REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociația RESTO, întâlnire cu ABADL pentru SEZONUL ESTIVAL

Asociația RESTO, întâlnire cu ABADL pentru SEZONUL ESTIVAL

Replica API 8 aprilie 2021 | 22:46 1801

Asociația Patronală RESTO a derulat miercuri, 7 aprilie, prima întâlnire oficială cu Administrația Bazinală Ape Dobrogea-Litoral (ABADL).

Tema a fost legată de clarificarea situației plajelor, în vederea deschiderii și derularii sezonului estival 2021.

Roberto Tortora, vicepresedinte RESTO, presedinte Comisia Plaje si Beach Baruri: "Mulțumim ABADL pentru deschiderea la dialog și sprijinul promis în cursul discuțiilor de astăzi, în demersurile pe care RESTO le va derula către Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si catre alte institutii abilitate. Din păcate, data predării către operatori a plajelor supuse extinderii rămâne 1 iulie pentru acest sezon, în schimb suprafețele de plajă neafectate de Programul de lărgire a zonei costiere se vor preda în cursul acestei luni.”

Pentru ca operatorii de plajă să poată să exploateze suprafețele de plajă nou apărute în fața lor, astfel încât să poată acorda facilitățile de plajă așteptate de turiști, RESTO va solicita Ministerelor de resort acordarea unei excepții pentru perioada de contract rămasă în derulare.

De asemenea ABADL va clarifica, cu Primăria Constanța, situația plajelor din Zona Faleză Nord Constanța, care nu sunt reglementate în PUZ. Pe aceste suprafețe ar putea fi amplasate containere sau structuri modulare, pentru a putea asigura activități de tip beach bar.

De asemenea, în urma demersurilor RESTO și a acordului ABADL, chiriile aferente anului de operare 2021 vor fi diminuate corespunzător cu reducerea perioadei de exploatare, pentru suprafețele care au fost afectate de proiectul de extindere a plajelor.

Corina Martin: Plaja este componenta esentiala

„Plaja este componentă esențială în pachetul de servicii turistice într-o destinație marină. În timp ce Grecia, Bulgaria, Turcia și alte țări și-au anunțat deja strategiile și condițiile de derulare a vacanțelor în acest sezon, Asociația RESTO face toate demersurile și acțiunile necesare pentru a convinge Guvernul României și autoritățile locale să acorde prioritatea cuvenită Industriei Ospitalității din România, pentru a putea atrage turiști și vizitatori către Litoralul românesc și pentru a putea susține industria Horeca locală și națională”, a declarat Corina Martin.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cine reprezinta Corina Martin si cine pierde vremea sa dea socoteala acestei paparude a lui Mazare?
2
1
Prezidiu pSDist
3
0
Cine da atentie acestei sosoaca de Constanta ?
6
1
Celebra organizatie de care nu a auzit nimeni
11
0
Iar ai infiintat o organizatie in turism pentru tine.Nu stii cum sa mai jumulesti bani de la stat.Am vazut ce ai facut in acesti ani hahalero
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108