REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Asociațiile din Transporturi anunță DEZASTRUL: 'Guvernul este aproape de a instaura HAOSUL'

Asociațiile din Transporturi anunță DEZASTRUL: 'Guvernul este aproape de a instaura HAOSUL'

Replica API 28 martie 2019 | 03:10 522

Ministerul Transporturilor este aproape de a instaura haosul în infrastructura de transport, conform unui proiect de ordonantă de urgență pus în consultare publică, arată asociația Pro Infrastructură, într-o postare pe Facebook.

Conform asociației, o primă modificare nefericită este emiterea de autorizații de construire fără a fi obținute avizele, acordul de mediu, chiar fără studii sau proiect tehnic. „Ne întrebăm retoric ce va execută constructorul în teren dacă nu are aprobate soluțiile tehnice. Va lucra pe bâjbâite.

Aberația este "justificată" printr-o procedură similară de obținere a autorizației de construire în caz de calamităti naturale și situații de criză. Dar noi vorbim aici de autostrăzi care trebuie temeinic pregătite, nu de intervenții pompieristice”, spune asociația.

O altă prevedere se referă la posibilitatea de schimbare a soluțiilor tehnice fără a fi necesară modificarea acordului de mediu. „Așadar, dacă acesta impune un ecoduct (pasaj pentru animale), el poate fi eliminat fără a fi notificată ANPM. Practic, așa se pot eluda cerințele acordului de mediu.

Chiar mai grav, se include posibilitatea de a se construi drumuri de viteză în orice arii naturale, inclusiv zonele de protecție integrală, adică în inimă parcurilor naționale. Nu urșii, liliecii ori ariile protejate stau în calea autostrăzilor, ci incompetența crasă, fugă de răspundere și lipsă de viziune a ageamiilor care conduc CNAIR și MT”, spune Pro Infrastructură.

Associația spune că vrea autostrăzi, „dar nu cu orice preț, nu distrugând natură. Ea trebuie să fie ocrotită prin norme stricte, iar noi să facem drumurile respectând infrastructura verde în care locuim”.

„Proiectul legislativ propus este un dezastru total inoportun. "Soluțiile" prevăzute nu rezolvă cauzele blocajelor, ba dimpotrivă, le adâncesc. În plus, avem toate șansele că Uniunea Europeană să ne suspende (sau să tăie complet) plătile din fonduri nerambursabile dacă aceste măsuri disruptive vor fi adoptate, ba chiar poate fi pornită procedura de infringement contra României”, încheie Pro Infrastructură.

În 21 martie, Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică „Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative”, pentru care așteaptă observații până la 1 aprilie.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu legile sunt marea problema ci interpretarea lor si daca le dau interpretarea corecta castiga tara dar mie nu imi intra decat salariu in cont si daca toti cei dinaintea mea oameni sau facut cat au fost la butoane de ce as fi eu ala corectu sa strige toti dupa mine ma saracie dupa,nu nene sa fie urmatoru corect acum e timpul meu.Astia au fost,sunt si sper ca nu vor mai fi in min.transporturilor.Apropo in Italia este vreo autostrada fiindca tara asta este un sit arheleologic aproape 100%.
3
0
Este dezastru in toate companiile de sub ministerul transporturilor, se numesc administratori si directori fara expertiza, odrasle de politicieni politruci, fara respectarea OUG 109 . A se vedea Port Constanta, Port Galati, ACN, APDF, AFDJ, Aeroporturi, CNAIR etc
7
0
Coruptia pleaca de la legea achizitiilor. Dar incompetentii pesedisti nu vor sa o modifice si cauta solutii din astea care fac mai rau. Jos incompetentii din PSD
8
1
Ba, esti prost?!? Pai nu avem autostrazi din cauza coruptiei din sistem!!! Ca legislatie este, dar cum mama dracului sa o aplici cand te jupoaie toti, ba mai inventeaza, pe oarcurs, modificari la legislatie... Aici e buba. Ori esti prost ori ai interese??? Poti fi doar tigan sau machidon!! Tia ai dracu de nationalitati conlocuitoare imputite!!!
11
1
de aia nu avem autostrazi pentru ca trebuie o gramada de autorizatii de multe ori nejustificate care oricum se dau din birou facra sa mearga nimeni pe teren sa vada despre ce e vorba! Mai mult stai dupa ele luni de zile. Asa ca haos era pana acum nu va mai plangeti
5
7
moarte ciumei rosii! moarte tsd!
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272