REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj pentru constănțeni: Cele rele ale anului trecut să le lăsați în urmă. Să aveți un 2015 cu multă lumină

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj pentru constănțeni: Cele rele ale anului trecut să le lăsați în urmă. Să aveți un 2015 cu multă lumină

Replica API 2 ianuarie 2015 | 00:39 195

În prima zi a Anului Noul, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului. Tot pe 1 ianuarie s-a făcut și pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

La Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Constanța, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Ierarhul Tomisului.

"Timpul se cuvine să-l chivernisim. Încheiem un an, anul 2014 și întâmpinăm un nou an, anul 2015. Acest Nou An să ne fie nouă cu multă nădejde că va fi mai bun. Cele rele ale anului trecut să le lăsați în urmă. Să dorim și să ne sârguim să avem mai bune gânduri, mai frumoase cuvinte, mai puternice fapte de dragoste în Anul Nou în care am intrat. Vă doresc tuturor, iubiții mei Fii duhovnicești, să aveți un an 2015 cu multă lumină. Lumina însemnează să fim oameni ai credinței, ai rugăciunii, ai dragostei. Să făptuim ceea ce ne face pe noi mai luminoși. Să fim mai buni față de semenii noștri, să semănăm în jurul nostru adevărul, credința și dragostea, pentru a primi aceleași daruri. La mulți ani! Fiecare să ne salutăm cu această urare și să o îndreptăm către cer. Anii ni oferă Dumnezeu și ca o zestre să putem face mai mult bine, să găsim în cer locaș de bucurie în viața viitoare. Multă sănătate, multe împliniri și multe fapte alese în anul în care am intrat", este mesajul transmis de IPS Teodosie pentru constănțeni.

Tot joi, de la ora 17.00, a avut loc tradiţionalul concert de colinde, susţinut pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Au interpretat colinde corala „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, şi Grupul bizantin „Sfântul vasile cel Mare” din Constanţa. Intrarea este liberă.

Duminică, 4 ianuarie, IPS Teodosie va fi prezent la slujba de întronizare a Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul în scaunul vacant de Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Slujba va avea loc în Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272