REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ar putea apărea un tratament pentru virusul care afectează 95% din populația lumii

Ar putea apărea un tratament pentru virusul care afectează 95% din populația lumii

A.F. 20 martie 2024 | 00:00 109

Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, însă până în prezent nu există niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, există speranțe că acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat, deoarece cercetătorii au identificat puncte slabe ale virusului care ar putea fi folosite împotriva lui.

Ar putea aparea un tratament pentru virusul care afecteaza 95% din populatia lumii

Majoritatea oamenilor sunt infectați cu EBV, dar mulți nu prezintă simptome. Totuși, atunci când se manifestă, EBV poate cauza afecțiuni neplăcute, inclusiv mononucleoză, scleroză multiplă și anumite tipuri de cancer.

Chiar dacă s-au făcut eforturi pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva EBV, niciunul nu a fost disponibil până în prezent, iar lipsa unui tratament specific reprezintă o provocare majoră.

Descoperirea virusului Epstein-Barr a fost făcută în 1964 de către Dr. Anthony Epstein și Yvonne Barr. Chiar și după mai bine de cinci decenii de cercetare, EBV rămâne o provocare dificilă, deoarece se dovedește rezistent la tratament.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA a identificat o proteină numită gp42, pe care EBV o folosește pentru a infecta celulele B din organism. Cercetătorii au dezvoltat doi anticorpi monoclonali, A10 și 4C12, care vizează gp42 și împiedică virusul să infecteze celulele B.

Experimentele pe șoareci au arătat că A10 a blocat aproape complet infecția cu EBV și a prevenit dezvoltarea limfomului, unul dintre cancerele asociate cu virusul.

Deși rezultatele sunt promițătoare, acestea sunt încă în stadiul incipient și necesită cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea la oameni. Cu toate acestea, această descoperire oferă speranțe că în viitor ar putea fi dezvoltate vaccinuri și tratamente mai eficiente împotriva EBV, care să ofere protecție împotriva acestei infecții și să ajute persoanele cu sisteme imunitare compromise, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108