REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Atenție la mesajele pe care le primiți din partea GLS și Poștei Române

Atenție la mesajele pe care le primiți din partea GLS și Poștei Române

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 2176

În luna ianuarie a acestui an, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică scria despre o serie de campanii care vizau infectarea utilizatorilor cu malware, deghizat în atașamente de tip .7zip, anexate unor e-mail-uri ce păreau a veni din partea unor servicii de curierat.

Atacatorii au reluat recent aceeași metodă, de această dată simulând că mesajele ar veni de la Poșta Română. Practic, un utilizator primește un e-mail în care este anunțat despre faptul că ar urma să primească un colet, iar pentru urmărirea traseului i se oferă spre accesare un link. La accesarea acestuia, utilizatorul descarcă de fapt malware. În același mod, infractorii se folosesc și de serviciul de curierat GLS România pentru a păcăli victimele.

„Evitați graba în activitatea din mediul online”

„Atenție la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online, faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă nu accesați link-ul, în astfel de cazuri, înainte de a-l verifica cu o soluție de securitate.”, avertizează reprezentanții CERT-RO.

Este bine să validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazul în care nu identificați clar despre ce este vorba. Totodată, încercați să acordați o atenție sporită corectitudinii textului primit, în special din partea unor companii sau instituții. Dacă acesta deține greșeli gramaticale evidente sau unele de transcriere, atunci este cel mai probabil o tentativă de păcăleală, vă mai sfătuiesc reprezentanții Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212