REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Artimon: Dacă mă interesau rezultatele, aş fi păstrat jucătorii din primul 11

Artimon: Dacă mă interesau rezultatele, aş fi păstrat jucătorii din primul 11

Replica API 9 februarie 2013 | 00:00 95

Precizări despre disputa cu suporterii după meciurile amicale

Precizări despre disputa cu suporterii după meciurile amicale

În urma rezultatelor din meciurile amicale disputate de FC Farul Constanţa în compania echipelor Agigea şi Dunărea Călăraşi, au existat voci din rândul suporterilor care şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu antrenorul grupării constănţene, Alin Artimon. Deşi acesta a anunţat că nu caută să obţină victorii în aceste meciuri amicale, şi că sunt meciuri prin care vor fi testaţi jucătorii în vederea returului de campionat, câţiva suporteri l-au tras la răspundere pe antrenorul "rechinilor" pentru înfrângerea din ultimul meci amical, contra formaţiei Dunărea Călăraşi. Într-un interviu acordat cotidianului "Replica", antrenorul echipei Farul Constanţa, Alin Artimon, ne lămureşte în privinţa discuţiilor purtate cu suporterii, dar şi ce ar trebui să înţeleagă aceştia despre modul în care "marinarii" se pregătesc pentru retur.

Reporter: Au existat jucători care au fost trimişi la juniori. Puteţi spune despre ce jucători este vorba şi care au fost motivele deciziei pe care aţi luat-o?

Alin Artimon: Este vorba de Năstase, care e junior încă, de Popa Claudiu, care e tot junior, şi de Eracai, care nu era jucătorul nostru. Cei doi jucători s-au întors la grupul de juniori, după ce au făcut pregătirea centralizată. În momentul acesta, lucrând mult din punct de vedere tactic, prezenţa lor la antrenament nu mai era una la fel de intensă. Trebuia alcătuit un lot pentru cantonament, iar ei în momentul acesta nu au fost prinşi în lotul de 23 pentru cantonamentul din Turcia, Antalya, Bulgaria, unde-o fi. Copiii nu au făcut absolut nimic ca să fie retrimişi la juniori. Ei vor reveni de câte ori va fi necesar, la antrenamentele echipei mari.

Rep.: Să înţelegem că nu este vorba despre o pedeapsă sau că au greşit cu ceva?

A.A.: Nici nu intră în discuţie, păi de ce să-i pedepsesc? Ei s-au antrenat şi în turul campionatului cu mine în foarte multe momente, ambii jucători. Au făcut toată perioada de pregătire, de la început, şi Stavian, Tudor şi Pâslaru, deci mult mai mulţi jucători care joacă la juniori. În momentul de faţă îmi trebuia un lot de 23 care să fie păstrat pentru cantonament, iar ei în momentul ăsta nu au fost prinşi în lotul respectiv. Ei se pot întoarce oricând, şi mâine, la antrenament.

Rep.: La finalul amicalului cu Dunărea Călăraşi au existat câteva discuţii contradictorii între dumneavoastră şi câţiva suporteri. Ne puteţi spune despre ce a fost vorba?

A.A.: Dumnealor şi-au spus punctele de vedere, la fel am făcut şi eu, şi cu asta basta. Se face prea mult caz din tot p-aici. Orice discuţie este dusă, întoarsă, analizată fonetic sau mai ştiu eu cum. Am să vă rog prima oară când veniţi, că nu lucrez după ureche, să vă arăt programul echipei. Este făcut pe calculator, este făcut şi scris. Să vedeţi înaintea celor două jocuri ce program au avut jucătorii, cu o zi înainte. Au avut de fiecare dată înainte de meci, un antrenament fizic dimineaţă şi sală de forţă după-amiază. Dacă mă interesau rezultatele, aş fi păstrat jucătorii din primul 11, jucători contra cărora adversarii noştri nu au ajuns nici la poartă. I-am introdus în repriza a doua pe cei mai mici, pentru că ei trebuiesc crescuţi. Dacă acum nu joacă, în meciurile amicale, atunci când să-i bag? Ştiu din start atunci când îi bag că există riscul ca ei să greşească, există riscul ca jocul acela să fie pierdut şi scorul să fie unul care să creeze probleme. Este un risc pe care mi-l asum în continuare în toate meciurile. Antrenamentele vor rămâne la fel de intense cât timp trebuie, iar cei mici vor juca chiar dacă pierdem toate meciurile. Sunt 10 jucători noi, este un vestiar care se caută, se aşează, la fel şi jocul. Am lucrat puţin din punct de vedere tactic, pentru că nu ne-au permis terenurile, iar când am intrat pe sintetic jucătorii au avut probleme medicale. Abia acum am intrat pe terenul doi de iarbă şi lucrăm din punct de vedere tactic. Lucrurile se vor aşeza, dacă au răbdare bine, dacă nu pot zice ce vor ei. Să se uite în spate, că peste tot unde am fost am avut rezultate, am muncit de dimineaţă până seara, n-am venit să înjur pe nimeni, n-am venit să mă cert cu nimeni. Dacă nu le place este dreptul dumnealor.

