REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Atenție la ofertele de muncă primite pe Whatsapp!

Atenție la ofertele de muncă primite pe Whatsapp!

Replica API 15 martie 2022 | 15:24 2285

Escrocheriile din mediul online par să nu se mai termine. În ultima perioadă, tot mai mulți oameni afirmă faptul că au primit mesaje prin intermediul aplicațiilor sau sms, care le prezenta oportunități de angajare. ,,Ați fost selectat pentru un job full-time. Pentru mai multe detalii intră pe acest link”, se arată în mesajul primit. Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Poliția Română atrag atenția cu privire la aceste mesaje.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a emis o nouă avertizare în legătură cu propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau prin sms care prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii cu câştiguri instante.

,,Ați fost selectat pentru un job full-time. Pentru mai multe detalii intră pe acest link”, este mesajul primit de tot mai mulți constănțeni.

Mesajul primit are și un link care, odată accesat, redirecționează utilizatorul către aplicația de mesagerie WhatsApp și deschide o conversație cu infractorii cibernetici din spatele acelui contact. Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicația WhatsApp cu cei care se află în spatele numărului afișat.

Poliția Română atrage atenția!

Poliția Română atrage atenția, din nou, să fie verificată sursa mesajelor și evitarea furnizării datelor personale sau financiar-bancare. ,,Verificați mereu sursa mesajelor și nu credeți orice ofertă venită pe mail, sms, platforme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin sms și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe WhatsApp! Evitați furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.

Fiți răbdători și vigilenți atunci când întâlniți astfel de ‘oferte’ și analizați cu atenție detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veți identifica lesne greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108