REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ATENŢIE! De mâine, încep CONTROALELE la terase

ATENŢIE! De mâine, încep CONTROALELE la terase

Replica API 1 iunie 2020 | 00:00 2187

Redeschiderea teraselor vine cu o serie de măsuri sanitare pe care operatorul economic trebuie să le aplice. Astfel, printre măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităților la terase se numără: verificarea stării de întreținere a tuturor spațiilor, echipamentelor și ustensilelor necesare pentru desfășurarea activităților permise, precum și revizuirea planurilor de igienizare și dezinfecție.

ANSVSA a adoptat, împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei și Comerțului, un nou Ordin care stabilește, pe de o parte, cerințe adresate operatorilor din domeniu pentru organizarea și funcționarea adecvată a circuitelor de preparare și servire a produselor alimentare în aceste spații și pentru protecția clienților și, pe de altă parte, măsurile de control stabilite de ANSVSA și MS pentru verificarea modului în care aceste cerințe sunt implementate.

De mâine, încep controalele

”Începând cu ziua de marți se vor desfășura acțiuni de verificare care vizează modul în care sunt respectate cerințele de siguranță a alimentelor și, respectiv, cele de sănătate publică. În ce privește terasele sau spațiile deschise din exterior ale unităților de alimentație publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea și consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu. Dezideratul este acela de a garanta cetățenilor care doresc să consume produse alimentare la terase, că pot veni în locuri sigure și că nu se expun vreunui pericol privind sănătatea, inclusiv din prisma siguranței alimentelor.”

Se poate merge până la suspendarea activității unității

”Acolo unde, ca urmare a controalelor oficiale se constata nereguli grave care periclitează sănătatea cetățenilor, neglijență sau chiar dispreț față de prevederile legale, se vor aplica sancțiuni, care pot merge până la suspendarea activității unității respective.” au declarat pentru ziarul Replica, reprezentanții DSV Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca e prestat de niste oameni invatati sa fure si sa insele de cand s-au nascut asta e alta poveste.ce vreau sa zic de fapt e ca va cam bate vantul pe la unele terase.e greu sa te abtii sa jupoi clientii cand tu de fapt botezi bauturile si ai cheltuieli suplimentare.
3
0
Vreau sa falimentati si asta doar pe motivul ca sunteti cu EI nu cu NOI! Daca erati cu NOI va impuneati regulile prin constituirea unui SINDICAT AL PATRONILOR dar nu condus de un SPION ARAB ca MURAD! WWG1WGA
3
0
Pai incep contraolele ca nu mai au bani de furat!
4
0
Vara asta se vor da amenzi record in turism. Cine tine inchis castiga. Avem alegeri si PNL trimite ANAF sa ceara spaga de la restaurante, hoteluri si magazine.
8
0
extraordinar-aurelian a observat ca prima poza nu e din cta... ziarul ar trebui sa-l recompenseze pe acest erudit aurelian. din partea mea primeste: du-te mah boule in plm !
1
5
La asemenea restrictii o sa se duca sulea la terase. Aia ce o sa faca :o sa suspende suspendarea? Chiar nu realizeaza nimeni ca in asemenea conditii nu se va putea desfasura nici o activitate.sa asteptam pina cind li se vor limpezi mintile.
4
0
Prima poza nu e in cta
2
2
De fspt asta era smecheria,nu mai aveau pe cine controla si amenda!
6
0
Amenzi le mai trebuie dupa ce , ca sunt la un pas de faliment . Sper ca piedeone de la Constanta va avea atata minte incat sa nu nenoroceasca agenti economici . La mintea lui putina , te poti astepta sa nenoroceasca pentru ca el sa isi faca reclama .
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218