REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Atac armat la un supermarket din statul american Virginia, soldat cu morţi

Atac armat la un supermarket din statul american Virginia, soldat cu morţi

Valentina CAMARA 24 noiembrie 2022 | 00:00 221

Un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane într-un supermarket Walmart pe 22 noiembrie, seara, la Chesapeake, oraş din statul american Virginia, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că printre morţi se numără şi atacatorul, informează AFP şi EFE.

"Poliţia din Chesapeake confirmă un incident cauzat de un atacator înarmat, cu decese la Walmart pe Sam's Circle. Atacatorul a decedat", a declarat primăria oraşului Chesapeake pe Twitter.

Însă, potrivit postului de televiziune WAVY, citat de EFE, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că ar fi sub 10 morţi.

Poliţia a fost alertată la orele locale 22:12 (03:12 GMT), când supermarketul Walmart era încă deschis.

Circa 40 de ambulanţe s-au deplasat la faţa locului şi a fost desfăşurată o amplă operaţiune a poliţiei.

"Am găsit mai multe victime şi mai mulţi răniţi", a declarat pentru presă Leo Kosinski, ofiţer de poliţie din Chesapeake, precizând că echipele de intervenţie au intrat în magazin "imediat" cum au ajuns la faţa locului, după apelul de urgenţă. "Credem că este vorba de un singur atacator şi că acesta este mort", a adăugat el.

Chesapeake, în sud-estul statului Virginia, este un oraş cu circa 250.000 de locuitori şi face parte din aria metropolitană a Virginia Beach-Norfolk.

Louise Lucas, senatoare a statului Virginia, a declarat că are "inima total sfâşiată la ideea că acest cel mai recent atac armat în masă din America a avut loc în seara aceasta (marţi seara) într-un (supermarket) Walmart din districtul meu în Chesapeake". "Nu voi avea linişte atât timp cât nu se vor găsi soluţii pentru a pune capăt acestei violenţe endemice legate de arme, (violenţă) care a curmat atâtea vieţi în ţara noastră", a subliniat senatoarea pe Twitter.

SUA sunt cu regularitate scena unor atacuri sângeroase în masă şi altor violenţe cu arme de foc, însă problema privind controlul armelor rămâne politic ultrasensibilă şi Congresul este în continuare reticent în a înăspri legislaţia în acest domeniu.

Atacul din supermarketul Walmart a avut loc cu 48 de ore înainte de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) şi survine după un atac cu armă de foc într-un club de noapte frecventat de comunitatea LGBTQ în Colorado Springs, statul american Colorado, la sfârşitul săptămânii trecute, atac care a suscitat o vie emoţie în SUA.

Miercuri, compania Walmart, cea mai mare din domeniul comerţului cu amănuntul la nivel mondial, s-a declarat şocată de atacul care a avut loc în statul Virginia. "Suntem şocaţi de acest eveniment tragic care a avut loc în magazinul nostru din Chesapeake, în Virginia. Ne rugăm pentru cei care au fost afectaţi, comunitatea şi colaboratorii noştri. Colaborăm strâns cu forţele de ordine şi ne angajăm să-i susţinem pe colaboratorii noştri", a declarat grupul pe Twitter, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369