REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atenție, internauți! Pe instagram circulă o fraudă prin care îți poți pierde contul

Atenție, internauți! Pe instagram circulă o fraudă prin care îți poți pierde contul

Replica API 9 septembrie 2022 | 20:52 3193

Internetul este plin de fraude informatice, prin care câștigi concursuri la care nici măcar nu ai participat. Ultima fraudă, de acest gen, care circulă pe Instagram, te pune să ghicești un număr, apoi ești anunțat că ai câștigat 500 de euro, dar că trebuie să introduci o adresă de e-mail în contul tău de Instagram. De fapt, prin introducerea acelui email, contul tău de instagram este spart, iar persoana devine practic stăpână pe tot ce ai în cont.

Schema este una destul de simplă, însă foarte multe persoane au căzut deja în plasă. Specialiștii sfătuiesc pe toată lumea să nu dea curs acestor așa zise concursuri.

Pe instagram-ul unui prieten de-al meu a fost un story postat cu o imagine blurată unde trebuia ghicit numărul din mijloc, am ghicit numărul și după aceea am primit mesaj că am fost a doua persoană care a câștigat, prin răspunsul meu corect, 500 euro. Am fost încântată de câștigul meu, discuția a devenit ciudată când retrimitea mesajele din poze, în plus vocabularul lui era neobișnuit. După ce mi-am dat seama de aceste detalii mi-a dat un screenshot cum că s-ar fi virat banii în contul meu de PayPal, am așteptat 2-3 minute și i-am dat mesaj, persoana spunându-mi că, dacă doresc să primesc banii să introduc o adresă de e-mail, dată de persoana respectivă în contul meu de Instagram. De aici situația a devenit foarte ciudată, i-am spus că nu voi face asta, și după aceea mi-a trimis o altă conversație falsă cu altă persoanaă în care la destinatar apare numele unui bărbat, iar contul de Instagram fiind al unei fete, după această discuție, am discutat cu prietenul meu și mi-a spus că i-a fost spart contul de Instagram, tot în acest fel.” a declarat pentru Replica de Constanța, una dintre persoanele care nu a căzut în plasă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunat si chiar am castigat 523 de euro. Gazeta minte.
0
0
p****i sunt aia de pica la mangleli de genul.
0
0
se depune plangere la politie si ii gasesc pana la urma si vor raspunde penal, sa ceara si daune
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218