REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Asfaltare în miezul verii la Costineşti, din cauza contestaţiilor

Asfaltare în miezul verii la Costineşti, din cauza contestaţiilor

Replica API 12 iulie 2011 | 00:00 175

Staţiunea tineretului se primeneşte în sezon, spre disperarea turiştilor

Staţiunea tineretului se primeneşte în sezon, spre disperarea turiştilor

Costineştiul s-a transformat într-un adevărat şantier. Zgomotul asurzitor, căldura înăbuşitoare ce se ridică din asfaltul proaspăt turnat, variatele utilaje şi muncitori din mijlocul drumului ce lucrează de zor pentru finalizarea lucrărilor demarate în plin sezon estival pun pe fugă turiştii nemulţumiţi de faptul că nu se pot relaxa. Şi asta pentru că lucrările de modernizare a drumurilor din localitate sunt în plină desfăşurare. Cu toate acestea, edilul se declară mulţumit de numărul turiştilor cazaţi în staţiune.

"RAJDP-ul (Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa) toarnă în prezent un kilometru de drum în Costineşti. Chiar şi aşa, nu putem continua toate proiectele pe care le avem, deoarece ar periclita turismul", a declarat, pentru "Replica", Traian Cristea, primarul localităţii Costineşti. Primarul are şi o scuză pentru faptul lucrările au debutat abia acum, dar vor fi întrerupte în curând, până la venirea toamnei. Potrivit acestuia, licitaţia organizată de Primăria Costineşti a fost contestată de Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa, condusă de Adrian Gâmbuţeanu. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis însă să respingă contestaţia formulată de instituţia controlată de Gâmbuţeanu, în contradictoriu cu Primăria Costineşti. "Vestea bună este că sunt multe proiecte, care s-au aprobat şi prin care s-au făcut investiţii, dar deocamdată lucrările sunt în aşteptare. Vor fi continuate după încheierea sezonului estival, când lucrările nu vor crea un impendiment pentru turişti", a afirmat Cristea. Conform acestuia, o parte din aceste lucrări constau în modernizarea reţelei de drumuri şi poduri, asfaltare, construirea unei clădiri pentru programul "after school" şi amenajarea punctului arheologic. Respectivele lucrări se înscriu într-un proiect finanţat din fonduri comunitare, alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Valoarea estimată a proiectului se ridică la peste 9,5 milioane de lei, fără TVA, din care aproape 250.000 de lei sunt alocaţi pentru proiectare, circa 14.000 de lei pentru verificarea proiectului, execuţia propriu-zisă a lucrărilor însumând peste 9,2 milioane de lei. De asemenea, pentru asfaltarea drumurilor Primăria Costineşti va cheltui circa 6,2 milioane de lei, pentru reabilitarea străzii Mănăstirii -2.10.000 de lei, iar pentru centrul "after school" inclusiv dotări, echipamente şi montaj - alţi 900 de mii de lei. În ceea ce priveşte realizarea punctului arheologic, edilul va achita o factură de peste 19.000 de lei. În ciuda impedimentului creat de lucrările de asfaltare, aflate în plină desfăşurare, edilul a afirmat că sezonul estival este unul extrem de generos pentru Costineşti. "Sunt mulţumit. Numărul turiştilor este foarte mare în acest sezon", a declarat Cristea.

Cristian PEREDERIC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272