REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ARTIȘTII INVITAȚI LA SUNWAVES

ARTIȘTII INVITAȚI LA SUNWAVES

Replica API 7 august 2019 | 00:07 870

SUNWAVES Festival demarează prima seară de distracție joi, 15 august, continuând până marți, 20 august. Festivalul care a pus România pe harta globală a clubbingului promite un line-up divers, păstrand specificul și stilul caracteristic ce l-a popularizat din 2007 până azi.

SUNWAVES Festival nu își dorește să facă niciun compromis atunci când vine vorba de artiștii invitați, de aceea aceștia sunt programați să mixeze la scenele specifice fiecărui subgen muzical, mulți dintre ei fiind invitați incă de la primele ediții, nepunandu-se accentul pe hype-ul unui artist, ci pe calitatea muzicii și integrarea să în conceptul festivalului. Artiștii români au un loc special în cadrul festivalului, aceștia fiind apreciați atât de publicul român, cât și cel străin. Deoarece s-a creat un adevărat fenomen muzical pornind de la cei 3 DJ și producători Rhadoo, Petre Inspirescu și Raresh, care fac parte din proiectul [a:rpia:r], muzica electronică romanească are publicul ei caracteristic, iar foarte mulți artiști internaționali au influențe din această zonă în seturile lor.

La ediția cu numărul 26, sunt invitați artiști precum Richie Hawtin, Dubfire, DJ Sneak, Joseph Capriati, Rhadoo, Pralsea, Petre Inspirescu, Cezar, Paco Osuna, Dan Andrei, Gaiser și mulți alții. În cadrul festivalului, de-a lungul timpului, s-au doborât recorduri mondiale la durata seturilor. Marco Carolă a dat tonul cu un maraton de 24h, stârnind o competiție colegială, iar artistul premiat la Grammy’s Music Awards, Dubfire a reușit să mixeze timp de 25h la ediția de vară din 2018. Insă în data de 29 Aprilie 2019 recordul absolut al festivalului este deținut de italianul Joseph Capriati, care a întreținut peste 3000 de oameni prezenți constant la scena sa, timp de 27 de ore! Acest fenomen este unic în lume, iar participanții pot asculta artiștii favoriți ore în șir.

Turiștii străini și români se bucură să își vadă în cadrul aceluiași festival artiștii preferați, fiecare putând să își aleagă scena preferata în funcție de genul muzical preferat. Festivalul începe cu 2 scene deschise, urmând progresiv să se deschidă încă 2 în seara de Vineri. Iubitorii muzicii electronice au șansa să descopere și artiști noi pe lângă cei consacrați. Ideea de a veni cu oameni fresh în lineup aparține organizatorilor, care își doresc să susțină piața locală de DJ talentați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212