REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Arafat a inaugurat Centrul de formare şi pregătire în descarcerare din Constanţa

Arafat a inaugurat Centrul de formare şi pregătire în descarcerare din Constanţa

Replica API 10 aprilie 2013 | 00:00 190

A şasea bază regională SMURD va fi inaugurată în două săptămâni

A şasea bază regională SMURD va fi inaugurată în două săptămâni

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a inaugurat miercuri Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă din Constanţa. Proiectul, în valoare de 80.000 de lei, a fost finanţat de Rompetrol. Directorul Sorin Graure a spus că Grupul Rompetrol asigură sprijinul necesar pentru tot ce înseamnă comunitatea locală şi în situaţiile medicale de urgenţă. Prefectul Constanţei, Eugen Bola, i-a felicitat pe cei implicaţi în realizarea centrului din Constanţa. "Îi felicit pe cei de la Rompetrol, IGSU şi ISU pentru că au dus la bun sfârşit acest proiect comun. Oamenii au muncit pentru creşterea nivelului de profesionalism. Toate felicitările mele", le-a transmis prefectul Bola. Menţionăm că repsectivul centru încă nu a fost dotat cu materialele necesare, dar nu a fost nici acreditat, procedură care va dura aproximativ o lună. Centrul din Constanţa urmează să fie dotat cu manechine şi simulatoare. Cei cinci formatori care vor activa în centrul inaugurat de Arafat au urmat cursuri la Târgu Mureş. La centrul de la Constanţa se vor organiza cursuri de resuscitare, atât practice, cât şi teoretice. Cursul de bază durează patru săptămâni şi sunt gratuite. Cine nu promovează cursul are şansa să-l repete. La cursuri au acces doar angajaţii ISU. Colonelul Viorel Jianu, şef al ISU Dobrogea, a spus: "Am reuşit să ajungem la acest rezultat, iniţiativa a fost luată anul trecut". Acesta a oferit diplome celor din prezidiu.

Arafat: A şasea bază regională SMURD, inaugurată în două săptămâni

Constanţa devine a şasea Bază Regională de Salvare Aeriană SMURD din România, prin repartizarea unui elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri că noua bază de la malul mării va putea fi inaugurată în maxim două săptămâni. Aparatul de zbor ar urma să deservească toată Dobrogea. "Este al patrulea an de parteneriat cu Rompetrol. Grupul Rompetrol asigură o parte a carburantului necesar elicopterelor SMURD, pentru efectuarea zborurilor. A şasea bază regională SMURD va fi la Constanţa, în cel mult două săptămâni, deja s-a rezolvat problema actelor", a explicat Arafat.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108