REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Aproape 100 de elevi vor performa la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală- faza zonală

Aproape 100 de elevi vor performa la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală- faza zonală

Replica API 6 martie 2020 | 00:00 859

Vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 8.30, la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, se va desfășura Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală- faza zonală, pentru clasele III- VIII. La competiție participă 95 de elevi din 7 județe ale țării, după cum urmează: Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița și Tulcea.

Elevii vor avea de interpretat două piese de factură diferită, din stiluri diverse, specifice unor perioade din istoria muzicală- clasic, preclasic, romantic, modern etc..

Juriul zonal al Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală este format din 21 de cadre didactice care vor evalua participanții la secțiunile- pian, vioară, suflători, percuție, corzi grave, urmărind îndeplinirea unor criterii clare de jurizare: fidelitatea respectării partiturii, gradul de dificultate, realizarea tehnică și stilistică creativitate, personalitate și expresivitate interpretativă.

În funcție de prestație, elevii vor avea șansa de a ocupa cele 11 locuri pentru a se califica la etapa națională care va avea loc la Cluj Napoca, în perioada 2- 5 aprilie 2020.

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 6 martie, ora 17.00, la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța.

Această competiție subliniază necesitatea unei educații orientate tot mai mult spre formarea şi dezvoltarea creativităţii, unde artele și preocuparea pentru frumos constituie o constantă prioritate. Acest tip de educație conduce la dezvoltarea suportului nostru spiritual, poate singurul responsabil cu îmbogățirea calitativă a vieții noastre a afirmat domnul prof. Florian Stoica, Inspector școlar pentru Arte.

Alături de profesori, împreună cu reprezentanții autorităților locale și județene (parteneri educaționali tradiționali ai unor astfel de evenimente), ne bucurăm să organizăm cu responsabilitate faza zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III- VIII. Contribuim astfel la promovarea învățământului vocațional, atât la nivel județean cât și național, pornind în mod clar de la premisa că o astfel de competiție este- în primul rând- o evoluție culturală a tinerilor noștri, iubitori de artă muzicală, cea mai profundă expresie a creativității umane a declarat domnul prof. Sorin Mihai, Inspector Școlar General.

Partenerii acestei competiții sunt: Cora City Park Mall, Cora Brătianu, Banca Comercială Română, x-printing, JCI Constanța, SEVDA Jewelry, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Menționăm că, în anul școlar 2019- 2020, 5 elevi de la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța au obținut premii la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III- VIII, derulată la București, după cum urmează:

Filip I.G.Irisa-Maria Dunărințu Marina- Premiul III

Florescu M. Paul Oprea Sabina-Premiul III

Cutova D.C. Inya-Maria Caruțiu Ioan -Mențiune

Tașu T.Antonia Stoica Adela -Mențiune

Ostachi C.D.Daria Mihai Fănică -Mențiune

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272