rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

AȘA CEVA!? Un FERMIER a ajuns ADMINISTRATOR la ȘANTIERUL Naval 2 Mai MANGALIA

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, compania prin care statul român deține pachetul majoritar de acțiuni la singurul său șantier naval, Damen Shipyards Mangalia SA, este condus de fix un an de zile de aceiași administratori provizorii, a căror mandat se prelungește necontenit, aparent în lipsa unor manageri mai competenți. Chiar dacă rolul lor este, practic, decorativ, întrucât olandezii de la Damen au putere decizională deplină la șantierul din Mangalia, nu are cum să nu-ți stârnească măcar un zâmbet faptul că unul dintre acești administratori de la o companie navală strategică este un mândru fermier, campion la floarea soarelui.

Ionuț Constantinescu

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Șantierul Naval 2 Mai SA a hotărât în ședința de pe 3 februarie 2021 alegerea administratorilor provizorii, conform Ordinului ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nr. 40/22.01.2021, a următoarelor persoane: Ionuț Cosmin Constantinescu, Iulian Drăgoi și Valerica Maitan.

Mandatul acestora este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, adică ceea ce se întâmplă deja din februarie 2020 până în prezent. Indemnizația administratorilor este de 3.500 lei brut pe lună, astfel încât se poate spune măcar că aceștia nu se îmbogățesc din a face act de prezență la o companie de stat cu doar 7 angajați.

În afară de a fi acționar majoritar fără putere decizională la șantierul Damen, firma se ocupă de fabricarea a tot felul de construcții metalice, de pe urma cărora a raportat în 2019 afaceri de 5,3 milioane lei și un profit net de 35.000 lei, precum și datorii de 760.000 lei.

Revenind la noua componență a Consiliului de Administrație (în realitate, aceeași de un an de zile, cu excepția Valericăi Maican, funcționar în Ministeru Economiei), trebuie spus că aceasta păstrează o componentă 100% constănțeană.

Primul fermier campion la floarea soarelui din județul Constanța

Astfel, Ionuț Cosmin Constantinescu este consilier local și președinte al PNL Cerchezu, locuiește în satul Căscioarele și este de profesie economist, dar specializat în agricultură. Fermier cu acte în regulă, Constantinescu deține circa 77 de hectare de teren în Cerchezu și un apartament în Mangalia, primit prin donație în 2017.

Fermierul administrator la firma de stat care deține pachetul majoritar la cel mai mare șantier naval din Europa are un Hyundai Terracan și cu asta pune punct averii sale: niciun leu în bănci, nicio bijuterie, nici măcar un credit. Constantinescu declara în august 2020 venituri de 16.437 lei de la o firmă al cărui nume l-a cenzurat, din pudoare, neștiință sau neatenție (cel mai probabil, este vorba chiar despre Șantierul Naval 2 Mai SA), la care se adaugă venituri de pe urma activităților agricole de 59.862 lei pe numele său, plus 1.885 lei aduse de soția Ramona. Fermierul naval mai declară venituri de 5.884 lei de la Consiliul Local Cerchezu, iar în declarația de interese trece beneficii de 10.985 lei, respectiv 7.180 lei ca administrator provizoriu a două firme pe care le trece, de asemenea, la secret. O înduioșătoare naivitate pentru un cultivator de cereale pus de stat să conducă un constructor de vapoare.

În octombrie 2019, Ionuț Cosmin Constatinescu era prezentat de Lumea Satului ca fiind ”primul fermier campion la floarea-soarelui din județul Constanța”. ”Lucrează 230 ha, iar în acest an a semănat 30 ha cu floarea-soarelui, iar datorită hibrizilor P64LE25 și P64LE99 a obținut o producție medie pe fermă de 4.625 kg/ha. “Floarea-soarelui a fost semănată după porumb, de aceea am arat și am discuit. La pregătirea terenului am aplicat 200 kg/ha de uree. În prima parte a lunii aprilie am semănat și am aplicat îngrășământ triplu 15 – 150 kg/ha. Cultura a primit două erbicide, un fungicid și un îngrășământ foliar pe bază de bor – 5 l/ha, iar atunci când am prășit, am aplicat și 150 kg/ha de azotat de amoniu. Recoltatul a avut loc la finalul lunii august, iar în următoarea campanie intenționez să semăn aceeași suprafață cu floarea-soarelui și voi alege hibrizii P64LE99 și P64LE25”, a explicat fermierul campion.

