REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Arhiepiscopia Tomisului: 'IPS Teodosie NU are TEZE de DOCTORAT respinse ca plagiat!'

Arhiepiscopia Tomisului: 'IPS Teodosie NU are TEZE de DOCTORAT respinse ca plagiat!'

Replica API 26 mai 2021 | 23:36 1767

Referitor la acuzele aduse în presă Școlii doctorale de teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:

1. Conducătorii de doctorat nu au studenți-doctoranzi peste limita legală. Conform art.19 din Regulamentul instituțional de organizare a studiilor doctorale în cadrul Universității „Un conducător de doctorat poate îndruma la UOC maximum 20 doctoranzi, indiferent de stadiul în care se află studenţii-doctoranzi”. Actualmente, IPS Teodosie are 17 doctoranzi, iar ceilalți profesori nu depășesc limita de 20 de doctoranzi, cum eronat a fost prezentat public.

2. Referitor la invalidările prezentate public, din anul 2016 și până în prezent, IPS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate un număr de opt teze de doctorat, conform deciziei întâi a CNATDCU, adică nu sunt invalidate definitiv. În această fază, CNATDCU propune diferite modificări necesare tezelor, după care tezele sunt reanalizate. Din cele opt teze, două au fost deja confirmate pozitiv și doctoranzii au primit titlul de doctor, cinci sunt în curs de modificare, urmând a fi reanalizate și doar una a fost invalidată definitiv, CNATDCU considerând că teza nu a fost modificată corespunzător.

3. Referitor la „calculatorul” invocat de IPS Teodosie, situația este următoarea: softul antiplagiat determină ce procent dintr-o teză constituie similitudine, iar ghidul de interpretare menționează că suspiciunea de plagiat începe de la un procent de 5% din teză. În cazul tezelor coordonate de către IPS Teodosie, nici una dintre teze nu a depășit procentul de 5%, altfel n-ar fi putut pleca către CNATDCU.

În concluzie, nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie, cum iarăși eronat s-a afirmat public.

În cadrul ședinței Consilului de Administrație desfășurată marţi, 25.05.2021, a fost discutată și situația semnalată de către presă cu privire la activitatea Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Consiliul de Administrație a hotărât înființarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situații, au transmis şi reprezentanţii Universităţii Ovidius.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA VERIFICE CINEVA CITI ANGAJATI ARE SC UL CARE SE OCUPA CU SERVICIUL FUNERAR CARE AU RECLAME BENERE PE GARDURILE BISERICILOR DIN CTA.UIMIREA VA FI MAXIMA ASTA DACA INTERESEAZA.
2
0
Ten notices Satana excroaca. Ai distrus ferma Nazarcea
8
0
deci toate sunt minciuni, ai? toate scorneli, inventii?...oameni rau dom'le
8
1
Nu are asa ii.Inocenti v or confirma.Dar sa recunoasca cum spala morti la garajul de linga casa nostra poate.
9
2
Asta-i hot de hot in numele lui dumnezeu.E mare nenorocit al credinciosilor ortodocsi si BOR.
8
2
Astia te mint in fata. Si asta pentru ca bolnavul mental teodosie le cere sa ii apare pielea. Un neno si jigo cum nu exista cineva
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102