REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Atentat terorist comis de grupararea jihadistă Stat Islamic la Kabul

Atentat terorist comis de grupararea jihadistă Stat Islamic la Kabul

Georgiana BOGLEA 22 aprilie 2024 | 00:00 379

O persoană a murit şi trei au fost rănite la Kabul, într-un atentat cu explozivi revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (SI-K), a anunţat poliţia din capitala afgană, transmite AFP.

Atentat terorist comis de grupararea jihadista Stat Islamic la Kabul

'O bombă plasată sub un microbuz a explodat în cartierul Kot-e-Sangi din Kabul. Şoferul a fost ucis şi alţi trei civili au fost răniţi', a informat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Khalid Zadran, într-un comunicat difuzat sâmbătă seara târziu.

'Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a deschis o anchetă', a adăugat el, fără alte detalii.

Gruparea Si-K, responsabilă și pentru atentatul din Moscova din 22 martie, a revendicat rapid atacul pe Telegram, susţinând că a 'ucis sau rănit în jur de zece persoane' într-un atac împotriva 'unui microbuz care trecea printr-un punct de control al talibanilor'.

Cartierul comercial Kot-e-Sangi este locuit mai ales de şiiţi hazara, o comunitate vizată cu regularitate de SI, sunnit, care îi consideră eretici, notează Agerpres.

Chiar dacă în general securitatea s-a reinstalat în Afganistan după revenirea talibanilor la putere în august 2021, sute de persoane au fost ucise sau rănite în atentate care au vizat adesea civili şi care, în majoritate, au fost revendicate de SI.

În urmă cu o lună, SI a revendicat un atentat sinucigaş în inima bastionului taliban din Kandahar, în faţa unei bănci unde veniseră funcţionari şi talibani pentru a-şi încasa salariul.

Din surse oficiale, acest atentat sinucigaş s-a soldat cu trei morţi, însă o sursă spitalicească a indicat pentru AFP un bilanţ mult mai grav, de 20 de morţi, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212