REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Arhiepiscopia Tomisului va ridica o biserică nouă

Arhiepiscopia Tomisului va ridica o biserică nouă

Replica API 6 iunie 2019 | 01:07 631

Parohia ,,Întampinarea Domnului", Arhiepiscopia Tomisului intenționează să ridice un lăcaș de cult în cartierul Palas din municipiul Constanța. În acest sens a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), proiectul conform documentului ” P.U.Z. în vederea reglementării terenului delimitat de strada Munții Tatra, strada Lt. Petre Mănoiu, Liceul C.F.R și Linii C.F.R.”.

Terenul curpins între străzile Munții Tatra, Lt. Petre Mănoiu, Liceul C.F.R precum și liniile de cale ferată, are o suprafată de 3000 mp și aparține municipiului Constanța, însă este atribuit în folosință gratuită Parohiei ”Întâmpinarea Domnului”, Arhiepiscopia Tomisului, conform Hotărârii Consiliului Local Constanța, cu numărul 415 din 2001.

Obiectul lucrării constă în aprofundarea și rezolvarea complexă a problemelor funcționale, tehnice și estetice în zonă.

Planul Urbanistic Zonal stabilește zonele de amplasare a construcțiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosință de curte-construcții. Terenul care a generat P.U.Z. este ocupat parțial de locuințe informale (improvizate și lipsite de utilități).

Se dorește reglementarea terenului în vederea construirii unui edificiu de cult ortodox, cu construcțiile aferente, completat cu funcțiuni comerciale (inclusiv alimentație publică - cantină).

Amplasamentul obiectivului este în apropiere de ieșirea din oraș spre vest, la capătul de linie de transport în comun urban. Teritoriul studiat face parte din cartierul Palas.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara geme si baba se piaptana- biserici ne lipsesc-in cazul acesta vin si eu cu o propunere- hai sa ne zidim fiecare cate una in zona locuintei- nu este posibil, mor copii, batranii sunt abandonatio si noi ne jucam de-a ascunselea , uite moscheia, uiote biserica- rusinos
3
0
Pai este biserica frumoasa langa scoala 20 pe Vifor Haiducul la cca 400m!
4
0
Daca se monteaza si camere de luat vederi cu identificare faciala, numarat enoriasi, lumanari, parastase si pe deasupra se da gratis un Iphon e ultima generatie parohului ca sa-l puna in timpul liturghiei pe masa in altar e OK. Indiferent cit va latra DJ TANASESCU la microfon.
1
0
unde in care padure de la gara,in care colt de trotuar in ce rezervatie naturala,bai tigane lingurar pidosnic nu ne mai trebuie sunt mai multe decat avem nevoie
3
0
O sponsorizeaza spagoveanu ca tot l-au scapat judecatorii psd-isti de toate HOTIILE!
0
0
Mda...macar ar trebui construita in mijlocul parcului tabacarie ca sa fie treaba..treaba...traiasca Fagabou
5
0
bag pula-n bisericile voastre
6
1
Arhiepiscopia ridica biserica probabil ptr ceva preoti cu pile care n-au unde sluji----
7
0
Cand a venit papa nu a mai spus nimeni ca vrea spitale, cati bani s-au cheltuit pentru venirea papei in tara?????s-a gandit cineva?
3
10
Asa se intampla cand conduc penali se alege prafu.Pe Mazare l-au legat dar Teodosie Machedon si Fagadau sunt inca activi.
8
3
pe cand un spital sau azil ?????
14
3
Daca lumea pune egal intre PSD ...adica muiepsd...si biserica ortodoxa atunci capii bisericii ar trebui sa se gandeasca la asta
11
3
Cred ca trebuie si o revolta ca sa priceapa de ce drak a votat lumea asa tare pe 26 mai. Nu se mai opresc astia...
25
5
Pe bune? Iar biserici? Chiar nu v-ati saturat?
30
5
La iesirea din oras catre autostrada A3???In ce oras se ridica biserica asta?La Constanta sunt iesiri-intrari catre A2 si A4!
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212