REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atac fără precedent al lui ÎPS Teodosie: „Omul are demnitate chiar și după ce a murit“

Atac fără precedent al lui ÎPS Teodosie: „Omul are demnitate chiar și după ce a murit“

Replica API 7 aprilie 2021 | 23:25 3309

ÎPS Teodosie și-a exprimat nemulțumirea, marți, la Antena 3, față de condițiile de înmormântare a pacienților COVID-19.

IPS Teodosie

„Este totală lipsă de respect față de om în general, față de demnitatea lui. Tradiția nu trebuie să fie încălcată. Trebuie urgent rezolvată această problema. Prea mult au fost înjositi românii și nu li s-au aplicat regulile credinței lor, după unele măsuri înguste, fără logică. Nu trebuie să se mai tolereze. Omul are demnitate chiar și după ce a murit. Să nu fie tratați (morții) sub nivelul celor necuvântătoare, așa cum au fost tratați până acum. Trupul este sortit Învierii, nu ne batem joc de omul care moară că să învieze, de aceea îl îmbrăcăm în hainele cele bune când pleacă.

Personal m-aș duce la dl ministru (al sănătății), la premier și la dl Președinte să le zic că toți trebuie să ia aminte că trebuie să ne respecte demnitatea noastră de români creștini. Nu putem abandona o tradiție de 2.000 de ani a noastră, chip al lui Dumnezeu așa cum ne-a lăsat să fim.

Ne amendează, ne sfidează, ne dezbracă de demnitatea noastră și nu au niciun respect față de sufletele noastre. Este o sfidare a istoriei, o sfidare a omului, a tot ce este sfânt”, a declarat ÎPS Teodosie, scrie stiripesurse.ro.

Regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 s-ar putea schimba în perioada următoare, a anunţat șeful Secretariatul de stat pentru culte, duminică, la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar tu, Spagovene, respecti regulile statului si legile? Dispari!
9
0
bine,bine dar pana acuma unde s-a ascuns,a descoperit apa calda s-au i s-au prescris furaciunile
4
0
Du-te in ma-ta cu traditiile tale de ev mediu si religia lu' peste!
8
2
mai usor intra camila prin gaura acului decit sa desparti un popa de spaga.Sint disperati atirnatorii distrugatori de mediu de spaga.Plus ca sint platiti de noi,trintorii.mergeti la prasila!
11
2
Merita respect, este printre singurele voci care readuc religia crestina in prim-plan.
4
17
Nu il mai criticati ma pe Spagoveanu pentru ca omul nu gandeste,stie el mai bine decat medici infectionisti cum se pot apara aomeni de COVID.Theo tu esti culmea de cate ori ai facut cate o declaratie mai bine taceai.
13
4
O persoana de tipul lui Sosoaca.
15
4
PLATITI CONTRIBUTII ,TAXE ,IMPOZITE CA LA SALARIU PRIMIT DE LA BUGETUL TARII va INGRAMADITI
12
1
PIEI SATANA
15
5
Acest preot recunoaste ca relegia se bazeaza pe traditie si reguli. Atunci de ce nu respecta regulile statului? Oare nu are pe constiinta mortii care nu au respectat regulile si mortilor colaterale? Credinta o ai pur si simplu. Nu trebuie sa te inghesui la pupat moaste, icoane si nici la pomeni. Te poti ruga in casa ta !
22
6
a venit momentul sa muncesti si tu ceva. Dar ai vre-o calificare, ceva?
20
5
Unde e atacul ? Oamenii nu pot fi aruncati in groapa goi, ca la arahat acasa.
11
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614