REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Asociația „Dascălii Schimbării“ se alătură valului de susținere pentru UMC Constanța

Asociația „Dascălii Schimbării“ se alătură valului de susținere pentru UMC Constanța

A.F. 13 noiembrie 2022 | 16:51 828

Asociația Dascălii Schimbării se alătură valului de susținere pentru UMC Constanța după vestea că ar putea fuziona cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești, stârnind controverse în orașul de la malul mării.

„Susținem proiectele educaționale de succes, promovăm schimbarea în bine a învățământului românesc şi dăm voce miilor de profesori care caută să se reinventeze, să devină acei profesori ai viitorului de care noile generații de educabili au atâta nevoie. Cu toate acestea nu putem gira procesul de "reorganizare" a Universității Maritime din Constanța, care este astăzi în analiză. De fapt, nu vorbim despre "reorganizare", ci despre DESFIINȚAREA  primei universități constănțene, un simbol pentru viața universitară constănțeană şi, totodată, emblemă a învățământului universitar de profil maritim.

Indiferent de prestigiul Universității Politehnice din Bucureşti, cea cu care se pregăteşte fuziunea, aceasta nu are nicio expertiză în învățământul universitar cu specific marinăresc. Destinele UMC nu pot fi dictate din Senatul unei universități bucureştene care nu are nicio legătură cu marinăria sau cu navigația.

Considerăm că propunerea de integrare a UMC în structura Universității Politehnice din Bucureşti, adică într-o entitate mai puternică din punct de vedere al cercetării ştiințifice, aşa cum susțin unii, este în fapt o propunere de dizolvare a universității care de aproape 33 de ani  a format peste 30.000 de absolvenţi în domeniul maritim, la Constanța.

Din acest motiv, suntem complet în asentimentul domnului Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al CERONAV și cadru didactic al UMC, a cărui ultimă postare pe subiect o redăm integral, aici: https://rb.gy/p18jzh

Împreună creştem valul de susținere pentru Universitatea Maritimă Constanța!
Nu vrei să asişti la dizolvarea UMC, simbol al vieții universitare constănțene? Dă un share şi utilizează hashtag-ul #împreunăpentruUMC

Cu cât mai mulți, cu atât vocea noastră va fi mai puternică! Haideți să arătăm că noi, constănțenii, ştim să fim uniți şi să ne apărăm valorile.“ este mesajul Asociației Dascălii Schimbării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bercaru Niko taximetrista plange dupa clientii ei din UMC. Cu apartamentul de la Mazare si banii de la taximetristii de la Cazino Mamaia te-ai emancipat. Taximetrista Bercaru nu rateaza nici un client.
0
0
Nu mai comentați aiurea!aceste comentarii cred ca sunt făcute de neabsolventi.cei care au învățat și s-au ținut de meserie sunt apreciați la locurile lor de munca.umc-ul trebuie sa ramina umc, căci asta este tradiția la malul marii,iar acei conducători ai instituției care nu pot gestiona cazul sa iasă la pensie dacă se încadrează, sa nu mai facă rău constantei , ca am avut destui,de este acum constanta printre ultimile orașe din tara.
0
0
Da ,trebuie desfiintata !
2
1
DASCALIMEA A SCHIMBAT IN RAU învățământul romanesc (Spiru Haret a fost îngropat de mult și s-a creat "fabrica de diplome" cu numele lui)!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212