REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.5° Constanța Sâm., 24 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6649
7.5° Constanța Sâmbătă, 24 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6649
 

Atac mortal la Paris: ucigașul era cunoscut de serviciile de informaţii

Atac mortal la Paris: ucigașul era cunoscut de serviciile de informaţii

Virgil STOIAN 3 decembrie 2023 | 08:13 1406

O persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis sâmbătă seara la Paris. Atacul a avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 din Paris. Bărbatul care a murit era un turist german care avea şi cetăţenie filipineză, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Potrivit sursei citate, atacatorul era cunoscut serviciilor de informaţii franceze, anunță news.ro.

Atac mortal la Paris: ucigasul era cunoscut de serviciile de informatiifoto de la fața locului

Alte două persoane au fost rănite în urma atacului, una de naţionalitate străină şi celălaltă franceză. Una dintre ele a fost lovită în ochi cu un ciocan. "Vieţile lor nu sunt în pericol", a declarat Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne.

Individul şi-a început atacul mortal puţin după ora locală 21.00, între Quai de Grenelle şi Bir-Hakeim. El l-a atacat mai întâi pe turistul german. Apoi a fugit pe podul Bir-Hakeim, când a intervenit un taximetrist care a văzut scena. El a ajuns în arondismentul 16. În acest moment, a fost urmărit de o echipă de poliţişti din arondismentul 7 şi a atacat celelalte două persoane.

Când cei patru poliţişti au coborât din vehiculul lor pentru a-l interoga pe suspect, acesta "şi-a ţinut mâinile în haină şi a explicat că avea explozibili asupra sa". El a fugit din nou înainte de a fi arestat. Ca răspuns la ameninţările "violente" ale suspectului, unul dintre poliţişti a tras cu pistolul cu electroşocuri "de două ori", a explicat ministrul de interne.
Suspect cunoscut de serviciile de informaţii

Agresorul, Armand R., un francez născut în 1997 la Neuilly-sur-Seine, ar fi strigat "Allah akbar" către şoferul de taxi şi poliţişti înainte de a fi arestat, a explicat Gérald Darmanin. Individul, care locuieşte cu părinţii săi în Essonne, este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical şi pentru probleme psihice, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Gérald Darmanin a precizat că suspectul "urmează un tratament psihiatric şi neurologic".

În iulie 2016, acelaşi individ a fost arestat de către DGSI (Direcţia Generală de Securitate Internă). Acesta era suspectat că dorea să comită un act violent cu un cuţit în La Défense. Gérald Darmanin a adăugat că acesta a fost condamnat în acelaşi an la patru ani de închisoare pentru aceste fapte.

Potrivit jurnalistului specializat în terorism Wassim Nasr, de la France 24, atacatorul a filmat o înregistrare video de două minute în care îşi revendică responsabilitatea înainte de a comite atacul. În aceasta, el se declară "susţinător al califatului Statului Islamic" şi a jurat "credinţă califului Abu Hafs". De asemenea, el a afirmat că acţionează pentru a-i "răzbuna pe musulmani", potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Meriă alungați şi toți Politicienii, hoții şi infractorii Romani din Europa
1
0
Fagabou, tu esti?!
0
0
cei cu probleme psihice pe vremurile de demult stateau pe langa conducatorii tarii, erau respectati si faceau parte din suita imparateasca!
0
2
@AGMK este acelasi lucru.
4
0
Eu propun ceva mai simplu si elegant, expulzarea fara justificare a islamistilor. Ai spus "Allah" in spatiul public atunci bataie in gura si mars din Europa. Apropo, daca nu vreti ca viitorul vostru si al copiilor vostri sa fie plin de imigranti criminali islamisti, tzzigani criminali si cultura woke/lgbtq atunci votati AUR. Se pare ca PSD ne-a abandonat la acest aspect, ne incurajeaza sa fim toleranti si sa acceptam tzzigani si islamisti criminali. Vremuri extreme necesita partide extreme!
15
1
Stați liniștiți ca nu este un atac terorist, era un musulman cu probleme psihice.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539