REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ATENŢIE, PISICILE DE MARE VIN LA MAL!

ATENŢIE, PISICILE DE MARE VIN LA MAL!

Replica API 24 august 2019 | 00:00 607

Saci, pungi de plastic din comerţ şi un corp lipsit de viaţă al unei pisici de mare au făcut vineri, 23 august, subiectul de interes al câtorva dintre turiştii care se plimbau în portul Tomis din Constanţa. Corpul pisicii de mare plutea alături de un sac de rafie, lăsate în voia micilor valuri. Deşi în zonă sunt peste 10 restaurante care îşi promovează activitatea în cadrul unor terase ce sunt foarte apropiate de marginea platformei, nimeni "nu observă" şi nimeni nu are timp să cureţe gunoaiele din apă sau să scoată pisica de mare de acolo, cu toate că vederea clienţilor este cu precădere înspre mare.

Atenţie sporită în apă, pisicile de mare preferă mai ales apele puțin adânci și își petrec jumătate din timp ascunse în nisip sau în mâl, astfel încât sunt vizibile doar ochii, orificiile secretoare și coada. Țepii veninoși ai pisicii de mare sunt dispuși pe coada sa lungă, ce se aseamănă cu un bici, iar dacă este deranjată, se refugiază prin mișcări puternice ale înotătoarelor pectorale şi totodată poate ataca cu coada şi poate produce accidente grave. Această coadă reprezintă o armă de temut, cu care se ştie că animalul a produs răni grave înotătorilor, provocându-le uneori chiar moartea. Reamintim că în 2018, în aceeaşi perioadă, corpul unui turist din Prahova a intrat în spasme după ce a fost înţepat de o piscă de mare.

Turiştii de pe litoral, care au văzut pisica, s-au apropiat pentru a face poze şi le-au explicat copiilor lor, după cum se poate vedea şi în imagini, cum că este "puţin cam moartă". Este parte din procesul vieţii, într-adevăr, dar lucrurile nu pot rămâne astfel. Contactaţi pentru a face o sesizare şi curăţare a apei, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au transmis problema administraţiei Portului Constanţa, iar aceasta este în curs de rezolvare.

"Acum este vremea pisicilor de mare, ele apar spre sfârşitul verii şi acum se şi pescuiesc. Acesta este un fenomen perfect normal”, a declarat, pentru Replica, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cacati nu ia ti numarat. Colcaie portul tomis de maronii si miresme verzi..
1
0
bai gogutu cum le stii tu pe toate ,ce experienta ai ,mai furi tu din supermarket sa-ti mai faci o zama in cortul lipit de WC ul de pe plaja?Ca am inteles ca tichete de vacanta nu ai. Urla invidia in tine , bai boschetarule, pardon homeless userist !
3
4
pisica aia de mare a murit dupa ce a inotat in pishatul turistilor pesedisti veniti cu tichete de vacanta ,aia care ananca de la alimentara si care fac ciorba in camera de hotel
6
5
s-a terminar sezonul, taitio acasa la voi gata cata mizerie a-ti adus
8
1
Aceasta este intrebarea,se tot arunca pisici de 30 de ani in bratele marii sau al altora
2
1
Ciudat,ne-a vizitat pisica de mare decedata dupa incidentul cu acvariul ....
5
0
Gata cu sezonu puli
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108