REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Atenţie! Modificări legislative privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere

Atenţie! Modificări legislative privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere

Replica API 20 iunie 2015 | 00:00 129

Şoferii pot rămâne fără permis şi plăcuţe de înmatriculare

Şoferii pot rămâne fără permis şi plăcuţe de înmatriculare

sursa foto: eva.ro

A intrat în vigoare Legea nr. 129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în data de 8 iunie a.c.. Principalele modificări aduse Legii nr. 38 din 2003 se referă la transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere care se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi, sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

Este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă. De asemenea, este interzis transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă, ori altă autorizaţie valabilă.

Sancţiunea pentru nerespectarea acestor prevederi legale este amendă contravenţională cu valoarea cuprinsă între 1.000 lei şi 5.000 lei. Contravențiile pot fi aplicate persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor legale.

În cazul utilizării unui autoturism pentru transportul public de persoane fără ca acesta să deţină autorizaţie taxi sau, după caz, copie conformă ori dacă aceste documente au valabilitatea depăşită sau nu sunt conforme cu transportul efectuat ori cu prevederile prezentei legi, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, prevăzută de prezenta lege, se suspendă dreptul de utilizare a autoturismului respectiv pentru 6 luni. Suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului se realizează prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare de către poliţişti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272