REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Asociația VeDem Just a sesizat CNCD cu privire la declarațiile lui IPS Teodosie despre femei!

Asociația VeDem Just a sesizat CNCD cu privire la declarațiile lui IPS Teodosie despre femei!

Replica API 8 mai 2021 | 00:00 1240

Asociaţia VeDem Just anunţă, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei, anunță news.ro.

”Membrii asociaţiei VeDem Just consideră discriminatorii aceste declaraţii făcute de un înalt cleric român ortodox şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi solicită CNCD constatarea comiterii contravenţiei prevăzute de dispoziţiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată”, a transmis, sâmbătă, asociaţia.

Organizaţia afirmă că este important ca declaraţiile făcute de reprezentanţii instituţiilor să fie ”corecte, neutre, de susţinere” şi nu distriminatorii.

”Ţinând cont de eforturile la nivel naţional şi la nivelul Uniunii Europene de implementare a strategiilor de promovare a drepturilor şi combatere a discriminării de orice natură, considerăm că este foarte important ca declaraţiile şi informaţiile emise de reprezentanţii instituţiilor şi entităţilor publice să conţină informaţii corecte, neutre, de susţinere a acestor drepturi, iar comunicările în spaţiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel”, a mai transmis organizaţia.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a afirmat că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. ”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a mai explicat arhiepiscopul Tomisului, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PINA UNA ALTA SA SPUNA ACEST INGINFAT CINE IA DAT VOIE SA SPERIE BATRINI CU BENERELE SALE ATIRNATE PE GARDURILE BISERICILOR DIN ORAS.NU CUMVA II SC FUNERAR AL DOMNIEI SALE ACELA OARE CARE SPALA .ORTI IN GARAJ.INTREB PT UN PRIETEN
1
0
Omul ii suferind.Sa vedem cine ia permis acestui domn sa faca reclama funerara pe gardurile bisericilor din Cta.Nu de alta dar poate asa ii legal.Toata lumea stie ca el partoneaza acea sc spala si decedati in garaj pina sa sesizat vecini si au chemat presa
2
1
Au ajuns sa isi dea cu parerea asociatiile de partzari
4
6
"11. Femeia sa se invete in liniste, cu toata ascultarea. 12. Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita. 13. Caci Adam a fost zidit intai, apoi Eva. 14. Si nu Adam a fost amagit, ci femeia, amagita fiind, s-a facut calcatoare de porunca." "ca voi toti una sunteti in Hristos Iisus!" e dupa ce murim si numai daca am fost credinciosi.
5
7
Om stricat la cap. Declaratia este cu atat mai bizara cu cat el se imbraca .... in rochie.
6
5
Exact asa trateaza el femeile, dar uita ca este vorba si de mama lui, care i-a dat viata!
7
3
Dar despre barbatii care sunt atat de numerosi alcoolici si batausi ce parere are domnul parinte ????Barbatii care maltrateaza femeile ,copii uneori si mamele ???
11
4
Piticul barbos ii rupe p-ailalti 6. Banul e religia lui. Coshmelii de lemn pe trotuare in loc de Biserica, parohii peste parohii, bani peste bani. Clan, Ritual, Escrocherie. Daca vreau Duhovnic, ma duc laPUSTNICI, nu la escroci lumanarari.
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212