REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Elevii nu pot fi sancționați pentru activități întreprinse în afara școlii

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Elevii nu pot fi sancționați pentru activități întreprinse în afara școlii

Replica API 20 octombrie 2014 | 01:22 180

Asociația Elevilor din Constanța, singura organizație reprezentativă neguvernamentală a elevilor din județ, condamnă public așa-zisa sancțiunea impusă unei eleve de clasa a IX-a de la Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu” care a intrat în comă alcoolică în noaptea zilei de 10 octombrie. .

„Unitatea de învățământ nu are dreptul de a pedepsi elevii pentru faptele săvârșite în afara orelor de curs, mai ales dacă aceștia nu au avut discernământ în momentul săvârșirii faptei (stabilirea condiției vinovăției). Am înțeles că este vorba despre o petrecere privată, nu despre un bal propriu-zis al bobocilor, deci nu a fost organizat de unitatea de învățământ. Este ca și cum te-ai duce la petrecerea unui prieten, iar dimineață te trezești cu nota scăzută la purtare și mustrare scrisă la cutia poștală. Elevii se bucură de toate drepturile și libertățile legale, iar un regulament școlar nu are competență teritorială decât în spațiul guvernat de acesta, adică în incinta unității. În acest sens, solicităm conducerii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța să corecteze acest act abuziv în termen de 3 zile, altfel asociația va întreprinde toate demersurile necesare restabilirii ordinii de drept. Asociația Elevilor din Constanța le sugerează directorilor unităților de învățământ să urmărească respectarea cadrului legal în vigoare, să își limiteze acțiunile doar la acțiunile sau măsurile necesare în școală. De asemenea, deplângem lipsa de cultură juridică și de înțelegere a unor principii fundamentale pentru o democrație, precum și tendința de a utiliza practici totalitare în unitățile de învățământ, ducând la crearea unor instituții totale în care unitatea de învățământ urmărește să controleze fiecare aspect al vieții sociale a elevului", a declarat Andrei Eduard Burghelia, președintele Asociației Elevilor din Constanța. Asociația a fost fondată în anul 2013 și în prezent este singura organizație reprezentativă a elevilor acreditată la Camera Deputaților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212