REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE! Facturile la CURENT ar putea EXPLODA de la 1 IANUARIE

ATENȚIE! Facturile la CURENT ar putea EXPLODA de la 1 IANUARIE

Replica API 29 decembrie 2020 | 11:50 2583

Prețul energiei electrice ar putea fi și cu 29% mai mare începând de anul viitor, pentru cei care nu și-au schimbat contractele pentru acest serviciu. De la 1 ianuarie, prețul energiei nu va mai fi reglementat de stat așa cum este în prezent, iar acest lucru va duce la creșterea tarifelor în regim de serviciu universal. În zona Dobrogei tarifele ar putea crește chiar cu 28% - de la 45 de bani pe kWh, la 58 de bani pe kWh și asta fără a lua în calcul TVA, certificate verzi, contribuție de cogenerare și acciză. Alegerea unui nou contract poate fi făcută până la 30 ianuarie pentru a evita aceste majorări.

De la 1 ianuarie 2021, preţurile la energia electrică pentru consumatorii casnici ce sunt acum în piaţa reglementată vor fi calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal. Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, fie încheie contracte în piaţa liberă, la preţuri concurenţiale. Pot alege dintr-o gamă foarte variată de oferte şi servicii ce consideră potrivit pentru ei - concurenţa din piaţa liberă le aduce oportunitatea unui preţ optim. Aceștia mai pot încheia un contract până la 30 ianuarie.

În zona Dobrogea, aproape 80% dintre clienții Enel Energie au trecut deja pe piața liberă

Potrivit reprezentanților Enel România: ”Peste 2 milioane de clienți Enel din țară sunt deja pe piața liberă, beneficiind de un preț fix la energia electrică pentru 12/24 de luni.

Pentru majoritatea dintre aceștia, Enel Energie Muntenia și Enel Energie nu vor aplica nicio creștere de preț la 1 ianuarie 2021. În zona Dobrogea, aproape 80% dintre clienții Enel Energie au trecut deja pe piața liberă. Același procent se aplică punctual, și în cazul locurilor de consum din județul Constanța.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa se intample exact ca la gaze! La inceput aveau un pret de batjocura si au pus prostanii botul apoi incet incet exponential cu nr racordarilor la gaz au crescut preturile! Mi -ampus centrala de apartament dar nu simt nici odiferenta, ca ar fi mai avantajos! Cam aceleasi costuri.
0
0
Hai bai voi chiar m ati crezut ....daca dupa 31 de ani mai puneti botul la politicieni inseamna ca sunteti prosti si trebuie sa va jumulesc. Cand zicea Base de baietii destepti ziceati ca e rau... sa vedeti acum
5
1
Fara un cost suplimentar niste baieti smecheri vor incasa miliarde . de la o populatie saracita de o gramada de inginerii financiare...Cind te gandesti ca marile obiective enertice au fost construite prin strangerea curelei in epoca comunista te cam ia cu fiori .Ne intoarcem la opaite.Posibil sa introduca niste taxe imense si pentru astea.
12
0
la inceput , apoi se ocupa cu scumpirea energiei electrice incet dar simtitor, precum carburantii!
12
0
asta ati votat, asta aveti iar vrajeala cu piata libera e ca la carburanti sau la gaze!!!
7
4
In Romania la furat inainte
14
0
Care piata libera?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272