Rep.: Care va fi atitudinea dumneavoastră în continuare legată de suporterii Farului?

A.A.: Ca şi până acum. Când m-au înjurat, mi-am văzut de treabă, când m-au aplaudat, mi-am văzut de treabă şi când au dorit să stea de vorbă cu mine, le-am stat la dispoziţie, inclusiv după meci, ultima dată. Este problema dumnealor, chiar dacă au intrat în fundul gol pe teren, chiar dacă în două meciuri de acasă ne-au persiflat, ne-au jignit, poate pe merit. Eu conştientizez că au dreptate să fie supăraţi, dar nu cred că asta este soluţia, ca încă din amicale să pună o presiune suplimentară pe jucători.

Rep.: Credeţi că majoritatea suporterilor nu au înţeles care este obiectivul dumneavoastră?

A.A.: Obiectivul meu este ca la ora meciului cu Sportul, echipa să fie în formă maximă, nu acum. Uitaţi-vă la toate echipele româneşti care au acest tip de pregătire, că nu bat pe nimeni. Începând cu Liga a II-a, Damila a pierdut cu Hunedoara acasă, a mai pierdut un meci înainte, Damila care trage la promovare în cealaltă serie. Uitaţi-vă la Vâlcea care au pierdut la fel, două meciuri. Uitaţi-vă la Steaua că nu bate pe nimeni, Pandurii abia a câştigat un meci, Chiajna nu a câştigat niciun meci, pentru că sunt echipe care lucrează ca să acumuleze, nu lucrează ca să obţină rezultate, astăzi. Aşa aş putea şi eu să aduc o stare de prospeţime la echipă înaintea meciului şi aş păcăli pe toată lumea, inclusiv pe mine. Nu vreau să păcălesc un om care a avut încredere în mine, şi aici mă refer la domnul Nedelcu, restul nu mă interesează. Omul ăsta a mers pe mâna mea, iar eu şi dacă stau două etape sau trei etape, nu pot să-i las o echipă care s-o fac doar să mă ajute pe mine, în momentul ăsta. Nu o să păcălesc fotbalul şi nu o să-l păcălesc niciodată, chiar dacă pierd. Dar să reţină un lucru, că dacă au senzaţia că stau de vorbă cu un fătălău, care dă doar din cap şi aşteaptă mila lor şi aplauzele, se înşeală. I-am respectat şi o să-i respect întotdeauna, dar niciodată nu o să stau aplecat de cocoaşă, mai bine plec, aşa cum îşi doresc ei din păcate acum.

Rep.: Ce credeţi că-şi doresc de fapt suporterii de la dumneavoastră?

A.A.: Nu ştiu, întrebaţi-i pe dumnealor. Nu au fost critici în discuţiile cu cei doi suporteri, au fost o discuţie contradictorie, nimic mai mult. Nu pot să zic că ne-am certat. Dumnealor au avut o părere, eu o altă opinie. Ei au avut anumite argumente, eu le-am adus contra-argumente. Până la urmă am plecat amândouă părţile cu părerea proprie. N-aş vrea să generalizez, a fost o discuţie cu doi suporteri. Că pe internet au avut aceeaşi poziţie alţi suporteri, este problema dumnealor. Au dreptul să fie nemulţumiţi de rezultate. Au dreptul să facă ceea ce cred ei de cuvinţă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108