REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ATENȚIE, constănțeni! 36 de vehicule vor fi RIDICATE de POLIȚIA LOCALĂ

ATENȚIE, constănțeni! 36 de vehicule vor fi RIDICATE de POLIȚIA LOCALĂ

Replica API 6 martie 2021 | 00:28 3661

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 36 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

Eliberarea domeniului public de 24 vehicule abandonate și 12 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

AUTOVEHICULE FĂRĂ STĂPÂN identificate pe domeniul public al municipiului Constanţa

1 STRADA VÂRFUL CU DOR NR. 3, BLOC V2A, NISSAN, CULOARE ALBASTRĂ, B2160PM, AUTOTURISM

2 STRADA ELIBERĂRII INTERSECȚIE CU STRADA NAȚIONALIZĂRII, VOLKSWAGEN, ALBĂ, PP 0514 BB, AUTOUTILITARĂ

3 STRADA ELIBERĂRII INTERSECȚIE CU STRADA NAȚIONALIZĂRII, AUDI, GRI, P 0785 BM, AUTOTURISM

4 STRADA DIONISIE CEL NR. 57, BLOC 60, OPEL, GRI, TX 9283 KX, AUTOTURISM

5 STRADA REVOLUȚIA DIN 22 DECEMBRIE 1989 NR. 43, MERCEDES, GRI, 2229 XL 26, AUTOTURISM

6 STRADA BABA NOVAC NR. 194, VOLKSWAGEN, ROȘIE, TX 6964 XM, AUTOTURISM

7 STRADA VALEA ALBĂ INTERSECȚIE CU STRADA HATMAN ARBORE, BMW, GRI, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

8 STRADA MIHAIL JORA INTERSECȚIE CU STRADA AL.BOGZA, CHEVROLET, NEAGRĂ, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

9 STRADA NICOLAE BĂLCESCU NR. 14, MERCEDES, VERDE, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

10 STRADA DOROBANȚILOR INTERSECȚIE CU STRADA CHILIEI, AUDI, AURIU, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

11 STRADA MARAMUREȘ NR. 62 BIS, CITROEN, ALBASTRĂ, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

12 STRADA SĂLCIILOR NR. 47 FORD, GRI, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNMATRICULARE, AUTOTURISM

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. De la începutul anului, alte 34 de autovehicule care deteriorau imaginea orașului au fost ridicate.

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehiculului.

Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au blocat trafucul pe Tomis. De la Capitol, nu ai voie inspre Spital.
0
0
Vrajeala asta cu ridicatul rablelor tine de foarte mult timp, rablele sunt tot acolo.
0
0
Ai dreptate in principiu! Dar cu tablele astea tre sa faci ceva altfel devin gradinita de soareci
0
0
Pe Varful cu Dor mai este o masina abandonata in fata blocului V5A. Pe aceea nu au vazut-o?
1
0
Deci pana la urma tot la telefoane ale turnatorilor informatori vecini vin...romanul tot turnator ramane. Are in gena.Turnatoria este un mare pacat. Care se intoarce.La un moment dat si turnatorii pot fi turnati.Juridic, domeniul public nu inseamna ca este terenul primariei.Inseamna ca este al tuturor. Este public.Cum este dat de la Dumnezeu .Trecerea terenurilor din public in privatul primarei este un mare abuz.Asa ajung strazi si cartiere intregi, alei,proprietati private , pe care scrie : accesul interzis " ...prostilor ...fara bani.
2
5
vedeti in mangalia,linga LiDl,intre blocurile A si C,doua rable,un renault megane si o camioneta inmatriculata in Italia,probabil furata.Basca in parcarea Lidl mangalia peugeot 105 Bxxx,abandonat din vara,probabil furat!
0
1
Da garajele amplasate pe domeniul public, nu le ridicati? Aveti puzderie de cacaturi din astea pe stradela Basarabi, in spate pe Hasdeu, pe aleea din spate de la MV 3 si multe alte locuri.. Se pot face parcari acolo... Serifii stelari din pulitia locala pot identifica aceste locuri si sa treaca la eliberarea lor..
11
1
Sa sugi poola jigodie ordinara esti bun de vacar nu de primar.
2
6
Si pe str. Nicolae Iorga sunt masini parcate si nemiscate de anul trecut din vara. Skoda Fabia CT 08KWT si mai sunt si altele in aceiasi situatie. Vedeti ca este plin de gunoaie sub ele.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920