REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Asta-i bună! După ce a fost prinsă cu mită, Magdalena Tiță cere de la Ministerul Culturii mai mulți bani la salariu!

Asta-i bună! După ce a fost prinsă cu mită, Magdalena Tiță cere de la Ministerul Culturii mai mulți bani la salariu!

Mirela PASCAL 17 ianuarie 2023 | 00:00 4835

La începutul lunii noiembrie 2022, Magdalena Tiță, șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită. A primit 2.000 de lei pentru a eliberarea unui aviz, în vederea construirii unui imobil. În flagrant ar fi fost implicat și un inspector din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, Elena Cliante. La câteva zile de la scandal, cele două au chemat în judecată Ministerul Culturii, pentru drepturi salariale.


Pe 17 noiembrie, Sindicatul angajaţilor din Ministerul Culturii, Culturalia, a chemat în instanță Ministerul Culturii, în numele Magdalenei Tiță, a Elenei Cliante și a altor doi angajați, cu obiectul pretenții. Vorbim despre un litigiu privind funcționarii publici, angajații DJC solicitând mai mulți bani la salariu. Precizăm că acțiunea a fost depusă la câteva zile după ce Magdalena Tiță, șefa DJC Constanța, și inspectorul Elena Cliante, au fost prinse luând mită. 

Ministerul Culturii

Potrivit DNA au primit, de la o persoană, suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian. În fața procurorilor, cele două și-au recunoscut vina, în speranța că vor obține o pedeapsă mai blândă. Precizăm că Tiță și-a pierdut, cu această ocazie, și funcția pe care o deținea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Petcu Iordan, pai cu ce a jignit? Nu sunt rude sau ieșiți la pensie? A zis cineva un neadevăr? Nici vorbă de jignire! Cliante nu e rudă cu socrul Cliante, iar dl. Lungu nu a ieșit la pensie?
1
3
Pt. Petcu Iordan, Dar cât să mai lucreze dacă omul a ieșit la pensie? Și unui chirurg ii tremura mâna după o anumita vârstă....Si, apoi, cam care sunt operele științifice prin care s-au remarcat cei doi despre care spui ca au fost marginalizați din cauza vârstei. Totuși, e științific dovedit că de cele mai multe ori vârsta produce efecte.
1
3
Domnul v****l Lungu este una din pietrele prețioase ce împodobesc coroana arheologiei din țara noastră! Nu încercați să-i împroșcați numele cu noroi căci vă umpleți și mai mult de ridicol, istrionilor! Cultura constănțeană are mai mult ca oricând nevoie de un asemenea OM, specialist, manager de excepție!
0
6
Când scapă maimuța la tastatură, își varsă frustrările pe cei hăruiți: ba că sunt bătrâni, ba că sunt rude cu cei căzuți în păcatul lăcomiei, nu scapă nici morții de calomniile ei. Tot felul de reziști cu sloganuri ca DNA să vină să vă ia, o ard cu conflictele de interese, și uită că oameni de știință remarcabili, apreciați ca atare de semenii lor, al căror nume este oricând invocat cu infinit respect și considerație, sunt marginalizați din cauza vârstei, în ciuda faptului că exact acum se află în deplinătatea forțelor creatoare. Păcat că un v****l Lungu, Traian Cleante ș. a. sunt trecuți la index de niște neaveniți care se pricep la cultură precum porcul la mărgăritare...
3
4
Voi, cei care îl tot cereți pe dl. Lungu înapoi, chiar credeți că era "curat" sau vorbiți doar ca să vă aflați în treaba? Omul a fost anchetat penal, dați un search pe Google, ca să nu mai zic că are peste 70 de ani, este ieșit la pensie de multișor, iar Tița este "creația" lui. Chiar nu se găsește un tânăr integru și capabil pt o astfel de funcție? Oare nu a observat nimeni că aici exista nițel conflict de interese, cu Cliante la avize, având socrul si soțul arheologi, care făceau lucrări ce trebuiau avizate? Procesul ăstora legat de salarii a început de mult, nu de acum, adică înainte sa fie prinse cu mita. Ne interesează procesul prin care să fie acuzate de corupție și, mai ales, să nu le mai vedem pe individele astea în funcții ce au legătură cu cultura, căci au făcut tagma de râs. Păcat că au fost prinse abia acum, dar bine că măcar acum!
8
0
SA SE JOACE PUTIN CU MR BIG
4
0
Deși sentimental este profund afectat de situația apărută, pentru că la plecarea sa din fruntea instituției prin propriul exemplu personal caracterizat prin cinste, corectitudine, probitatea morală și profesională, Dl dr. v****l Lungu este optimist și crede că lucrurile pot fi remediate rapid. Sugerăm ca forurile diriguitoare să facă apel la competența sa profesională, la experiența managerială și prestigiul imens de care se bucură în sânul comunității științifice din întreaga țară și măcar pentru un an de zile să-l repună în funcție, spre binele culturii constănțene!
0
6
Momentan, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, trece printr-un moment dificil, dar lucrurile pot fi remediate cu celeritate prin aducerea la conducerea sa a domnului dr. Lungu v****l, bine cunoscut pentru competența sa profesională, probitatea morală, cinstea ireproșabilă și mai ales devotamentul față de această instituție, cultura și știința dobrogeană!
1
8
Care este relevanta si ce legatura are una cu alta?
8
0
Cliante asta ,spagara ,e ruda cu marele istoric care a fost Director ?Sa si schimbe numele ca l a facut de rusine p******a , macar e buna de F.U.T.U.T ?
17
1
ptr Pacat de Magda. Hai ba mai dute cu competenta lui Tita. Ai avut si tu vreo bucurie la ea?. Ai dat vreo limbuta in ceasca? Si mai termina cu vina lui Cliante. Amandoua luau spaga cum respirau. Ca doar asa au invatat de la Virgilica, Traienel si Mirciulica. Asa ca poti sa maninci caca cat vrei si sa-i dai lu' aia limbi cat incape ca nu gasesti niciun fraier sa puna botu' la balarii din astea.
14
7
O adevărată știre ar fi fost dacă pentru vreun aviz de la Cultură .... NU s-a luat șpagă ... ha ha ha suntem în r*mânia băi... treziți-vă.
12
1
fata asta era singura competenta din orasul asta, dar colega Cliante nu a suportat faptul ca era tinuta in frau si cerea in numele directoarei bani....ea a pus toata sarada asta la cale, ptr ca ea a fost prinsa, si nu directoarea. Spuneti realitatea...I-a distrus cariera...sa vedem cine va urma la Cultura si ce va face..inclusiv cu fondurile ptr functionarea institutiei...mult prea mici..
7
16
Ati distrus și direcția de cultura.
16
0
Poate poate sa ii dea in pic de plăcută suedeză Poate si mai multa dacă ii pe plac
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272