REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Valul de căldură amenință și litoralul! Tatarici: Trebuie să avem grijă de cei în vârstă

Valul de căldură amenință și litoralul! Tatarici: Trebuie să avem grijă de cei în vârstă

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 1103

Un val de căldură care vine din Africa de Nord amenință România, dar mai ales litoralul românesc care este cel mai vizat pentru insolații, leșinuri și căderi de calciu. Ce trebuie să facem în cazul caniculei violente care se anunță? Cum ne protejăm?

În ultimii ani, verile pe litoral au fost destul de violente din cauza căldurii care, pe an ce trece, nu întârzie să ne uimească. Valul de caniculă care se apropie cu pași repezi ne amenință, iar specialiștii nu întârzie să iasă în față cu propuneri și sfaturi pentru a ne feri de tot ce înseamnă efecte adverse ale căldurii.

În plin sezon, trebuie să avem grijă la diverși factori care ne pot afecta fizic în perioada caldă și localncii, dar și turiștii nu ar trebui să se lase furați de peisajul frumos al Mării Nerge și să se înarmeze cu multă apă și multe haine deschise la culoare.

Trebuie să ne ferim de soare, nu trebuie să ieșim din casă între orele 10.00 și 17.00, trebuie să purtăm haine de culori deschise din bumbac, să purtăm pălării, să consumăm 2 litri de apă, multe fructe și legume, trebuie să avem grijă de cei în vârstă să nu iasă în căldură.” A declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța doctor Claudia Diana Tatarici.

Ce spune Administrația Națională de Meteorologie

Administrația Națională de Meteorologie, a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele săptămâni care este valabilă pentru perioada 20 iunie – 3 iulie. Meteorologii spun că zilele caniculare vor fi 20, 25, 26 și 27 iunie, iar șanse de ploi vor fi doar în 22 iunie.

Constănțenii disperați că nu mai știu cum să se îmbrace

Chiar dacă prognozele prezintă o caniculă apăsătoare, locuitorii din Constanța nu reușesc să își dea seama cum să se imbrace. De cele mai multe ori, serile din Constanța sunt răcoroase, numai bune pentru plimbări lungi pe faleză sau stat la o terasă.

Pe zi mor de cald, nu știu ce să maid au jos de pe mie, iar seara îngheț de frig. Nu știu din ce cauză este această fluctuație de vreme, dar preferam vremea de acum 10 ani de dinainte să fie încălzirea globală la modă”, a declarant un cetățean pentrul ziarul Replica.

Așadar, prognoza promițătoare pentru zile lungi de plajă, dar deloc încurajatoare pentru cei sensibili la căldură, reușește și în acest an să ne ia pe nepregătite. Nu uitați ca în geanta de plajă, dar și în cea de plimbare să puneți o plălărie și o protecție solară cu factor 50.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218