Iulian Drăgoi

Comandant de navă și cu afaceri pe șantierul Mangalia

Alt administrator provizoriu de la Șantierul Naval 2 Mai SA care are deja un an de zile pe acest post este Iulian Drăgoi, din Medgidia, fost comandant de nave și consilier în Primăria Mangalia. Drăgoi a lucrat pe fostul șantier Daewoo, a fost assistent manager la Sammarina Shipping and Trading, director resurse umane la CMA Ships, dar deține și o firmă care activează pe șantierul din Mangalia.

Iulian Drăgoi declara în 2019 ca avere terenuri în Limanu și Mangalia, un apartament într-o locație necunoscută (s-a molipsit, probabil, de secretomania colegului Constantinescu), o mașină VW, 30.000 de lei și 16.000 de euro în conturi, acțiuni la BT Capital Partners SA, SSIF IFB Finwest SA și Interactive Brokers Limited, cu un salariu de 94.000 lei de la CMA Ship România. Și Drăgoi are afaceri în agricultură, din moment ce a declarat o arendă de 2.400 lei, precum și participații de 100% la Gemini Star, respectiv 70% la Ship Construct Building SRL, ambele inactive.

Valerica Maitan

În fine, și Valerica Maitan este legată de Constanța, chiar dacă este consilier superior în Ministerul Economiei - Direcția de Privatizare Postprivatizare și locuiește în București.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din iunie 2020, funcționara deține două apartamente în București, dar și un teren agricol de 0,58 hectare în Constanța, primit în 1997 ca moștenire de la bunicul ei, Ion Neagu.

Valerica Maitan are două mașini Renault și depozite bancare și investiții cifrate la aproape 79.000 lei și 12.000 de euro.

Maitan a raportat pentru 2019 venituri de peste 59.000 lei de la Ministerul Economiei, 5.400 lei dintr-o chirie și, ca toată lumea din CA-ul de la Șantierul Naval 2 Mai, ceva bani din arendă- puțin peste 3.000 de lei.

În fine, tot la venituri se adaugă 2.500 lei ca membru CA la Radioactiv Mineral Măgurele SA și 6.876 lei din CA-ul de la Băița SA.

