REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Argus, precizări în dosarul şpăgii de 1,2 milioane de euro pentru şeful de la APIA

Argus, precizări în dosarul şpăgii de 1,2 milioane de euro pentru şeful de la APIA

Replica API 20 august 2013 | 00:00 136

"Societatea nu a încălcat nici o prevedere legală"

"Societatea nu a încălcat nici o prevedere legală"

Argus SA Constanţa, producător tradiţional de ulei rafinat îmbuteliat de floarea soarelui a transmis, luni, un comunicat Bursei de Valori, referitor la licitaţia pentru "Furnizare de ulei de floarea soarelui în cadrul aplicării Planului European de Ajutoare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din Romania ( PEAD ) - 2013". Licitaţia electronică s-a desfăşurat prin sistemul electronic pentru achiziţii publice (SEAP) timp de 24 ore, începând cu data de 26 iulie a.c., ora 14 şi până pe data de 27 iulie 2013, ora 14.

În urma finalizării licitaţiei electronice, Argus SA Constanţa a fost declarată câştigătoare pentru trei loturi regionale: Lotul 2, Lotul 3 şi Lotul 4. Acest fapt a fost consfinţit prin semnarea în data de 24 iulie a.c., la sediul APIA din Bucureşti, a celor trei contracte de furnizare ulei rafinat de floarea soarelui îmbuteliat în sticle de plastic de 1 litru, câte unul pentru fiecare lot regional. În cadrul celor trei contracte Argus SA va livra 9.571.699 litri ulei de floarea soarelui, în perioada 01 august - 30 septembrie a.c. Conform SC Argus SA, până la această dată, societatea a livrat în cadrul celor trei contracte o cantitate de peste 2.700.000 litri şi are capacitatea de a finaliza cu succes întregul contract. În acelaşi comunicat se mai arată faptul că Argus SA aduce la cunoştinţa acţionarilor, investitorilor şi colaboratorilor că "nu a încălcat nici o prevedere legală, nu a influenţat în mod fraudulos sau imoral rezultatul licitaţiei, nici un angajat al societăţii nu a săvârşit şi nu este acuzat de fapte de natură penală în dosarul aflat în cercetare". Vă reamintim că, în data de 14 august a.c., procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea lui Aurel Pană, director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (ulterior arestat preventiv - n.r.) şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai - august, învinuitul Pană a condiţionat atribuirea contractelor de achiziţie de ulei unei anumite societăţi comerciale (SC Argus SA - n.r.) de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor (adică 1,2 milioane de euro - n.r.), precum şi de externalizarea serviciilor de transport către o anumită societate recomandată de el.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272