REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! S-a deschis SEZONUL la FURTURI din LOCUINŢE

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! S-a deschis SEZONUL la FURTURI din LOCUINŢE

Replica API 1 martie 2021 | 23:34 3232

Chiar înainte de 1 martie, hoţii au scos nasul din bârlog şi s-au pus pe treabă. Astfel, furturile din locuinţe s-au înmulţit din ce în ce mai mult, iar printre făptuitori se află şi minori. Indivii au dat ”lovitura” și la Medgidia, mai precis în Satu Nou, dar şi în Băneasa sau Eforie. Iar acestea sunt doar câteva exemple. Oamenii legii au declanșat cercetările în toate spețele.

10 locuinţe din Satu Nou au fost vizitate de hoți

Așa cum este precizat mai sus, infractorii s-au pus serios pe treabă, oamenii legii declanșând anchete în toate cazurile. Spre exemplu, în urma cercetărilor în 11 dosare care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și distrugere, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mircea Vodă au reținut un bărbat de 22 ani, bănuit de comiterea faptelor. Astfel, în perioada 29 noiembrie 2020 - 28 ianuarie 2021, acesta ar fi pătruns în locuințele a 10 persoane, din localitatea Satu Nou, de unde ar fi sustras 3 telefoane mobile, bunuri de uz casnic și articole vestimentare, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de 10.300 de lei, acesta fiind recuperat în proporție de 70%. În urma probatoriului administrat în cauze, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Este vorba despre Ionuț Mocanu, care, pe 26 februarie a fost prezentat Judecătoriei Medgidia, magistrații emițând pe numele lui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Oltina şi Băneasa, pe lista a trei hoţi din locuinţe

Totodată, oamenii legii au declanșat cercetările în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat, fiind vorba de polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa, care au identificat 2 tineri, de 18, respectiv 25 de ani, și un minor, de 14 ani, bănuiți de comiterea faptelor. Cei doi tineri majori se numesc Ionuţ Lucian Mocanu şi Costel Tuzleanu. Astfel, în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021, cei trei ar fi sustras bunuri din incinta a cinci locuințe de pe raza comunelor Oltina și Băneasa din județul Constanța. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, după care au fost arestați preventiv. Pe numele minorului a fost dispusă măsura controlului judiciar.

2 minori, autori a 11 furturi

De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus, la data de 24.02.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații minori A.C și S.T.M pentru pentru săvârşirea infraţiunii de furt calificat. În perioada 22.11.2020 – 01.02.2021, inculpatul A.C. a săvârșit în dauna mai multor persoane vătămate de pe raza comunei Băneasa, un număr de unsprezece acte materiale de furt calificat prin violare de domiciliu/sediu profesional și prin efracție, din care un număr de nouă acte materiale în formă consumată și două acte materiale în formă tentată. Au fost sustrase produse alimentare, sume de bani, un telefon mobil, aparatură electronică, produse de îmbrăcăminte etc. Inculpatul S.T.M. a participat doar la un singur act material din cele unsprezece menționate mai sus. Față de inculpatul A.C. procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de luare a măsurii de arestare preventivă ce a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Medgidia, propunere ce a fost admisă la aceeași dată dispunându-se arestarea inculpatului pentru o perioadă de 18 de zile. Față de inculpatul S.T.M., întrucât acesta a participat doar la un singur act material, la data de 25.02.2021 s-a dispus de către procurorul de caz luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Casă călcată de hoți și la Eforie

Iar acestea sunt doar câteva exemple, cazuri fiind înregistrate și în alte localități, cum ar fi și Eforie. Aici, la data de 25.02.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului Timariu Alexandru Nicolae, în vârstă de 26 ani, recidivist, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele: în noaptea de 23 spre 24.02.2021, prin pătrunderea prin ușa găsită descuiată, inculpatul a sustras un TV Smart marca Philips, cu telecomanda şi ambalajul aferente, un laptop marca Toshiba, cu încărcătorul aferent, un joc Playstation 4 marca Sony, cu 2 console aferente şi încărcător, precum şi cabluri de legătură HDMI, 7 casete cu CD-uri pentru jocul Playstation 4, o geacă roşie din fâş, de damă, precum şi o geacă din fâș neagră din apartamentul aparținând persoanei vătămate C.I., prejudiciul creat fiind de 6.000 lei.

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Detalii aici: CASĂ JEFUITĂ la EFORIE de AMICUL care se jucase pe Playstation

Virgil STOIAN, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie in data de 19 0 12 2020 hoti au spart casa si au luat 50 000 euro politia are ora directia si strazile pline de camere dar nu sa luat nici o masura de 4 luni nu se stie nimic Am anhajat avocat si a luat 1000 euro sa faca ceva dar a uitat si el De mine dak sun este ocupat Deci concluzie Politia romana egal zero cu camere repet nu poti trece in nici o directie de camere nu stie in ce directie a plecat avand camere si chiar eu leam vazut vorbind cu vecini Politia nu Sa ai incredere in politie si avocati In 4 luni nici un telefon
0
0
Nu stiam ca s-a inchis.
0
0
Miticu Ciprian cel mai mare hot din CET
6
0
au venit tiganii de afara!ba indienilor,mergeti la case vacanta,bugetari grasi,ciori ca voi,astia au bani si haur
11
2
Si Politia-i lada sa fure.De aia rezolvati voi ma toate furturile,ca sunteti capabilu foc! Sa se aleaga praful de voi toti!
9
1
Ruxandra fura
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218