REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENTAT LA BARCELONA: 13 MORȚI şi 100 de răniţi! Sunt şi români- VIDEO

ATENTAT LA BARCELONA: 13 MORȚI şi 100 de răniţi! Sunt şi români- VIDEO

Replica API 17 august 2017 | 08:48 536

O furgonetă a intrat în mulțime, pe cea mai mare arteră comercială a Barcelonei, Ramblas. Mai multe persoane au fost rănite.

Șoferul a fugit, potrivit presei spaniole.

Magazinele din zonă au fost evacuate. La fața locului au ajuns zeci de echipaje de poliție, scrie digi24.

Un reprezentant al Guvernului de la Barcelona a anunţat că a fost confirmat decesul în cazul unei persoane, iar alte 32 au fost rănite, în urma atacului comis la Barcelona, relatează The Associated Press.

Ministrul catalan de Interne Joaquim Forn a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că, ”din nefericire, numărul morţilor probabil va creşte”.

Bilanţul a crescut la 13 morţi şi 50 de răniţi

Bilanţul atacului terorist de la Barcelona a crescut la 13 morţi şi 50 de răniţi, a anunţat Poliţia catalană, pe Twitter.

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de la Barcelona, găsit în localitatea catalană Vic

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de joi de la Barcelona a fost găsit într-o mică localiate, Vic, în Catalonia, au anunţat autorităţile locale pe Twitter, relatează Reuters.

Poliţia a izolat zona şi inspecta vehiculul, a anunţat Consiliul Municipal.

Presa spaniolă a scris că, pe lângă furgoneta care a intrat în mulţime la Barcelona, o a doua dubă a fost închiriată de atactori ca vehicul de evacuare.

UPDATE - Un suspect a fost arestat

Un suspect în atentatul de la Barcelona a fost arestat, potrivit postului public spaniol de televiziune RTVE, transmite The Associated Press. Poliţia nu a confirmat însă această informaţie.

Potrivit agenţiei EPA, poliţia caută un bărbat pe nume Driss Oukabir, suspectat că a închiriat furgoneta, însă nu este clar dacă este vorba despre persoana arestată.

Conform RTv.net, anchetatorii cred că au fost folosite două dube - una în atentat, iar cealaltă în vederea unei evacuări.

Potrivit unui post local, bărbatul arestat s-a baricadat într-un bar, înconjurat de poliţie.

Doi români au fost răniţi în atentat

Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

ISIS revendică atacul!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fi islamull religia pacii ? atunci de ce toate atentatele sunt comise de islamisti ?
0
0
Cine a zis ca e musulman
0
0
Oukabir....nume de musulman...
2
0
Si ce daca atacatorul este musulman??? Islamul este religia paci
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367