REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Asociația ''Suflete deschise'', 5 ani de fapte bune

Asociația ''Suflete deschise'', 5 ani de fapte bune

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 989

În 2015, lua naştere ceea ce astăzi este una dintre cele mai inimoase echipe de la malul mării.

Asociatia „Suflete deschise” împlineşte 5 ani şi păşeşte în al 6-lea an de existenţă. Anii nu au trecut fără satisfacii si bucurii implinite, acele bucurii pe care le traiesti atunci cand urmand exemplul lui Hristos, te straduiesti sa inmultesti binele... atunci cand inmultesti iubirea, cand esti milostiv si ai grija de aproapele tau, de cel aflat in suferinta, in necaz sau in dificultate.

Si pentru ca permanenta noastra preocupare a fost transmiterea Cuvantului lui Dumnezeu, tot acum cinci ani am realizat „Cuvântul scris”, o publicaţie dedicată in special celor bolnavi. Publicaţia editată de Asociaţia „Suflete deschise” a fost redactată săptămânal, fiind oferită gratuit pacienţilor internaţi în spitalele constănţene. Astfel, pacienţii aflaţi în spitale au primit si primesc, pe lângă hrană trupească, şi hrană spirituală.

„Cuvântul scris” este un mesaj adresat tuturor creştinilor şi promovează învăţături de credinţă şi care prezintă teme de actualitate spirituală. Este o publicaţie dedicată oamenilor suferinzi, prin care aceştia sunt invitaţi să intre în lumea minunată a dragostei lui Iisus. Publicaţia este dedicată mai ales persoanelor care nu pot ajunge la Biserică Duminica sau în oricare altă zi. „Cel aflat în suferinţă, pe patul spitalului, are mai mult timp să reflecteze, să mediteze la viaţa lui, la problemele pe care le are, iar «Cuvântul scris» este medicamentul care ajuta la tămăduire sufletească şi trupească, mângâie şi alina sufletele celor bolnavi, le da putere să spere, să iubească şi să ierte”.

Cu gândul la toţi bolnavii care sunt internaţi în spitale, la toată suferinţa umană şi la Maica Domnului, Asociaţia „Suflete deschise“ a realizat zece ferestre spre cer, pentru ca omul sa se intalnesca prin acestea cu divinitatea. Astfel, zece troiţe, prilej de bucurie si incantare atat pentru pacienti, vizitatori, personalul medical, cat si pentru localnici, au fost ctitorite in numele Mantuitorului Hristos, a Sfintei Treimi si a Maicii Domnului la : Spitalulul Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Medicală din Eforie Sud, la Spitalul de Ftiziologie Agigea, la Spitalul de Psihiatrie Palazu, la Spitalul Clinic CFR, la liceul Sanitar George Emil Palade, la intrarea in statiunea Mamaia, in statiunea Eforie Nord la Biserica Sfanta Maria, si la Catedrala Arhiepiscopala Sf. Apostoli Petru si Pavel.

Asociatia ,,Suflete deschise”, a initiat si derulat mai multe programe social- misionare : „Mai aproape de aproapele! Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman! Deschide-ţi sufletul! Primeşte şi dăruieşte! Fă fericit un copil necăjit! Ajută un copil, dăruieşte un zâmbet! Zâmbetele sunt sărutările sufletului! Vestea cea bună! Fii bun! Fii şi tu un Moş Crăciun!“.

În cei cinci ani, am raspuns tututor apelurilor celor cu adevarat napastuiti si disperati, aducandu-le nu numai sprijin material ci si psihologic, duhovnicesc, mangaiere si alinare. De aceea voluntarii asociatiei sunt zilnic prezenti printre pacientii internati, printre oamenii strazii, printre cei fara adapost, printre cei nevoiasi sau cei ce trec prin grele incercari.

Deasemeni, ne-am implicat cu fermitate de fiecare data cand am fost chemati sa participam la actiunile de salvare desfasurate de ISU Dobrogea, la actiuni organizate de Crucea Rosie, iar alaturi de personalul medical al Spitalelor Constantene, desfasuram actiuni de inlaturare si limitare a efectelor infectarii cu virusul Covid-19.

După 5 ani de „Suflete deschise”, ne dorim ca şi mai mulţi ani de acum înainte să fim alături de oameni de fiecare dată când au nevoie de noi, pentru că noi suntem dintre cei carora le pasa.

Mântuitorul ne-a dăruit din belşug bucuria Vieţii. Să ne deschidem cu totii inimile pentru a primi acest nepreţuit dar şi să devenim la rândul nostru izvoare de bucurie pentru aproapele nostru.

Dorim sa multumim cu acest prilej, tuturor celor care au devenit asemenea izvoare raspunzand apelurilor crestinesti lansate de Asociaţia "Suflete Deschise” si depunem marturie in fata Domnului Hristos, pentru bunatatea, milostenia si vrednicia acestora.

Multumim ,,izvoarelor” : Selgros Cash&Carry SRL, Dobrogea Grup SA, Coca Cola HBC Romania, Delaco Distribution SRL, Sole Mizo Romania SRL, Smitfhfield Prod SRL, Unilever South Central Europe SRL, SC Big Land Company SRL -Ferma Stoian, Ella Glob SRL, Cristim Prod Com SRL, Elite SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, inimoasele echipe, care au adus bucurii si mangaiere, familiilor nevoiase, oamenilor strazii, celor bolnavi, celor sărmani, singuri şi trişti.

Multumim actorului Dan Cojocaru, ,,izvorul” care a îmbracat haina magica a lui Moş Crăciun, a Clovnului, a Iepurasului şi a sosit printre micutii internati, facandu-i sa uite de durere, sa zambeasca, sa rada, sa-i faca fericiti.

Multumim preotului Cristea Gigi, preot paroh al Capelei Sf. Mucenic Pantelimon, pentru pariciparea la multe din actiunile Asociatiei noastre.

Multumim tuturor acelor ,,izvoare” care ne-au ajutat sa sa fim de ajutor aproapelui nostru si sa implinim astfel, fapte placute Mantuitorului Hristos.

Iar in contextul epidemiologic actual, rugam pe Multmilostivul Dumnezeu să ne aibă pe toti sub ocrotirea Sa, să trecem cu bine peste aceste incercari, cu nadejdea ca acesta să fie răstimp de apropiere față de El, de înțelegere între oameni și de pace în țară și în lume, a precizat Camelia Ghioc, președintele Asociației "Suflete deschise".

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272