Andreea POPA

vineri, 5 februarie 20219488
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00La puscarie(13 mar 12:10)
Toti responsabilii din primarii, in frunte cu primarul, Disciplina in constructii, Prefectura, Consiliu judetean , care dau autorizatii, avize sau nu stopeaza imediat constructiile de pe faleze la mai putin de 50 de m de malul marii,de linia de creasta, sa fie cercetati la urgenta si direct la puscarie cu ei. Toti care cunosc astfel de cazuri sa anunte urgent DNA la tel 0372777847... Daca primaru a semnat sau se face ca nu vede, direct la puscarie Nu putem tolera abuzurile, dupa care sa zicem ca nu am stiut De la Navodari la Vama Veche se construieste ilegal pe faleze.
01jianu(7 feb 15:17)
si Jianu se uita cu coada ochiului la articol, cred ca i a sosit sui lui clipa, 30 ani a vandut tot ce a fost fier si cupru in santierul 1. tic tac !
21Aliluia(5 feb 18:29)
Niste prosti , ca de altfel 100% populatia mangalistanului de rasarit si bineinteles 98% din romanistan, unde traiesc urmasii dacilor liberi, cei cu cusma plina de paduchi. Muie civilizatiei orientale de la sud de carpati conduse de securisti si urmasii lor multa vreme de acum incolo
15gica(5 feb 15:58)
e bine tata, ce parca altii sunt mai breji,gen griguta,trecut prin toate partidele cu scoala generala facuta la seral,dar hot diplomat noroc cu d-na griguta de i-a cazut in poala lui iorgus vecinu ca sa nu vorbim de olandezi,specialisti in barcute pe ape interioare
14ion(5 feb 15:32)
asta e mana lui Griguta , el a platit articolul in Replica si singurul care a avut acces la informatii !
12cetatean(5 feb 15:03)
Valerico ,Iulian si Cosmin chiar nu aveti alceva de lucru de va bagati capul unde nu va fierbe oale Vedeti ca vrevin la moda macrameurile .Apucati va de crosetat ,de tricotat de culturi, manichiura si lasati specialistii sa si faca treaba .Chiar dormiti linistiti cand stiti ce departe sunteti de santier ? Santierul Mangalia a fost pe culmi inalte si unii ca voi l au dus la sapa de lemn Cum defilati prin mangalia printre cei care s au spetit cate 30 40 de ani in conditii minabile Nu va e jena ???? Ca va bate Dumnezeu
21putere declarativa???(5 feb 14:47)
Statul roman detine pachetul majoritar la Damen , nu invers. Deci statul roman, prin astfel de oameni, iau decizii. documentati-va
38A dat seminte la PNL(5 feb 13:44)
A dus un sac de seminte prajite la PNL la sediu si s-au bucurat sefii.Drept rasplata l-au facut administrator de santier naval. E priceput la barcute din hartie si pungi de semnite. Ca si restul penelistilor la Constanta. Contabili,pizari,ospatari,barmani,proxeneti,lautari si militieni pensionat. Numai necalificati.Se duce de rapa Constanta. Coruptie la PNL ca la PSD.
07Hakuta Matata(5 feb 10:42)
Oauuuuu....Martafoii inca sunt promovati la Damen ex Daewoo...Nu mica imi este mirarea ca inca le pleaca oamenii cu pregatire masiv,cei care sunt angajati sunt bagati la cursuri de pregatire pe care mai mult de 60% le pica insa totusi sunt admisi plus ca ii policalifica si le baga in contract clauza de 2000-3000euro pe care trebuie sa ii plateasca daca pleaca din companie.In 2007 era o mare doamna cunoscuta ca Chiurtu care cerea spaga in functie de doleanta ta.Ca sa pleci in Coreea trebuia o spaga de 300-500euro,functie de maistru 1000-1500euro,inspector calitate sau PM 2000euro...
111Drona,(5 feb 10:23)
ce-i corect e corect. Combinerul de la sat, la Daman promovat, conform principiilor sanatoase ale unuia Gheorghe Orwell: calificare superioara- rau; calificare medie-bun, fara calificare- si mai bun. Pe cand un navalist promovat in CA a unei Asociatii agricole cu actionarat de stat?
112O pla(5 feb 10:05)
Va garantez ca e si securist, nu doar fermier.
28tot ce a fos bun(5 feb 08:43)
s a vandut, s-a dat in administrare , cu actiuni majoritare strainilor , restul paguboase, plateste statul roman penalitati si toate celea ca sa tina la conducere pe salarii mari oameni la conducere incompetenti dar afiliati si cotizanti la partide politice !
215Muie Damen...(5 feb 08:38)
Companie de cacat. Fugiti cat puteti de ea. Muie olandezilor de la Damen.
105Pt. nea Florea de la 08:20 :(5 feb 08:31)
Esti un liberal imputit la care noi U.S.R.-istii va fam acum la muie ! Prostilor , v-am dat la cur !
314pentru 7:39(5 feb 08:30)
dar de ma-ta curva , care se fute cu soferii turci de TIR , pe centura , ce zici ?
69nea Florea(5 feb 08:20)
pt asta de la 07:39 Esti un bolsevic jegos si atat .muie pesede.
1714Ptr Marius(5 feb 07:39)
Dar de eminenta cenusie a Romamiel KWJ fizicianul pulii mele ce comentati ?.Cand se duce el ca jupanul si inchide pirtia de la Paltinis si le da la muie la prostii de la Sibiu nu comentati nimic?.Bagamia s pula in gura lui de pui de neamt fascist
09gigi(5 feb 07:26)
bani aruncati la toti prostii.unde mai este bagaboanda aia din arad,penala,administratorul ulii si a gurii?macar aia maimpresta ceva,dar papagalii astia iau bani Degeaba!!!!
45Iulian Dragoi(5 feb 07:20)
Cand era nevasta-ta sefa la fostul minimax ce ii mai placea sa fie tavalita .prostul pleca pe mare...ii place morcovul tanar
219@valy(5 feb 07:01)
Care tineret ? aproape toti sunteti ca cea de la apele romane
328Kj kj(5 feb 06:39)
Dragi romani, aceasta este romania lucrului bine facut
118Ion Ciocan(5 feb 06:34)
Mai bine o aducea pe dragalasa de la Ape Barlad ca macar era buna de ciocane. Aia era macar frumoasa..
215De la Mu(5 feb 04:56)
Fermier premier in locul lui citu
38valy(5 feb 01:55)
da in loc de a promova timeret sal angajeze mai ales ca au si un liceu promoveaza prostie si pensionari cu basini la cur
324Navalist(5 feb 01:06)
Ca sa ajungi inginer constructor de nave trebuie sa faci 5-6 ani de facultate si cursuri de specializare care insumate mai fac cativa ani buni si tot nu esti expert in constructii navale. Desi Replica spune ca cei trei administratori sunt de decor eu spun da fiindca habar nu au ce inseamna santier naval. Daca ar fi profesionisti olandezii de la Damen nu ar putea sa faca ce vor adica sa fure statul roman. Daca acesti administratori ar raspunde penal si langa ei cei care i-au numit nu ar sta o zi in functie.
127Marius(5 feb 00:53)
Te doare mintea ce oameni sunt in conducere ,,unde au fost si unde au ajuns....
mai mult...Anchete
22 mar 23:59AncheteFiul fostului ȘEF DRDP Constanța, prins DROGAT la VOLAN. Video!

