rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Arimex Comexim 2000 SRL, ÎNDEMN către credincioşi: Să ne unim cu toții în rugăciune, post şi fapte de caritate

Arimex Comexim 2000 SRL, firma care prepară hrana pacienților din Constanța, îndeamnă credincioşii, în această perioadă, să se unească pentru rugăciune, post şi fapte de caritate. Doar aşa putem trece cu bine din perioada grea pe care o traversăm.

De ceva vreme, lumea este lovită de o boală invizibilă, este îndurerată şi dezorientată. Astăzi, trăim momente de durere şi vulnerabilitate, de distanțe impuse de suferințe cauzate de pandemia de coronavirus, momente care preced mult aşteptatelor sărbători ale Crăciunului.

Acum, în pragul Nașterii Domnului, vă invităm să ne unim pentru a-l implora pe Dumnezeu, fiecare după propriile obiceiuri și tradiții, pentru ca să salveze omenirea de pandemia cauzată de coronavirus.

Vă invităm să ne unim cu toții în rugăciune, post şi fapte de caritate. Acestea sunt singurele arme învingătoare într-un asemenea moment.

Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniti, buni şi milostivi, căci ,,milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat” (Tobit 12, 9).

Sigur ca sărbătoarea Crăciunului presupune armonie familiala, gânduri bune și generozitate. Crăciunul nu este o perioada, niciun sezon, ci o stare de spirit! Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiesti pacea și bunăvoința, să fii bun, sa oferi, din plin, compasiune.

Nu trebuie însă să uitam că și acum, ca odinioară în Betleem, Hristos vine tainic la noi și prin chipurile smerite ale oamenilor fără adăpost, ale copiilor și bătrânilor abandonați, ale săracilor și bolnavilor, ale oamenilor singuri și întristați, flămânzi și neajutorați. Într-o lume care trăiește sub semnul tristeții, a răutății și a violenței, în care întâlnești atâtea ziduri despărțitoare dintre frații de aceeași mamă, dintre soți, dintre părinți și copii, dintre bogați și săraci, dintre politicieni și popor, dintre preoți și credincioși, singura soluție salvatoare este să-L primim pe Hristos în sufletul nostru. Primindu-L, pacea şi liniștea ne vor călăuzi și ne vor încălzi inimile. Vom putea dărui la rândul nostru cel mai frumos, cel mai mare dar pe care îl poate oferi un om altui om - prezenţa iubitoare Pe lângă aceasta orice altceva, oricât de costisitor și de frumos ar fi, nu înseamnă mare lucru. Adevărata dăruire începe atunci când, nemaiavând nimic de dat, ne oferim pe noi înşine printr-o vorbă bună, o mângâiere, sau o ascultare atentă a celuilalt. Dăruind aceasta, ne asemănăm cu Dumnezeu care este Iubire. Când credem că nu avem nimic de dăruit, înseamnă ca ne-am îndepărtat de Hristos care este sursă nesfârsită de bucurie. Dacă nu avem nimic de oferit, nu avem Crăciun!

Fiti buni de Crăciun. Nu vă împodobiți casa mai mult decât sufletul! Împodobiți-vă sufletele! Îmbrăcați-vă sufletul în haina iubirii, împodobiți-l cu gânduri frumoase. Hrăniți-l cu fapta și vorba bună, adăpați-l din izvorul rugăciunii.

Găsiți-vă timp pentru cei care nu mai au timp, hrăniți niște bătrâni flamanzi, alungați durerea oamenilor singuri, cereți-vă iertare de la bunicii voștri si de la toți cărora le-ați greșit. Să oferim daruri şi să facem asta cu inima curată, cu dorinţa de a împlini lipsurile celor săraci. Să o facem cu inimă de părinte, de frate, de fiu, de prieten, cu inima care aduce mulţumire şi seninătate. Pentru a face milostenie, o faptă bună, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. O mângâiere, un sfat bun, o faptă de milostenie sunt binefăcătoare, precum leacul peste rana bolnavului.

Observam oameni care dorm prin canale, prin parcuri, pe trotuare, prin gări, în locuri aglomerate sau izolate. Observam, iarna, cum ambulanţele îi duc la spital, îngheţaţi de frig, mai mult morţi decât vii. Cei mai mulţi îi consideră alcoolici, aurolaci, boschetari, drogaţi, se grăbesc să-i condamne, fără a le cunoaşte tragediile. Îi vedem la pământ şi este foarte greu să îi ridicăm de acolo, pentru ca aceşti oameni nu şi-au pierdut numai familiile, casele, ci şi încrederea în sine şi în semenii lor. Pentru ei, dacă o cană de apă este pe masă, pe masă rămâne, pentru că nu are cine să le-o întindă nici azi și nici mâine. Topiți de arsita durerii și înghețați de frigul singurătății, se sting triști și înlăcrimați, fără să aibe parte de mângâierea unei mâini și de glasul unui om căruia să-i pese. Există prejudecata că «oamenii străzii» au ajuns în această situaţie doar din cauza lor sau că sunt deopotrivă vinovaţi pentru starea lor. Oamenii au ajuns pe străzi printr-un concurs de împrejurări. Nu poartă doar ei vină. Întreaga societate contribuie la drama lor. Aşadar, tot societatea ar trebui să le ofere sprijinul necesar pentru a depăşi această etapă Din păcate, autorităţile nu prea au ce sa facă pentru aceşti necăjiţi ai sorţii, susţinând că ei nu vor şi nu se pot integra în societate. Dar este total greşit. Mulţi dintre ei vor să se îndrepte, să muncească şi să nu mai cerşească, dar nimeni nu-i ajută să se integreze. De aceea, avem obligaţia creştinească de a-i ajuta să îşi recapete încrederea şi speranţa“.

