REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Asta ar fi chiar culmea! La nota de plată s-ar putea introduce taxă pe Coronavirus

Asta ar fi chiar culmea! La nota de plată s-ar putea introduce taxă pe Coronavirus

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 3495

Terasele se pregătesc să deschidă treptat de la 1 iunie, asta dacă nu apar situaţii neprevăzute şi Guvernul României se va răzgândi în această privinţă. Totodată, la data de 15 iunie se preconizează şi deschiderea plajelor, deci implicit, terasele din staţiunea Mamaia se vor pregăti abia după începutul lunii iunie pentru a primi turiştii sosiţi la malul mării.

Unii vor deschide abia pe 18 iunie

Proprietarul unei terase din staţiunea Mamaia spune că abia pe data de 18 iunie va da drumul afacerii şi va chema personalul la muncă. Aceştia vor veni în ture separate, iar terasa va fi dotată cu materiale dezinfectante. “Eu aş vrea să dau drumul după data de 15 iunie pentru că pică ziua de luni ca nuca-n perete. Nu poţi să dai drumul de luni. Dai şi tu drumul de vineri pentru a profita de weekend. Angajaţii vor fi chemaţi muncă după data de 15 iunie. Vom dota terasa cu dezinfectanţi, cu covoraşe dezinfectante. Angajaţii nu vor veni toţi deodată la muncă. Voi face o triere. Intrarea pe terasă se va face pe o parte şi ieşirea pe cealaltă parte. Nu ştiu ce voi face cu acea termoscanare la intrare. Nu vreau să creez conflicte. Dacă vom fi obligaţi, le vom face”, a declarat Tiberiu Tuhaşu de la Taverna Aventura din Mamaia.

Coronataxă

În câteva state din Europa a apărut o măsură nouă implementată de restaurante în vremea pandemiei de coronavirus. Este vorba despre o taxă separată, trecută pe nota de plată, ce a fost denumită “coronataxă”. Având în vedere pierderile suferite de patronii de localuri şi banii daţi pe achiziţionarea de materiale pentru dezinfectare, unele restaurante din Franţa sau Danemarca au adoptat această măsură.

Cum se vede această măsură în România?

Proprietarul terasei din staţiunea Mamaia spune că nu este o măsură bună, care poate fi implementată şi în ţara noastră. “Nu ai cum să faci asta. Nu poţi să le goleşti buzunarele clienţilor. Trebuie să îi faci să se simtă confortabil. Să le ceri bani pentru o taxă COVID, asta chiar ar fi prea de tot. Să nu mai zic că turiştii nu au lucrat două luni de zile şi majoritatea sunt în şomaj tehnic. Tu trebuie să te bucuri că vin la mare şi cumpără 4 persoane o pizza”, a mai declarat Tiberiu Tuhaşu.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine isi permite plateste, cine nu ... sta pe carantina acass bea 3in1 si bere la PET . Hai va pup pe portofel.
0
0
Specialitati makidonesti, pizza cu parizer si kebab din MDM. Si la desert, branzoaice cu faina. Nu mai zic de ospatari, neamurile lor de la ceamurlia, prima generatie care a trecut de la cizme de cauciuc la pantofi. Ce dreaq ma, rade lumea de noi.
0
1
Taxa aceasta sa o plateasca virusul, noi nu ne permitem.
1
0
ajutoare de la guvern sau marirea preturilor. sunt 2 variante, boicot la localuri armanesti si daca tineti cu tot dinadinsul, bon tata! bon pt tot! cer 5 lei la wc, da platesc, dar vreau bon. 30 lei un suc? da platesc bon si fara spaga. In felul asta le pleaca si ospatarii.
2
1
Facem ca-n ceilalati ani!Piata la market mancat in camera.Acum avem si motiv ,carcalacul.La preturile preconizate carciumile vor ajunge muzee!
9
0
Evit localurile din Constanta... In Constanta toate preturile se umfla de zici ca-i Monaco, inclusiv chirii si altele. Inainte sa redeschida localuri poate isi redeschid si minntile in privinta calitatii si a preturilor. Oricum e plin de cocalari snobi care arunca cu bani ca sa isi contureze falsitatea.
7
0
ca se vor calca oamenii in picioare sa prinda loc la terasa?
12
0
NU SE MAI INTRA IN JEGURILE LOR DE TERASE! Se cred la Monaco si daca nu e Monaco macar un St Tropez tot e,ce tupeu si foame au patronii care majoritate sunt fosti secu'sau din parinti de secu',evazionisti,NIMENI NU A FACUT BANI LEGAL IN ROMANIA ULTIMILOR 30 de ANI!TOTI AU FACUT PRIN EVAZIUNI,LICITATII SMENUITE SI multa multa SPAGA!NU mai intra nimeni sa stea cu "masca tacerii" la bot!SA INTRATI IN FALIMENT pentru in felul ala nu mai e nevoie sa mituiti pe nimeni!Sa ramana IRISH si Crazy ca acolo va strangeti voi astia care va stiti si acum cand cititi mesajul! Sa nu uitati ca sunt microfoane
12
1
La minim 300 la suta adaos mai vrei si bani pt dezinfectant?
21
0
nu comparam serviciile din Franta cu cele din Ro
13
1
ati vrut economie de piata, asta aveti, poate sa va ceara taxa pe aer, pe scaun pe wc, daca sunteti fraieri si platiti e vreo problema?? la bombele astea nu va obliga nimeni sa mergeti, la dentist sau frizer ai nevoie, nu ai de ales.
14
0
Unii scot bani si din piatra seaca. Virusul este un pretext pentru a-si umple buzunarele.
16
1
taxa pe lacomie,ca sa.si scoata banii.Nu merg pina nu se reduc preturile,sa.sibage taxa undeva.scurt!
22
1
Cabinetele stomatologice au deja acea taxa. Consultul te costa 50 ron iar -taxa de dezinfectie- 70. La fel unele frizerii cer 15 ron pentru pungile de unica folosinta. E absurd cum calca patronasii astia marunti peste cadavre pentru 2 lei..
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212