Miami Bici e un film produs Matei Dima, care a regizat filmul 5Gang, împreună cu Codin Maticiuc. Cei doi joacă și...83861

26 feb 21:42AnchetePOLIȚIA împreună cu reprezentanții MAGNUM au destructurat o REȚEA de INTERLOPI din Brăila!36612
9 feb 00:05AncheteVIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI10778
28 mar 23:53AncheteDoi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £

Doi români au fost condamnați la peste 28 de ani de închisoare pentru că au încercat să introducă cocaină în...21527

11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța10373
13 apr 23:46AncheteOvidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO25613
14 apr 23:44AncheteUn NAVIGATOR din CONSTANȚA a dat DECLARAȚIE SCRISĂ că va OMORÎ POLIȚIȘTII, PROCURORII și JUDECĂTORII!

Romică Danciu, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv. Totul a pornit de la faptul că a fost sancționat...8960

14 apr 23:44AncheteCINE este BĂRBATUL găsit SPÂNZURAT, la CERNAVODĂ!14064
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI21483
3 apr 23:50AncheteCum a fost PRINS hoțul care acționa în VIVO

Un bărbat din Constanța a fost sincer în fața anchetatorilor și le-a spus că a mers la Auchan din centrul...13051

10 mar 14:14AncheteClubul EGO din Mamaia, schimbări în acționariat68975
19 feb 00:10AncheteTomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!10574
Vremea
10°8.9° - 10° duminică, 18 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 5.7 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49154829471842
5/4016183036137
joker20283233274
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 apr 00:00SportFC Barcelona a cucerit Cupa Spaniei - Lionel Messi, strălucitor

FC Barcelona a cucerit sâmbătă seara Cupa Spaniei, după ce a reușit să învingă Athletic Bilbao cu scorul de 4-0...281

18 apr 23:32SportFed Cup. România a pierdut în fața Italiei și retrogradează din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de Italia, cu scorul de 1-3, în play-off-ul Grupei Mondiale a...421

18 apr 23:33SportHandbal feminin: România, foarte aproape de Campionatul Mondial, după 33-22 cu Macedonia de Nord

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord,...427

18 apr 23:33SportTenis: Ruse aduce României prima victorie în meciul cu Italia (1-2), în Billie Jean King Cup

Elena Gabriela Ruse a învins-o cu emoţii pe Jasmine Paolini, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu...371

Local
17 apr 23:13LocalCoronavirus la Constanța: 41.061 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.061 de persoane...886

17 apr 23:12LocalUGIR Constanța solicită ca beach barurile să poată fi deschise până la ora 24.00

UGIR Constanța supune atenției publice următoarele amendamente, conform Anexei 1 privind „Regulamentul privind...945

17 apr 23:12LocalATENȚIE! Alte ȘASE străzi din Constanța devin artere rutiere cu SENS UNIC

2366

17 apr 14:33LocalSĂLILE DE FITNESS s-au MUTAT în CORTURI

În contextul actual al noilor restricții impuse de autorități pentru combaterea răspândirii temutului Sars-Cov-2,...1222

17 apr 12:21LocalCENTRELE de VACCINARE NU se ÎNCHID de PAȘTE

Centrele de vaccinare rămân deschise de Paște! O informație eronată a fost lansată în mediul online legată de...760

17 apr 11:58LocalPrimăria CERNAVODĂ începe LUCRĂRILE la CENTRUL HAMANGIA!

