REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ardiles din Las Fierbinți a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video

Ardiles din Las Fierbinți a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video

Maria ONICA 10 martie 2023 | 00:00 8524

Mihai Mărgineanu, unul dintre cei mai longevivi artiști din România, și-a făcut apariția de Ziua Femeii în restaurantul Harlequin by the sea, din Stațiunea Mamaia. Artistul a întreținut atmosfera așa cum știe el mai bine, a cântat și a încântat reprezentantele sexului frumos cu piesele sale, dar și cu firea sa carismatică. Reporterii Replica au stat de vorbă cu artistul, care a discutat despre cariera sa, dar a vorbit și despre Constanța. Ce ne-a spus, aflați în rândurile de mai jos.

Ardiles din Las Fierbinti a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video

Mihai Mărgineanu este un cântăreț, actor și compozitor român de muzică folk și pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate. Piesele sale au răsunat, de 8 Martie, într-un local din Mamaia, ocazie cu care a acordat un interviu ziarului Replica.

În debutul interviului, Mărgineanu ne-a dezvăluit secretul longevității pe scenă...peste 20 de ani de activitate muzicală. „Eu nu cred că sunt unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din România. Nici nu mi-am propus asta. Nu știu dacă am un atuu. Las lucrurile să se întâmple. Iau decizii și măsuri în funcție de cum se întâmplă lucrurile, nu forțez nimic. Sunt pe scenă de aproape 20 de ani și asta cred că este un noroc. Pur și simplu noroc, nimic altceva, nici un atuu. Artistul transmite ceva, de la Dumnezeu. Artistul transmite niște mesaje la un moment dat pe care publicul le primește și le asimilează, și în funcție de cât de mult poate transmite mesajele acelea este artist sau nu. Eu nu fac eforturi foarte mari, las lucrurile pur și simplu să se întâmple, dacă se întâmplă bine, dacă nu se întâmplă, eu nu am să le forțez că se rup.

Ardiles din Las Fierbinti a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video
Întrebat care este cea mai mare realizare a sa, Mihai Mărgineanu a specificat că „De multe ori am fost întrebat de ce m-am apucat de muzică, eu nici nu m-am apucat, eu cânt. Cea mai mare realizare este faptul că îmi place să trăiesc frumos și să mă bucur mereu și faptul că sunt pe scenă și mă aplaudă lumea, mă bucură foarte tare și pentru mine e de ajuns. Regretul este cel mai al dracu sentiment și nu are rost să am vreun regret că spunea cineva că dacă ai un regret și suferi pentru ceva să stai liniștit că peste ceva timp n-o să-ți mai pese. Deci nu cred că are vreun rost să am un regret.

Mărgineanu: „Nu mă asemăn cu personajul Ardiles și n-aș vrea să fac ce face el“

Mihai Mărgineanu a povestit despre personajul Ardiles pe care-l interpretează în cunoscutul serial Las Fierbinți. Actorul a povestit că în serial se scot în evidență acțiuni care nu trebuiesc făcute în viața reală. „Legat de asemănarea cu personajul Ardiles din serialul Las Fierbinți, am încercat să-i bag de la mine puțin, să-l fac mai om. Nu mă asemăn că n-aș vrea să fac ce face el, practic noi arătăm acolo în film cum nu trebuie să fii și ce nu trebuie să faci și nu arătăm ce ar trebui să faci pentru că nici noi nu știm. Cu siguranță arătăm lucrurile care nu trebuiesc făcute, dacă am ști ce trebuie să facem, v-am arăta, dar probabil că încă nu știm“, a declarat actorul Mihai Mărgineanu.

Cum a luat viață personajul Ardiles din serialul Las Fierbinți

Mihai Mărgineanu a povestit reporterilor Replica de Constanța că lui i-a fost atribuit prima dată rolul lui Celentano, dar nu i s-a potrivit. „Mie mi s-a scris de către unii dintre șcenariști rolul de bețivul satului, citind scenariul mi-am dat seama că nu pot să-l fac, că-mi este imposibil să fac pe bețivul satului, că nu sunt în stare și cred că n-aș fi în stare nici acum după 10 ani de stat pe platou, să-l fac atât de bine cum l-a făcut Adrian Văncică, Celentano. Acest bețiv practic a devenit șablonul bețivului din România. Dacă Horațiu Mălăele a creat șablonul bețivului a anilor '90, Adrian Văncică a creat bețivul anilor 2000. Așa cum, am uitat cum îl cheamă pe actorul care a făcut bețivul „O scrisoare pierdută“ de Ion Luca Caragiale în anii '60. Așa a apărut hoțul satului pentru că eu mi-am văzut lungul nasului și am văzut că nu pot să-l fac.

