REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ARMĂ FURATĂ din Spania, SCOASĂ la VÂNZARE, găsită la un RECIDVIST

ARMĂ FURATĂ din Spania, SCOASĂ la VÂNZARE, găsită la un RECIDVIST

Replica API 17 octombrie 2020 | 22:46 3262

Un bărbat care locuieşte în zona Cernavodă – Cochirleni a fost condamnat la închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Este vorba despre Gheorghe Macovei, în vârstă de 30 de ani. Se dusese vorba că partenera sa de viaţă pusese la vânzare o armă de vânătoare, astfel că au avut loc percheziţii. Individul nu se afla la domiciliu, întrucât era arestat în Germania pentru furt, însă arma a fost găsită şi, mai mult decât atât, aceasta figura ca furată din Spania. De menţionat este că a mai fost găsită o armă.

Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la imobilul lui Gheorghe Macovei, acolo unde locuia cu soţia, a fost identificată o armă de vânătoare cu inscripția Norberto ARIZMENDIY - FIBAR ESPANA cal.28, cât și tubul cartuș marca Bornachi cal.16 Italy. În momentul efectuării percheziției, la domiciliu se afla numita femeia, care le-a pus la dispoziție de bună voie arma în cauză. Totodată, susnumita a precizat că soţul ei mai deține o armă ce se află în curtea domiciliului părinților. Cele două arme cât și tubul cartuș au fost depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Constanţa. Potrivit raportului de constatare criminalistică a reieşit că arma cu aer comprimat este marca Gamo, model Hunter, calibrul 4,5 mm și este în stare de funcționare, la fel şi cealaltă.Din verificări a reieșit că arma marca Norberto figurează ca furată în Spania și este dată în urmărire în aplicația SIRENE. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile spaniole, reiese că arma respectivă a fost sustrasă din interiorul unei case din Granada la data de 10.12.2010, proprietarul armei fiind Miguel Franco Munoz și dorește recuperarea armei.

Individul era arestat în Germania

Potrivit declarației în calitate de suspect soţiei lui Ghoerghe Macovei reiese că la sfârșitul anului 2012 l-a auzit pe acesta vorbind cu o persoană pe care nu și-o mai amintește că a găsit o armă în timp ce se afla la pescuit. Menționează suspecta că amândoi locuiesc în apartamentul lui ce a fost lăsat de către părinții acestuia. Până în noiembrie 2013 a locuit aici și pe urmă a revenit la domiciliul din Cochirleni unde a locuit singură întrucât soţul a fost arestat în Germania la data de 10.06.2013.

Cu privire la arma predată din curtea părinţilor, suspecta precizează că știe că aceasta a fost adusă de către soţ din Spania în anul 2004 întrucât se afla împreună cu acesta. Precizează suspecta că nu are nicio legătură cu armele.

Inculpatul: am găsit armele pe malul Dunării

Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a declarat faptul că în referire la arma Norberto, acesta le-a găsit în cursul anului 2013 sub niște saci de rafie pe malul Dunării în zona la moară din Cochirleni, fiind la pescuit. A luat arma, a curățat-o întrucât era ruginită și a expus-o în locuință, considerând că nu este funcțională. Nu a tras nici un foc cu aceasta și nici nu a expus-o public. Acesta precizează că nu cunoștea că nu avea dreptul să dețină arma respectivă, acesta fiind motivul pentru care nu a predat-o organelor competente. În anul 2014 a fost arestat în Germania. Cu privire la arma marca Gamo, suspectul a menționat că în cursul anului 2004 se afla în Spania iar proprietarul imobilului unde locuia i-a dat arma respectivă spunându-i că nu va avea nicio problemă potrivit legislației din Spania. Ulterior a introdus arma în țară, considerând că are dreptul să o dețină și fără a o declara organelor competente, credea că legislația spaniolă este la fel ca și cea română. Arma respectivă a depozitat-o într-un porumbar din curtea locuinței părinților.

Condamnat la peste 3 ani

„Condamnă pe inculpatul M. G., la pedeapsa închisorii de 1 (un) an pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Anulează liberarea condiţionată dispusă prin sentinţa penală nr. 1904/16.08.2017 a Judecătoriei Medgidia. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat în prezenta cauză se află în stare de recidivă post condamnatorie faţă de infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni prin sentinţa penală nr. 5/05.01.2017 a Judecătoriei Medgidia, definitivă prin Decizia penală a Tribunalului Constanţa nr. 144/15.02.2017. (...) Urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani, 9 luni şi 15 zile închisoare. În baza art. 60 NCP, Urmează ca pedeapsa stabilită să se execute în regim de detenţie. În baza art. 599 alin.(4) C.proc.pen., Anulează toate formele de executare şi dispune emiterea unui nou mandat pentru pedeapsa de 3 ani, 9 luni şi 15 zile închisoare”, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia nu a fost definitivă şi acum urmează să se judece apelul.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1 a gasit o la pescuit si alta a primit o cadou. Dar el e la bulau. Sigur le a gasit prin niste case " parasite" ...ca nu era nimeni in ele cand a intrat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108