Lucrările la Centrul Hamangia sunt în linie dreaptă! În curând, în oraşul Cernavodă va fi ridicat Centrul...1215

17 apr 23:11LocalRAJA continuă programul de modernizare a sistemelor de alimentare cu apă din județul Constanța

RAJA SA a semnat vineri, 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul...1168

17 apr 23:11LocalMilitarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” l-au COMEMORAT pe generalul Adrian Soci

Vineri, 16 aprilie, se împlinesc patru ani de la moartea unuia dintre cei mai apreciați generali ai Armatei Române,...1164

17 apr 23:10LocalÎncă o SERIE de ZMEI în TRAFICUL rutier din Constanța: Unul este MINOR

1183

Politică
17 apr 22:55PoliticăAndreea Moldovan, primele declarații după revocare: 'Nu am fost condiționată politic'

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat vineri, într-o conferință de...833

17 apr 22:55PoliticăVlad Voiculescu, primul mesaj după ce a fost demis de la Ministerul Sănătății: Vreau să mulțumesc tuturor!

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit cu primul mesaj, după ce a fost demis de la Ministerul...714

17 apr 00:06PoliticăRaluca Turcan anunță salariile care vor crește

1805

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2791

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2889

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3893

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3886

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7297

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8222

Monden
17 apr 00:00MondenMads Mikkelsen va juca în cel de-al cincilea film al francizei „Indiana Jones“

Actorul danez Mads Mikkelsen, unul dintre cei mai apreciaţi actori în acest an datorită interpretării sale din...448

17 apr 00:00MondenUn album al regretatului artist David Bowie, cu 21 de piese inedite, va fi lansat pe 28 mai

Pagina oficială a artistului David Bowie a anunţat joi lansarea pe 28 mai a produsului discografic "The Width Of A...394

17 apr 00:00MondenA fost lansat trailer-ul noului film „Fast &Furious 9“ în care apar John Cena şi Cardi B

595

17 apr 00:00MondenBad Bunny, marele câştigător al galei Latin American Music Awards 2021

Artistul portorican Bad Bunny a fost cel mai premiat cântăreţ la gala Latin American Music Awards de joi seară,...376

17 apr 00:00MondenRoberto Benigni va primi un Leu de Aur onorific la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia

Regizorul şi actorul italian Roberto Benigni va fi recompensat cu un Leu de Aur onorific la cea de-a 78-a ediţie a...390

17 apr 00:00MondenCannes 2021: Evenimentul suplimentar dedicat profesioniştilor din cinematografie, amânat cu o lună

365

Mapamond
17 apr 00:00MapamondFuneraliile prinţului Philip: Prezentare generală şi detalii despre ceremonia funerară

Funeraliile prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de Edinburgh, care a murit pe 9...442

17 apr 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie nu intenţionează să oprească testarea rapidă pentru COVID-19

Ministerul britanic al Sănătăţii a declarat joi că nu există planuri de a opri testarea rapidă pentru...369

17 apr 19:38MapamondGermania: Poliţia a difuzat imagini cu un suspect în ancheta incendierii unei clădiri a Institutului Robert Koch

385

Sănătate
17 apr 00:00Sănătate8 tipuri de miere şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parte

Mierea era hrana divină a zeilor din Egiptul antic, iar virtuțile acestei substanțe străvechi nu se dezmint nici...406

17 apr 00:00SănătatePlante care scad tensiunea arterială

Este bine să știi, mai ales dacă ești hipertensiv, că există și unele plante medicinale folosite în anumite...504

17 apr 00:00SănătateCum să ascunzi legume în deserturi pentru gustări mai sănătoase

380

17 apr 00:00SănătateCare sunt alimentele recomandate în caz de crampe musculare?

Crampele musculare apar atunci când mușchii se tensionează, cum ar fi în urma unui antrenament intens sau după o...414

17 apr 00:00SănătateLista celor mai eficiente 10 analgezice

Cunoscător sau autodidact, afectat cronic sau pentru prima dată în viață "lovit" de migrenă, durere de genunchi,...443

17 apr 18:51SănătateApa de mare, utilă în igiena nazală și în tratarea problemelor pielii

Apa de mare are multe beneficii pentru organism, printre care descongestionarea și curățarea blândă a căilor...428

17 apr 00:00SănătateFurunculul: de ce apare și cum îl tratăm

Furunculul reprezintă o infecție bacteriană sau fungică a foliculului de păr. Infecția folicului de păr nu se...425

17 apr 00:00SănătateTopul alimentelor care conțin zahăr ascuns

Consumul de zahăr în exces poate fi mai dăunător decât ți-ai imagina, deoarece poate duce la apariția mai multor...415

17 apr 00:00SănătateCele mai bune alimente care-ți ridică moralul

448

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT