REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Atenţie! Depăşirea pe linie continuă ar putea fi PERMISĂ de Codul Rutier. Sunteţi de acord?

Atenţie! Depăşirea pe linie continuă ar putea fi PERMISĂ de Codul Rutier. Sunteţi de acord?

Replica API 27 noiembrie 2017 | 00:00 1857

Unii parlamentari se plictisesc rău de tot!

Unii parlamentari se plictisesc rău de tot!

Un proiect de lege este pregătit să „revoluţioneze” traficul, iar depăşirea pe linia continuă nu va mai constitui contravenţie. Conform proiectului legislativ, depăşirea va fi permisă în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puţin 20 de metri, iar lăţimea drumului este de minimum şapte metri, depăşirea poate avea loc si dacă şoferul încearcă să treacă de un obstacol care este oprit, staţionează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe acelaşi sens de mers, arată stiripesurse.ro.

Iniţiativa îi aparţine deputatului Mihai Weber, care propune ca manevra de depăşire cu trecere peste linia continuă să fie permisă şi nesancţionată atunci când în trafic se află obstacole oprite, staţionate sau care se deplasează foarte încet, dacă vizibilitatea este de peste 20 m, iar drumul are o lăţime de minim 7m. Această manevră de depăşire peste linia continuă va fi inclusă în capitolul excepţii din lege şi va fi posibilă doar în situaţii bine determinate şi prevăzute expres în lege, informează Ecopolitic. Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat în data de 14 noiembrie.

Ce părere au poliţiştii şi şoferii despre această iniţiativă

Primele reacţii cu privire la această iniţiativă legislativă nu au întârziat să apară. Cititorii „Replica” de Constanţa s-au arătat împotriva legiferării depăşirii pe linie continuă, fie şi în anumite condiţii. „Noţiunea de linie continuă a fost introdusă tocmai pentru a restricţiona depăşirea în zone cu vizibilitate redusă”, a punctat un cititor al cotidianului. Mai mult, nici poliţiştii nu sunt încântaţi de această iniţiativă, ei afirmând pentru cotidianul nostru că, ce erau probleme până acum din cauza depăşirilor în condiţii nelegale, vor apărea mai multe dacă acest proiect de lege va fi aprobat.

„România trebuie să scadă numărul accidentelor rutiere, nu să creeze condiţii pentru producerea mai multor incidente în trafic! Linia continuă este trasată în zone unde depăşirea este interzisă, din motive foarte clare: este vizibilitate redusă, este curbă etc. Nu poţi să vii şi să spui: în unele zone linia continuă poate fi depăşită, în altele - nu. Dacă era posibilă depăşirea, din start nu era trasată linie continuă!”, a subliniat un poliţist constănţean, pentru cotidianul „Replica”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar fi ca garcea sa stabileasca daca e cazul sa te amendeze sau cand tai linia continua pentru ca depasesti un camion stationat sau o faci ca un kami kaze idiot intr-o panta periculoasa, dar el sta la panda sa te amendeze sa aduca bani la buget.
0
1
considerati ca pe banda pe care rulati s-a defectat, ireparabil la fata locului, un camion. vizibilitate buna. va asteapta cam 12 ore de stationare pina vine cineva sa tracteze camionul. ce-i de facut?
2
2
o problema de rahat...oricum in jud Constanta fiecare circula cum il taie capul...mergeti de la Cta la Mangalia si va veti convinge. intoarceri pe linia dubla continua, viteza nu mai vorbim, flesuri, claxoane, batrini la volan pe banda doi.....zdrente ce fac semne la barbati...
2
3
INCHIPUITI-VA CA PE LINIA CONTINUA SUNT CUIE PUNCT
5
2
Ce spui tu e valabil doar pe poduri si in tuneluri. Peste marcajul continuu NU ai voie sa depasesti.
5
0
O idioata ca tine care nici macar nu a citit proiectul de lege spune ca tara este de cacat, jegurile ca tine arunca cu noroi si critica ca altceva nu stiu, du-te in mortii ma-tii la proteste si latra ca la asta te pricepi.
2
3
Ia spuneti-mi voi mie ce o sa faceti cand gasiti o masina oprita datorita unor probleme tehnice intr-o portiune de drum cu linie continua?? O sa stati in spatele lui cateva ore bune pana o repara sau o urca pe trailer sau o sa-l depasiti??? Vedeti bai cat de PROSTI sunteti..??!!
7
11
Codul rutier permite depasirea pe linie continua a vehiculelor pe 2 roti ori cu atas si a celor ce se deplaseaza lent. WTF!?
5
1
Cum poti fi de acord cu asa ceva, astia sunt criminali ??????
11
5
Facilitati criminalitatea pe sosele romanesti?Aceasta propunere asociaza cretimisul cu bestialitatea sadica! Vreti exterminarea natiei noastre si pe aceasta cale?
11
4
Nu Ny sunt deacord
5
2
Pai si atunci care mai este rostul liniei continue daca orice prost poate s-o incalce invocand o scuza de rahat?
13
5
.....ATUNCI DACA AVEM ROSU LA SEM. , SA NE ASIGURAM SI SA TRECEM.....DE ABIA ASTEAPTA VITEZOMANII RECALCITRANTI SA DEPASEASCA LEGAL PE CONTRASENS , EI O FAC ACUM , DAR ATUNCI . DOAR UN DUSMAN AL ROMANILOR POATE VOTA ASTA .
7
5
Cine e asta cu mintea odihnita si care propune aceasta timpenie? Ce le trbuie la stia masini, stati, dle, si trageti de haturi la carutele cu care sinteti obisnuiti. Mentalitate de carutas beat.
6
8
De acord cu 09.08.Propunere corecta!
5
4
Mai bine ar defini atat pentru soferi cat si pentru pietoni termenul "a te asigura", asa cum stiam din primara pe vremea lu' Ceasca.
2
4
V-ar conveni sa stati ca prostii cativa km pana ai linie depunctata in spatele unei carute care merge cu 5 kmh?!?! eu nu cred...deci despre asta e vorba in acest proiect si nu e nimic grav daca depasesti o caruta in scurt pe linie continua...dar uite cum dobitoci ca voi cei de mai jos faceti din tantar armasar...
14
7
In aceeasi lipsa de logica, ar trebui sa fie permisa si trecerea pe rosu, neacordarea prioritatii indiferent de situatie, ignorarea semnalelor sonore la trecerea la nivel cu calea ferata ori consumul de alcool etc.
9
6
Bravo!Desfiintam tot Codul Rutier si aruncam la gunoi toate legile,iar eu voi deveni latifundiar de cimitire . Parlamentarii romani au capatanile tuguiate , ca-n Oblio
15
6
Eu zic sa-i lasam in pace si pe cei care consuma alcool, ca doar stam f bine la capitolul accidente....multi idioti mai are tara asta de cacat.....
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108