REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

AstraZeneca recunoaște în documente judiciare: Vaccinul său anti-COVID poate provoca un efect secundar rar

AstraZeneca recunoaște în documente judiciare: Vaccinul său anti-COVID poate provoca un efect secundar rar

A.F. 2 mai 2024 | 00:00 1577

AstraZeneca a recunoscut în documentele din instanță că vaccinul său anti-COVID poate provoca un efect secundar rar. Gigantul farmaceutic AstraZeneca a fost dat în judecată în cadrul unei acțiuni colective în legătură cu afirmațiile potrivit cărora vaccinul său, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, a provocat decese și vătămări grave în zeci de cazuri.

AstraZeneca recunoaste in documente judiciare: Vaccinul sau anti-COVID poate provoca un efect secundar rar

Avocații susțin că vaccinul a produs un efect secundar care a avut un efect devastator asupra unui număr mic de familii, potrivit news.yahoo.com

AstraZeneca a acceptat, într-un document juridic depus la Înalta Curte în februarie, că vaccinul său Covid "poate, în cazuri foarte rare, să provoace TTS".

TTS - acronimul de la Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome (sindromul trombozei cu trombocitopenie) - face ca oamenii să aibă cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite în sânge.

Cincizeci și unu de cazuri au fost depuse la Înalta Curte, victimele și rudele solicitând despăgubiri estimate la o valoare de până la 100 de milioane de lire sterline.

Într-o declarație, AstraZeneca a declarat: "În ceea ce privește AstraZeneca: "Simpatia noastră se îndreaptă către toți cei care și-au pierdut persoane dragi sau au raportat probleme de sănătate. Siguranța pacienților este cea mai mare prioritate a noastră, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor.

Din ansamblul dovezilor din studiile clinice și din datele din lumea reală, vaccinul AstraZeneca-Oxford s-a dovedit în mod continuu a avea un profil de siguranță acceptabil, iar autoritățile de reglementare din întreaga lume afirmă în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile unor potențiale efecte secundare extrem de rare."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Măi oameni buni, nu există medicamente pe lumea asta fără efecte secundare. Am pățit-o și eu cu ani în urmă când m-am vaccinat prima oară contra gripei. Am crezut că mor. Patru zile am vomat, am avut sânge în scaun, dureri de cap, temperatură și tremuram din toate încheieturile. Soția, fiica, ginerele și cuscrii, nu au avut nimic. Medicul de familie mi-a spus că în viața mea să nu mai fac vaccin contra gripei, deoarece sistemul meu imunitar a atacat vaccinul considerându-l un „dușman” al organismului, nu un partener în lupta împotriva virusului gripal. Să stăm strâmb și să judecăm drept. Dacă nu ar fi existat vaccinul anticovid, câte milioane și milioane de oameni ar fi murit (?!) Ar fi fost carnagiu ca pe vremea gripei spaniole.
1
0
medicii refuza vaccinarea anticovid de peste un an sau doi si nimeni nu mai poate face vaccinul chiar daca vrea asa ca discutiile astea sunt istorie
0
0
Retardul asta de sub mine a citit din grupurile de cretini oficiale de la tv si s-a alaturat ca o oita credinciosa la experiment .Stii ce zic?
3
1
Eu nu mam vacinat pentru ca am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuc că nu e bine să te vacinezi. Ști ce zic?
2
2
Niste nenorociti!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515