Observam atâția oameni suferinzi internați în spitale, atâtea suflete care se sting răpuse de boala!

Observam atâția bătrâni singuri și triști. Singurătatea e ceea ce trăiesc zi de zi bătrânii rămași fără copii și fără copiii copiilor lor, fără familii. Este realitatea crunta a sute de mii de bătrâni. Ei nu trăiesc într-o țara străină unde nu cunosc pe nimeni, trăiesc în țara aceasta, în țara în care s-au născut și și-au dus viata și totuși nu le spune nimeni “Ce faci?”, nu au pe cine sa întrebe unde e posta sau cat e ceasul.

Pe cruce, la capătul lumesc al călătoriei, Fiul Omului a fost părăsit de oameni. Pentru că apoi să renască înmiit la dreapta Tatălui. Crăciunul stă în Bucuria că Iisus a putut să renască din singurătate și disprețul necredincioșilor. De Crăciun Iisus este speranța celor singuri.

Crăciunul nu e în mall-uri și nici pe pârtii sau în restaurante cu specific românesc. Crăciunul nu e nici măcar în față brazilor sub care fiecare a pus cadouri după posibilități. Crăciunul nu e reprezentat de inflația de colinde care aproape că te îngrețoșează.

Cad adesea, sunt bolnavi și fragili și nu există nimeni pe lumea asta care să-i ridice. Trăiesc rău, mănâncă rău, așteaptă finalul că pe o salvare, le e teamă, îi doare și le e foame.

Observăm atâția bătrâni cărora li s-au vândut casele în care trăiesc… Observăm atâția oameni nefericiți, singuri și deprimați care nu întrevăd nici o rază de speranța.. cei care-i pierd pe cei dragi, acum în apropierea Crăciunului și privesc bradul cu ochii lacrimând de amintiri sângerânde ale celor plecați…

Mulți sunt cei plecați, departe, cu familiile dezbinate și atâția părinți care lupta pentru viață copiilor lor?

Observăm, cu tristețe, atâta familii sărace, care încă trăiesc la limita subzistenței, în case aproape prăbușite, fără curent electric, fără apă potabilă, fără lemne…fără speranța.

Atâția copii și adulți rătăciți, analfabeți, în multe cazuri, exploatați.

Astăzi, societatea modernă îi exclude pe toți acești proscriși.

Cu toate astea milioanele de semeni regășiți în lista de mai sus încearcă un sentiment de

excludere de la sărbătoarea burgheză a Crăciunului exprimată prin căldură, cadouri, zâmbete largi și suflet bun stropit cu vin și cozonac în cercuri restrânse în care oamenii se îmbrățișează feriți de junglă de afară. Poate că soluția pentru cei singuri ar fi să se sustragă din sfera acestui sistem de referință.

Crăciunul este în povestea simplă a nașterii lui Isus. Și poate că Iisus a fost cel mai singur Om din istoria lumii.

Aşadar, se cuvine să urmăm exemplul Sfântului Nicolae, să ne oprim şi să-i ajutăm pe cei aflaţi în dificultate, să fim şi noi buni samariteni şi astfel să fim mai aproape de Dumnezeu. Lipsa de omenie, refuzul de a fi onest şi drept, harnic, milostiv şi generos sunt mult mai păgubitoare decât sărăcia. Este important să nu sărăcim spiritual, să ne îmbogăţim în bunătate prin cuvântul bun, de încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi.

„Ştii altă metodă mai bună să-ţi înseninezi ziua, viaţa?

OFERIȚI DRAGOSTE!

Haideți să înduioșăm bătrânii din aziluri sau din cămine…să îi colindăm, să le vestim Nașterea Domnului, să dăruim zâmbete !

Haideți să ducem câteva niște prăjiturele copiilor trișți din orfelinate, jocuri, sau ceva cărți de colorat, să-i ajutăm să facă ornamente de Crăciun, sau să scrie povești lui Moș Crăciun

Haideți să pregătim câteva merinde pentru cei fără adăpost

Haideți să trimitem o felicitare caritabilă, pentru că există oameni pentru care apropierea sărbătorilor înseamnă încă un an în care s-au luptat cu viață și au câștigat.

Haideți să participăm la un eveniment caritabil!Haideți să susținem o cauza socială.

