neajunsuri pe care trebuie să le știi, de exemplu, faptul că, deși are panou OLED, nu dispune de cititor de amprente. Cu ani în urmă, Apple a decis, în timp util, că nu este necesar, tocmai când toți purtam măști și Face ID nu funcționa.

Aspectul estetic al iPhone 14 Plus este unic, original și recognoscibil de la prima vedere. Materiale de construcție bune, netede la atingere, cu sticlă pe spate și aluminiu de înaltă calitate. În opinia noastră, este unul dintre cele mai bune de pe piață, rezistent la apă și praf IP68 (până la 6 metri adâncime timp de până la 30 de minute) și cu încărcare wireless de 15W, ceea ce este util dacă ai încărcare wireless în mașină. Nu are un cititor de amprente, dar are un buton lateral pentru a dezactiva automat sunetul (foarte util pentru întâlniri). Nu are Insula Dinamică a iPhone 14 Pro și Pro Max.

Ecranul ne lasă un gust dulce-amărui. Pe de o parte are un panou OLED de înaltă calitate care nu are ce să le invidieze pe cele de la Samsung, dar continuă să aibă rezoluție Full HD și 60Hz, fiind o povară că și în 2022 rămâne așa. Culoarea este bună, HDR-ul, contrastul și luminozitatea sunt excepționale. Prin urmare, este un telefon pentru utilizatorii care nu joacă jocuri video în mod regulat. Rezoluția este bună, dar ar putea fi îmbunătățită, deoarece există o concurență mai bună, dar Apple este așa, mereu în întârziere, dar cu lucruri bine făcute. Dacă ești în căutarea unui ecran de o calitate superioară, va trebui să alegi iPhone 14 Pro și Pro Max.

Sistemul de operare este iOS 16, care, dacă nu ești un fan al Android, este un software foarte rapid, funcțional și fiabil. Politicile de confidențialitate ale Apple înseamnă că nu este la fel de deschis ca Android în ceea ce privește aplicațiile și posibilitățile, dar, în opinia noastră, este în continuare cel mai bun de pe piață. Intuitiv, ușor de utilizat și foarte bine optimizat, cu actualizări garantate pentru mai mulți ani. Conectivitatea este completă, cu tot ce ai nevoie: Wi-Fi, Bluetooth, NFC etc.

Secțiunea fotografică este mai mult decât remarcabilă în comparație cu alte modele din gamă. Nu are un teleobiectiv, iPhone 14 Pro și Pro Max fiind din nou o opțiune mai bună dacă îți place fotografia. Diferența este palpabilă între acestea și Apple iPhone 14 Plus, dar are totuși o calitate premium remarcabilă. Apple se remarcă prin faptul că are cele mai bune camere foto de pe piață. Este capabilă să înregistreze în format 4K la o viteză de până la 60 fps. Camera selfie (TrueDepth) este foarte bună și are multe îmbunătățiri și opțiuni pentru rețelele sociale, cum ar fi Animoji și Memoji, printre altele.

Merită? iPhone 14 Plus are dezavantaje precum faptul că are o încărcare rapidă care poate fi îmbunătățită, autonomie standard deși cu o sănătate bună în timp, că nu are încărcător inclus în cutie, că nu are cititor de amprente, că are un ecran de 60Hz în loc de 120Hz și că prețul său este foarte mare. Chiar și așa, este un telefon pe care îl recomandăm pentru că Apple are o calitate care iese în evidență și are o durabilitate foarte bună. Cel mai mare handicap al său este că prețul este similar cu cel al iPhone 13 Pro, care este mult mai mare și mai valoros.

Ce iPhone 14 Plus să cumperi?  Modele și culori

În acest an, Apple a lansat 5 culori: Red, Blue, Star White, Mauve și Midnight Black. Există trei versiuni pentru acest model „standard”: 125 GB, 256 GB și 512 GB. Este foarte important să îl alegem pe cel care se potrivește cel mai bine utilizării noastre, deoarece Apple nu permite adăugarea de carduri microSD (așa cum se întâmplă în cazul modelelor high-end ale altor mărci).

Merită iPhone 14 Plus sau iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max sunt mai bune?

În opinia noastră, deși sunt mai scumpe, merită să investești puțin mai mult și să achiziționezi iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, deoarece modelele „de bază” iPhone 12, iPhone 13 și iPhone 14, care sunt deja modele scumpe, rămân aproape la fel, iar Apple lasă ce e mai bun doar pentru modelele high-end.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367