REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Apropierea de Putin se plătește

Apropierea de Putin se plătește

Victor ROTARU 15 octombrie 2022 | 00:00 580

Aproape de Vladimir Putin, celebrul dirijor rus Valeri Gherghiev a fost exclus din Academia Regală de Muzică Suedeză din cauza războiului din Ucraina.

"Prin alianţa sa strânsă cu guvernul rus care atacă acum Ucraina, considerăm că acţionează într-un mod în care ne este imposibil să nu ne distanţăm", a declarat Susanna pentru AFP Rydén, preşedintele Academiei.

„Considerăm că acest lucru este inacceptabil şi Academia nu vrea să fie asociată cu acesta”.

Membru din 2011, Valeri Gherghiev a avut o funcţie onorifică de membru străin în cadrul prestigioasei instituţii scandinave.

Aceasta este una dintre cele zece Academii Regale Suedeze, cu acelaşi titlu ca cea care acordă Premiul Nobel pentru Literatură.

Dirijorul rus fusese deja declarat persona non grata de mai multe săli de concert occidentale, din Germania, unde fusese demis din conducerea Orchestrei Filarmonicii din München, prin Franţa şi Italia.

În martie, Théâtre des Champs-Elysées din Paris anulase astfel vizita sa.

În aceeaşi zi, La Scala din Milano l-a exclus pe Valeri Gherghiev din reprezentaţiile cu o operă de Ceaikovski, după refuzul său de a se distanţa de invazia Moscovei în Ucraina.

În lumea muzicii clasice, soprana superstar Anna Netrebko, criticată pentru apropierea de preşedintele Vladimir Putin, fusese şi ea exclusă de la Metropolitan Opera din New York.

Pe 30 martie, ea a condamnat războiul împotriva Ucrainei, ceea ce a determinat excluderea ei de pe afişe în propria ţară.

Acasă, artiştilor ruşi li s-a spus să-şi manifeste patriotismul, în lipsă, să tacă, iar în ţările occidentale, să se distanţeze public de operaţiunea militară şi de regimul rus, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212