REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ATENȚIE la ȚURȚURI: Mi-am văzut MOARTEA cu OCHII!

ATENȚIE la ȚURȚURI: Mi-am văzut MOARTEA cu OCHII!

Replica API 16 februarie 2021 | 23:31 2389

Din cauza temperaturilor mai scăzute din ultima perioadă, țurțurii s-au format amenințător pe acoperișurile caselor sau ale blocurilor și reprezintă un adevărat pericol pentru trecători. Atenți mai mult la gheața de sub picioare, mulți trecători nici nu observă pericolul înghețat de deasupra capului.

Un pericol major, în această perioadă, este reprezentat de ţurțurii formați de la nivelul acoperișurilor, formațiuni din gheață deosebit de periculoase, ce pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate. În municipiul Constanța, dacă pe principalele artere, formațiunile de gheață au mai fost îndepărtate sau au căzut, pe străzile adiacente „domnesc” la fiecare pas țurțuri impunători ce pot cădea din moment în moment.

O constănțeancă ne-a sesizat acest lucru, fiind norocoasă că a scăpat cu viață. „Am ieșit un pic la plimbare pentru că soarele părea să permită acest lucru însă, mi-am văzut moartea cu ochii de două ori, pe două străzi diferite, și așa am făcut cale întoarsă. Doi țurțuri imenși au căzut fix în fața mea, la doar câțiva centimetri să mă lovească. Sunt speriată, dar totuși mulțumită că am scăpat cu viață”, ne-a declarat o constănțeancă ce locuiește în zona Peninsulară.

Responsabilitatea de a îndepărta țurțurii revine proprietarilor și asociațiilor de locatari

Proprietarii, asociaţiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe acoperişurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători şi să îndepărteze ţurţurii ce se formează pe elementele de construcţie ale clădirilor. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii acestora au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Feriti-va singuri si uitati-va pe unde mergeti. Locatarii pot fi persoane in varsta sau plecati la munca in strainatate si nu va salveaza nimeni daca asteptati sa se faca ceva. Eu am ajuns la munca cu ochii in toate partile ca dupa ce imi sparge capul un turture e prea tarziu.
8
0
In tara lui ''sa ni se faca si sa ni se dea'' ar fi bine sa mai beliti si ochii la ce este in jurul vostru! Parca sunteti niste euglene verzi! Nu mai vreti sa va puneti capul la contributie si sa ganditi si voi!
10
1
Sunteti si prosti...umblati fix pe sub balcoane..sa nu mergeti 1 metru mai lateral
8
3
Eu la Mangalia am etajul 1 cu balcoanele pe domeniul public pe trotuar dar sunt smecher si nici ISC ul nici Directia de Cultura nu a avut ce mi face ca am dat dreptu la judecatorie asa ca ciocu mic banu face legea in ziua de azi
2
3
De asta se dau autorizatii de a construi balcoane peste spatiul pubic,pentru a adauga un pic de adrenalina la existenta noastra cam plata..Ai trecut pe strada n ai incasat un borcanel de muraturi sau un turture de gheata , inseamna ca esti norocos.Saracii proprietari, trebuie sa vegheze 24 de ore pe zi sa nu permita formarea de turturi , dar vine vara si o saminta un scupici e permis.Sec xxi.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212