REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENȚIE! Pfizer: este nevoie de TREI doze de VACCIN anti-COVID-19, NU doar de DOUĂ

ATENȚIE! Pfizer: este nevoie de TREI doze de VACCIN anti-COVID-19, NU doar de DOUĂ

Replica API 26 februarie 2021 | 15:43 4937

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni, relatează NBC News.

Deşi a rezultat că două doze din vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech au o eficacitate de 95%, companiile farmaceutice vor să afle ce poate face o a treia, scrie news.ro.

Într-un interviu acordat NBC News, Albert Bourla, CEO Pfizer, a spus că există speranţa ca a treia doză să crească răspunsul imun şi mai mult, oferind o mai bună protecţie în faţa variantelor noului coronavirus.

„Credem că a treia doză va creşte răspunsul imun de 10 până la 20 de ori”, a declarat Bourla.

Noul studiu va monitoriza siguranţa şi eficacitatea celei de-a treia doze la două grupe: persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani.

Participanţii vor fi aleşi dintre cei care au fost între primii care au primit vaccinul Pfizer/ BioNTech, voluntari în studiile clinice care au început în luna mai a anului trecut.

În timpul acelui studiu, participanţii au primit două doze de vaccin la distanţă de trei săptămâni. În prezent, este recomandată respectarea aceluiaşi interval. A treia doză va fi similară celor primite de participanţi anul trecut.

Pfizer plănuieşte să înceapă şi testarea unei versiuni modificate a vaccinului pentru a descoperi dacă este eficientă împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.

„În fiecare an, e nevoie să te vaccinezi împotriva gripei”, a adăugat Bourla. „Va fi la fel în cazul Covid. Peste un an, va trebui să mergi pentru a-ţi face vaccinul anual pentru Covid, pentru a fi protejat”.

Până acum, vaccinul Pfizer/ BioNTech s-a arătat eficient împotriva noilor variante ale coronavirusului identificate iniţial în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Bourla a mai spus că obiectivul companiei este, dacă şi când o altă variantă apare, să modifice actualul ser în decurs de 100 de zile.

Moderna, care a folosit o tehnologie similară pentru dezvoltarea propriului vaccin împotriva Covid-19, a anunţat miercuri că a început să studieze de asemenea efectele unei a treia doze şi că a dezvoltat o versiune a vaccinului care să protejeze faţă de varianta sud-africană, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Simona Halep ce face in cazul asta? O sa ajungem sa ne vaccinam zilnic,cate o doza dimineata pe stomacul gol! Actionarii unor companii farmaceutice isi vor umple conturile binisor,iar dupa aceea vor urma alte vaccinuri deoarece deja au inceput sa apara tulpini noi!
3
0
Conturi grase la smecherasii lumii
5
0
in laba daca ti faci, ramai impotent, fereste te !
0
0
Posibil sa nu fie asa.
1
0
de 2 ori in laba si o data-n cur,de ultima parte e responsabil mitropolitul spagoveanu
1
3
Hai las-o naibii. Vor sa dea 3 doze ca sa coste mai mult.
5
0
Daca tot faceti pe smecherii pe aici macar invatati dracului sa scrieti corect romaneste, analfabetilor!
1
3
O muie ptr fraieri
6
0
Din articolul preluat copy paste. Vai de voi, ziaristii de la Saguna.
8
0
Inainte marsh ...toata lumea la intepat
10
0
Peste o luna patru, prin mai cinci,s.a.m.d.........
13
2
Doar nu vreti sa scada actiunile la bursa la toamna...
15
1
Prosti sunt rugati sa nu se vaccineze.. Poate asa scapa tarisoara asta de ei...
14
17
Cate un vaccin in fiecare luna , si fiecare vaccin sa fie dublat . Ori ii vaccineza pe prosti ori nu . Bataie de joc si tare ma tem ca au transformat lumea in cobai la nivel global . Grav este ca guvernele popoarelor sunt corupte si accepta sa calce pe cadavre pentru a nu deranja mai mari lumi . CE INCREDERE POTI SA AI IN CRIMINALI LUMI ?
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367