Ardiles din Las Fierbinti a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video

Mărgineanu a lucrat în presă și șef i-a fost Romașcanu, actualul ministru al culturii

În tinerețile sale, artistul Mihai Mărgineanu a lucrat în presă, iar șef i-a fost Romașcanu, actualul ministru al culturii. Artistul a povestit în ce relații este în prezent cu acesta. „Nu pot să spun că sunt în relații, n-am mai vorbit de foarte mulți ani, cred că de 5 ani. Da, mi-a fost șef direct și a fost un șef bun pentru că era foarte implicat în ceea ce făcea. Am încredere în el că poate să facă lucruri în cultura românească, cred că a și început să miște lucrurile, deși cred că predecesorii lui au făcut lucrurile să meargă atât de greu încât îi va fi foarte greu să miște unele mult timp de acum în colo, pentru că metehnele se duc greu din mintea omului simplu.“

Ce are de reproșat Mărgineanu guvernanților

Și, pentru că tot am adus în discuție pe ministru, l-am întrebat pe artist ce părere are despre actuala clasă politică. „Tot timpul există ceva de reproșat guvernanților pentru că în ultima perioadă nu prea mai urmăresc politicul. Încerc să mă mint pe mine că am încredere în ei deși văd foarte multă lipsă de profesionalism, că până la urmă și politicianul trebuie să fie un profesionist și eu mai am încă o vorba, de ce nu candidezi tu. Toți spun de politicieni, dar de ce nu candidează ei? Puteți să candidați, puteți să intrați în sistem să candidați. De ce nu faceți asta? Este foarte ușor să înjuri, dar nu ai dreptul să înjuri decât dacă votezi “, a declarat Mihai Mărgineanu reporterilor Replica.

Mihai Mărgineanu are avion personal și este pilot profesionist

Schimbând registrul, Mărgineanu ne-a vorbit și despre pasiunea sa, pilotajul. „Pilotajul este o pasiune care s-a transformat într-o meserie. Am făcut-o inițial dintr-o pasiune și am transformat-o într-o meserie. Mi-am luat licențele de pilot profesionist și profesez și această meserie care este foarte, foarte frumoasă“, a declarat Mihai Mărgineanu.

Ardiles din Las Fierbinti a fost pilotul lui Marcel Ciolacu… acum 15 ani. Video
Printre personalitățile pe care Mărgineanu le-a plimbat cu avionul se numără și Marcel Ciolacu, pe vremea când era viceprimar la Buzău. “L-am plimbat inclusiv pe Marcel Ciolacu, înainte să fie omul 3 în stat, acum cred că 15 ani, poate mai puțin, era viceprimar la Buzău și printr-o conjunctură, mie mi-a devenit foarte drag atunci între timp n-am mai avut foarte mari relații cu acesta deși nu ne desparte nimic, fiecare cu viața lui, ne-au despărțit căile vieții. Plimbam mulți oameni, nici nu-mi trec prin cap acum, pe Mihai Bobonete, mulți, pe unii i-am dus cu treabă, pe alții pur și simplu le-am făcut o tură de oraș, de București, de Constanța, i-am plimbat pe malul mării, pe foarte mulți, nu-mi vin în cap. N-aș plimba în nici un caz nebunii, și sunt foarte mulți. Nu pot să-ți dau nume acum că ăștia mă dau în judecată, dar un nebun n-aș lua în avion pentru că cine știe ce reacții au acolo și au comenzile la îndemână și mi-e frică“, a declarat artistul.

Ce părere are Mărgineanu despre Constanța și Mamaia

Întrebat de ce părere are despre orașul Constanța, artistul a declarat că acesta este a doua sa casă, datorită faptului că petrece foarte mult timp în județul Constanța, mai exact în Tuzla, unde a făcut școala de aviație. „Constanța, ca și Brăila, ca și Galațiul, mi se par niște orașe care ar trebui să fie niște nestemate. În primul rând, prin natura mix-ului de etnii care trăiesc în aceste orașe. În Constanța trăiesc aproape 40 de etnii, dacă nu poate chiar mai multe. Care, culmea, se înțeleg între ei. În Tulcea la fel sunt 32 de etnii, în Galați la fel, în Brăila la fel. Și cu toate acestea încă se chinuie să iasă puțin din metehne. Mie Constanța îmi place, este a doua mea casă, după București pentru că petrec foarte mult timp aici, având multă treabă la Tuzla, deci petrec foarte mult timp în Constanța”.

Despre Mamaia, nu are ce să spună.  ”Despre stațiunea Mamaia nu aș vrea să dau nici un fel de răspuns pentru că nu este genul meu deloc“, a declarat Mihai Mărgineanu.

Mihai Mărgineanu a transmis un mesaj cititorilor ziarului Replica de Constanța „Aveți grijă ce citiți și la ce emisiuni vă uitați și aveți grijă ce înțelegeți de acolo!“, a declarat artistul. 

Interviul integral îl urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pupicimichaela pupici jos la fluturas
10
10
Frumoasa foc angajata Replica, cat despre Margineanu, mult succes si sanatate.
6
0
A zis Margineanu ATUU, cu doi U? Mars la scoala!
3
2
Bataie de joc. p*****l
2
0
Foarte bun interviul
2
1
nu vezi diferenta intre cei doi!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218