REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ARGOS mai BAGĂ încă o FIRMĂ în FALIMENT

ARGOS mai BAGĂ încă o FIRMĂ în FALIMENT

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:44 3493

Firma Construcţii Nuclearo Electrice SA, din Cernavodă, reclamă, prin apel în instanţă, plata unei creanțe pe care firma Argos, administrată de Dorin Mihai Lazia, aflată în insolvență financiară, o datorează acesteia. Astfel, Construcții Nuclearo Electrice dorește ca plata creanței în valoare de 1.307.845 lei să se facă printre primele, susținând că această creanță este de dinaintea începerii procedurii de insolvență.

Construcții Nuclearo Electrice a sprijinit firma Argos cu 2 000 000 de lei

La data de 08.01.2016 firma susține că înregistra o cifră de afaceri anuală de 7.763.359 lei şi un număr de 83 de salariați, fără a avea datorii la furnizori sau alte obligații scadente și neachitate, având o imagine a unei societăți în plină dezvoltare, cu o stabilitate economică si financiară și cu un istoric al lucrărilor executate care îi permiteau continuarea activității în condiții profitabile. Prin contractul nr. 1/ 08.01.2016 arată că a încheiat cu societatea Argos un contract de asociere în participațiune prin care a susținut contractele de lucrări deținute de aceasta din urmă cu un aport financiar de 2.000.000 lei, cu baza tehnico-materială a societății, forța de muncă specializată, activitatea de consultanță pentru derularea contractelor. Pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale de restituire a aportului financiar, debitoarea Argos a garantat cu un bilet la ordin.

Firma a fost aproape de faliment

Din cauza acestei asocieri, Construcții Nuclearo Electrice a fost aproape de faliment, fiind nevoită să își concendieze 95% din angajați, a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 90%, și chiar a fost la un pas de executarea silită. Suma pe care Argos o datorează este de 1.307.845, din care 701.364,80 ca debit principal, iar firma Construcții Nuclearo Electrice dorea admiterea apelului și înscrierea la masa credală a frmei Argos cu suma de 701.364,80 lei ca și creanță garantată.

Dorin Lazia

Ce a spus instanța

Analizând lucrările dosarului, instanța a constatat că apelul este nefondat deoarece biletul la ordin este un titlu de valoare, care dă dreptul posesorului său la plata unei sume de bani, la scadență. Obligația corelativă, respectiv obligația emitentului de a plăti o sumă de bani la scadență beneficiarului biletului la ordin, nu poate fi considerată garanție, în sensul dispozițiilor Legii 85/2014 sau a dispozițiilor art.1347 C.civ., asemănându-se mai mult cu o recunoaștere de datorie a debitorului față de creditorul său.

Instanța a respins, ca nefondat, apelul declarat de Construcții Nuclearo Electrice împotriva sentinței civile, în contradictoriu cu firma Argos. Decizia este definitivă.

Vă reamintim că Dorin Mihai Lazia apare în mai multe firme radiate, precum ABN Construcţii Industriale SRL, Hidroconsult SRL, Neptun Investment SRL, Corporate United Business SRL, în acest moment fiind administratorul Argos SA. din Cernavodă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba cacanarilor ce comentati voi daca nu stiti care sunt treburile acolo
0
1
FAMILIEI DE CACAT LAZIA
5
0
Eu am depus cupoanele la Constructii Nuclelar Cernavoda si de de 30 de ani , nu am primit 1 leu dividende .... Conducerea nu trebuia sa anunte actionarii ce si cum ? Cum trebuie procedat ? Astia baga firma in faliment ca si asa nu pierd ei , ci unul ca mine care este actionar ...
7
0
nucleara e in faliment, nimic nu sa facut pentru tineret pentru ai stabili in locuri de munca cu viitor, calificate,maturatori, pietrari , muncitori necalificati angajati la firme care incaseaza bani publici , gunoieri sezonieri si apoi someri etc si bugetarii cu gramada , salarii mari munca putina golaneala destula asa arata orasul de la dunare, asa va arata in veci
8
0
ESCROC si TEPAR INTERNATIONAL LAZIA MIHAI DORIN sunt MASLUITE SI BLATUITE de catre varul sau care este mare MAHAR mister RIPEANU CLAUDIU la TRIBUNALUL CONSTANTA.Toti care au fost ESCROCATI si TEPUITI de familia LAZIA nu au avut succes.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272