Aproape de o tragedie! A depășit periculos și a trecut milimetric pe lângă o mașină. Video
Aproape de o tragedie! A depășit periculos și a trecut milimetric pe lângă o mașină. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTrăim în secolul vitezei, iar pentru mulți dintre noi, fiecare secundă costă, iar uneori prețul poate fi mult prea scump. Nu este un lucru nou faptul că pe șosele circulă foarte mulți teribiliști, ceea ce a „ajutat” România să ajungă pe primul loc în rândul accidentelor rutiere, din Europa.
Drumurile din România sunt, în anumite momente și perioade ale anului, adevărate piste de raliu sau locuri în care se produc tragedii. Motivele principale sunt, desigur, neatenția, graba, inconștiența. România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.
La fel ca și în cazul de față, graba se putea transforma într-o tragedie. Totul s-a întâmplat pe 21 februarie, pe drumul care leagă Tulcea de Constanța, pe E86, atunci când un șofer imprudent a depășit un camion, fără să-și dea seama că nu are timp să revină pe bandă în timp util, întrucât din față venea un alt autoturism. Șoferul imprudent, un constănțean, a avut mare noroc de viteza de reacția a șoferului care circula din contrasens și care a reușit să rămână calm, virând ușor pentru a evita o adevărată tragedie.
Ce spune legea
Nerespectarea prevederilor care reglementează efectuarea în siguranță a manevrelor de depășire atrage după sine sancționarea șoferilor cu 6- 8 puncte amendă și suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 30 de zile.
Dacă o depășire periculoasă este urmată de un eveniment soldat cu pagube materiale, șoferul este sancționat cu amendă și rămâne fără permis de conducere timp de 60 de zile. Iar dacă vorbim de fapte penale, permisul este reținut până la soluționarea cauzei.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News