REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Arhiepiscopia Tomisului se bazează pe compensările promise de Guvern pentru a supraviețui la iarnă

Arhiepiscopia Tomisului se bazează pe compensările promise de Guvern pentru a supraviețui la iarnă

Victor ROTARU 7 octombrie 2022 | 00:00 1426

Prețurile facturilor majorate sperie pe toată lumea, cu atât mai mult instituțiile de cult care sunt susținute de către credincioși. La începtului anului curent, și Arhiepiscopia Tomisului s-a lovit de criza facturilor uriașe, dar pentru sezonul rece ce urmează să vină, reprezentanții spun că se bazează pe compensațiile primite din partea Guvernului.

Românii se confruntă cu o situație revoltătoare, după ce furnizorii au început să transmită facturi imense la utilități. Creșterea semnificativă a facturilor la energie și gaze a lovit la începutul anului și Arhiepiscopia Tomisului. Pentru ca aceste creșteri să fie suportate cât mai ușor de către instituțiile publice, Guvernul a lansat un proiect pentru compensarea facturilor energia electrică. Într-o primă fază, instituțiile de tipul culturilor religioase nu au fost incluse pe lista pentru compensări, fapt pentru care guvernanții au revenit asupra proiectului pentru modificarea acestuia.

"Sunt ferm convins că vom face amendamente şi discuţii în coaliţie. Instituţiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât şi colegii din coaliţie vom completa ordonanţa. Serviciile publice - iarăşi a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creştere a preţurilor în progresie la preţul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare. Trebuie să vedem impactul la Ministerul Finanţelor. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem lăsa la o escaladare a preţurilor la serviciile publice.” spunea Marcel Ciolacu.

Arhiepiscopia Tomisului așteaptă compensările din partea Guvernului

Contactat telefonic de către reporterii de la Replica de Constanța, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că situația nu este roz în cazul facturilor și că se bazează pe compensările din partea guvernului, acesta declarând: ”Facturile nu au scăzut, cum nu cred că a scăzut la nimeni. Am așteptat ca autoritățile să acorde compensări și bisericilor. Știu că furnizorii de energie au pus deja la dispoziția clienților formulare de compensare, și s-au aplicat deja și la noi

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va incalziti la lumânări.
0
0
Cand voi toata ziua va tufeti in coor? Inalti ierarhi si lideri se tuf in coor si isi fac sex oral unu altuia. Voi va dati seama ce se petrece in biserica ortodoxa ?cel putin cea romana.de altele nu stim.dar cand vine unu si zice ba am poze si filmulete de la orgii la care a participat X Y Z tu guvern vii si le compensezi facturile. Ce sa mai spunem?ce mai e de facut in tara asta? Incredibil unde a ajuns si religia. Biserica trebuie reformata din temelii. Distrugeti si ultima speranta a oamenilor.dar defapt nu o distrugeti voi.o distrug ei.preoti bulangii si homosexuali. In frunte cu toti liderii astia cu functii si grade.
7
1
Partial ai dreptate mai cand spui despre bani incasati de noi,dar daca pana acum nu stiai iti spun eu acum ca noi preoti la orele de matematica am invatat de la innaltpreasfintitul nostru Theodosie doar adunarea si innmultirea,scaderea si impartirea sunt atributiile oilor noastre"adica ale voastre drept credinciosilor" carora noi preoti va suntem pastori.
3
3
si daca inchid ca nu au bani, nu merge on line???
7
1
de ce dracu' va trebuie caldura in biserica? pentru doua-trei babe surde care ling icoane? platiti impozite escrocilor si nu va mai smiorcaiti ca va scaldati in bani furati putori spagari
8
1
atat de indurerat de soarta popimii si bisericilor incat mi-a lacrimat si poula!
5
1
taxe si impozite de ce nu platiti *
8
1
ce mai cer si dracii astia.nu fura destul cu tamiia,lumanari pomelnice /
12
1
Mai bagati banii si in biserica nu-i duceti pe toti acasa,voi numai cersiti sunteti scutiti de impozite si prostiti amaratii O adunatura de puturosi care nu produc nimic pentru societate si de plictiseala mai sunteti si poponauti si pedofili
15
1
pe jegosii astia de popi ca n-au bani? Sa crape cu totii si cu bisericile lor!
19
1
puneti trintorii dempopimla munca,platiti.va caldura in bisericile imemse,sau sa vi.o plateasca babels.sinteti milionari,ce tot cersiti bani,toti banii aoa la voi in buzunar,sa nu cheltuiti nimic?stingeti luminile la bisericile alea imense.Dzeu ne vede si ne stie fara popii borfasi,biserici de neam p***t!
16
1
FACETI DONATI MASIVE PT UN SPITAL ACATARI.SI OAMENI SE V OR TRATA MULTI SINT BOLNAVI SI SE BULUCESC LA BISERICA PT SPERANTA.FACETI ASTA DACA VA PASA DE OAMENI.IAR DACA DORITI MUUULTI HABOVNICI OI MANIPULATE CONTINUATI ASA.NIMENI NU VA MOSTENI PAMINTUL.NICI CEI CU AVERI DA DA NICI ACESTIA.SPER CA AI DEDUS LA CINE FAC REFERIRE TEODOSIE SPAGOVEANU
11
1
FACETI DONATI MASIVE PT UN SPITAL ACATARI.SI OAMENI SE V OR TRATA MULTI SINT BOLNAVI SI SE BULUCESC LA BISERICA PT SPERANTA.FACETI ASTA DACA VA PASA DE OAMENI.IAR DACA DORITI MUUULTI HABOVNICI OI MANIPULATE CONTINUATI ASA.NIMENI NU VA MOSTENI PAMINTUL.NICI CEI CU AVERI DA DA NICI ACESTIA.SPER CA AI DEDUS LA CINE FAC REFERIRE m***e.
11
1
Cred ca inteleg ce face diferenta intre oamenii saraci si cei bogati. Tupeul si nesimtirea. Fara calitatile astea doua, garantat sfarsesti in anonimat si saracie. Mai pe scurt, pt o viata de succes, trebuie sa fi nesimtit si tupeist.
18
2
Pai cu banii aia primiti de la enoriasi, magazinele din biserica, inmormantari, nunti, botezuri, cutia milei, donatii, ce cacaat faceti ? Ii bagati bagati in buzunar ? Cum adica nu aveti bani de facturi ? Da cu banii aia ce plm faceti ? Tupeul nesimtirii
22
3
Pai sa isi cheme oile credincioase la ei acasa. In vilele alea incalzite , construite pe trandaveala o viata intreaga. Sa oficializeze slujbele la ei in sufragerie. Sa ii serveasca apoi pe credinciosi cu o masa calda, o camera incalzita pentru nevoiasi, etc.
20
2
Asta vara, Teodositul se lauda ca ploile au venit datorita rugaciunilor lor. Sa se roage si acu sa vina vremea calda. Putori cersetoare ce nu aduc nici un beneficiu umanitatii. Efectiv cersetorie legala, vanzand povesti naivilor.
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920