REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Atac cu cuţitul în Japonia: Poliţia a percheziţionat domiciliul autorului

Atac cu cuţitul în Japonia: Poliţia a percheziţionat domiciliul autorului

Replica API 30 mai 2019 | 00:00 383

Poliţia japoneză a percheziţionat miercuri domiciliul bărbatului care a atacat marţi cu două cuţite un grup de elevi în apropiere de Tokyo, omorând o fată şi pe părintele unei eleve şi rănind alte 17 persoane, transmit AFP şi Kyodo.

Anchetatorii japonezi au percheziţionat casa lui Ryuichi Iwasaki, situată în apropiere de locul incidentului, în căutarea unor indicii pentru a încerca să înţeleagă motivele care l-au împins pe agresor să comită crimele.

Actul ''atroce'', după cum l-a calificat premierul japonez Shinzo Abe, s-a petrecut cu puţin timp înainte de ora locală 08:00 în orăşelul Kawasaki, situat la sud de Tokyo.

Atacatorul, înarmat cu două cuţite, a acţionat brusc în timp ce un grup de eleve de la şcoala primară Caritas din localitate aşteptau autobuzul şcolar. O fată de 11 ani şi un diplomat de 39 de ani, tatăl unei eleve, au decedat din cauza rănilor suferite. Ministerul de Externe japonez, citat de Kyodo, a precizat că diplomatul în cauză se numeşte Satoshi Oyama, el decedând la spital.

Alte 17 persoane au fost rănite, majoritatea fiind eleve, au precizat autorităţile japoneze.

Atacul a durat mai puţin de 20 de secunde, conform presei locale, care citează surse din poliţia japoneză. Agresorul, Ryuichi Iwasaki, în vârstă de 51 de ani, a decedat ulterior din cauza rănilor grave pe care şi le-a provocat la nivelul gâtului.

La locul incidentului au fost găsite cele două cuţite folosite în atac, alte două cuţite fiind descoperite în rucsacul autorului, lăsat de acesta într-un mic magazin din apropiere, potrivit Kyodo.

Media locale au relatat că bărbatul trăia împreună cu rude mai în vârstă, dar nu au oferit detalii referitoare la profilul sau profesia sa.

Criminalitatea violentă este rară în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au şocat însă populaţia. În anul 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz şcolar şi un autobuz-navetă într-o suburbie a capitalei Tokyo. În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokyo, omorând trei persoane şi înjunghiind mortal alte patru.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272