Haideți să invităm la noi de Crăciun, un bătrân singur, o vecină sau un vecin să-l servim cu un ceai sau o cană de lapte, cu câteva fursecuri și poate că va fi dornică să-ți povestească despre Crăciunul ei trecut!

OFERIȚI UN OBIECT!

Dacă un obiect mai poate fi folosit, nu îl etichetați ‘bun de aruncat’. Un aragaz vechi pe care ați decis să îl înlocuiți poate îmbunătăți traiul unei familii nevoiașe. O viață nouă pot primi și un pat mai vechi sau un șifonier, un căruț, o mașină de spălat sau o bicicletă. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav și fără posibilități.

Mulți au atâtea hăinuțe sau încălțăminte care nu le mai poartă de ani și le țin în șifonier până se rup sau le mănâncă moliile sau chiar le aruncă la gunoi. Au jucării deși nu mai au copii, au tot feluri de lucruri adunate și de netrebuință… Confortul îi oprește să facă o mică excursie de binefacere , să meargă câțiva kilometrii pe jos sau cu mașina că să ajute pe cineva.

Și când te gândești că un copil sărac se bucură atât de mult chiar și de o jucărie stricată… o păpușă veche fără piciorușe, o mașinuță chiar fără roți, pentru că nu a avut niciodată jucării.

OFERIȚI UN LOC DE MUNCĂ!

Oferirea unui loc de muncă stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajută pe cel nevoiaș. În multe familii, un salariu pentru unul din părinți poate însemna supraviețuirea. Puteți oferi un serviciu unei persoane care dorește să muncească? Lucrați într-o societate cu locuri de muncă disponibile? Ajutați un om nevoiaș!

DE CRĂCIUN, ÎMPODOBEŞTE-ŢI BRADUL SUFLETULUI!

INSENINEAZĂ-ŢI VIAŢA! FĂ O FAPTĂ BUNĂ, FII MIRACOLUL!

Deci, Fiţi buni! Înmulţiţi binele! Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi! În felul acesta, cu siguranţă, vă veți simţi mult mai bine si veti fi mult mai fericiti când veți vedea câte zâmbete ați adus pe chipurile unor oameni nevoiaşi.

Și fie ca timpul Postului Craciunului să ne ajute pe toți să dăm un sens evanghelic chiar și acestui moment de încercare și de suferință, transmite Asociația „Suflete deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL.

M.P., A.F.

joi, 3 decembrie 20201087
mai mult...Local
23 ian 23:06LocalAccident rutier la intersecția străzilor Theodor Burada cu I.L. Caragiale

Militarii ISU au fost solicitați să intervină, vineri, 22 ianuarie a.c., în Constanța, la intersecțiilor...957

23 ian 23:06LocalAccident rutier la popasul Tașaul950
22 ian 00:32LocalAccident rutier cu 3 VICTIME în zona Far2521
23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...1206

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID934
23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța2286
23 ian 18:34LocalSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI

În cartierul constănţean Compozitori, pe lângă problemele generate de lipsa asfaltului pe străzi şi a...1187

23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară1337
23 ian 10:55LocalMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA1858
23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...1220

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!2011
23 ian 23:04LocalCONSTANȚA: Pe șoferii BEȚI CRIȚĂ nici mașinile nu-i mai suportă și încearcă să se 'SINUCIDĂ'1357
Vremea
8.5°8.5° - 9.2° duminică, 24 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 12.14 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 ian 00:00SportSepsi OSK Sfântu Gheorghe - Astra Giurgiu 4-1

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 4-1 (3-0), sâmbătă, pe teren propriu, într-un...124

23 ian 00:00SportVictorii clare pentru CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, în Divizia A1

CSM Târgovişte şi CSM Volei Alba Blaj, primele două clasate, au câştigat clar primele lor meciuri jucate, vineri,...443

23 ian 00:00SportSepsi-SIC Sfântu Gheorghe, calificată în premieră în optimile EuroCup

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în optimile de finală ale competiţiei feminine de baschet...445

23 ian 00:00SportChindia Târgoviște vs Academica Clinceni 2-1 / Cele două echipe au făcut rocada în clasament

Formaţia Chindia Târgovişte a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Academica Clinceni, în...428

Local
23 ian 18:34LocalSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI

În cartierul constănţean Compozitori, pe lângă problemele generate de lipsa asfaltului pe străzi şi a...1187

23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...1337

23 ian 10:55LocalMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA

1858

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...1206

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...934

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...2286

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...1220

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 21 ianuarie a.c., au identificat un bărbat,...2011

23 ian 23:04LocalCONSTANȚA: Pe șoferii BEȚI CRIȚĂ nici mașinile nu-i mai suportă și încearcă să se 'SINUCIDĂ'

1357

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...446

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...428

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

687

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1859

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1842

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4712

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3863

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3393

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3331

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...1010

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...475

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

653

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...457

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...409

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

399

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...426

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...419

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

422

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...429

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...407

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

481

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...400

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...426

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...392

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...485

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...405

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

388

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT