REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Atac armat în nordul Australiei: patru morţi, atacatorul arestat

Atac armat în nordul Australiei: patru morţi, atacatorul arestat

Replica API 5 iunie 2019 | 00:00 382

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi câteva rănite într-un atac armat comis într-un motel din oraşul Darwin, capitala Teritoriului de Nord din Australia, a informat marţi presa locală, preluată de dpa.

Poliţia din Teritoriul de Nord a informat că un bărbat a fost reţinut. Oamenii legii nu cred că incidentul este unul legat de terorism.

Poliţia a mai precizat că există cinci locuri ale crimei.

Prim-ministrul Scott Morrison, care se află la Londra pentru o vizită, a spus că incidentul a fost "un teribil act de violenţă".

"Este o comunitate foarte strânsă şi ştiu că vor fi zguduiţi de aceste evenimente", le-a spus el ziariştilor, reiterând că incidentul "nu a avut legături cu terorismul".

Suspectul de comiterea atacului armat, un bărbat alb de 45 de ani, a fost eliberat recent din închisoare, potrivit canalului australian ABC.

Martorii au declarat pentru media locale că bărbatul a intrat în Palms Motel din oraşul Darwin cu o carabină cu ţeavă scurtă şi a tras în camere.

"A tras asupra tuturor camerelor, a intrat în fiecare cameră căutând pe cineva şi a tras din nou, apoi l-am văzut plecând în fugă, urcându-se într-o camionetă Toyota şi dispărând", a declarat un martor, John Rose, pentru ABC.

Suspectul a fugit de la faţa locului şi a fost în libertate timp de circa o oră în timp ce oraşul era închis de către poliţie. Arestarea sa a fost filmată în direct de jurnalişti.

Au mai existat alte două incidente, relatează ABC, inclusiv unul în care un bărbat a fost împuşcat în cap, dar nu s-a confirmat că există vreo legătură între ele.

Două persoane au fost transportate la Spitalul Regal din Darwin cu răni prin împuşcare dar se află într-o condiţie stabilă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Sănătate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272