REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ATENŢIE! Prefectul Coșa: S-ar putea ÎNCHIDE RESTAURANTELE de săptămâna viitoare

ATENŢIE! Prefectul Coșa: S-ar putea ÎNCHIDE RESTAURANTELE de săptămâna viitoare

Replica API 2 martie 2021 | 00:13 14401

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica de Constanţa, prefectul judeţului, Silviu Iulian Coşa, a declarat că incidenţa cazurilor de covid este într-o continuă creştere încă din data de 24 februarie, în momentul de faţă ajungând la 2,61.

Din păcate, potrivit acestuia, am intrat în marja de incidenţă dintre 1,5 şi 3 la mie şi există toate şansele ca de săptămâna viitoare să atingem pragul de 3 la mie. Prin urmare, în aceste condiţii, resturantele ar putea fi închise, a anunţat Silviu Coşa. Până atunci, capacitatea de funcţionare se reduce la 30%.

”Tocmai ce s-a definitivat hotărârea CJSU prin care întreg județul a fost reîncadrat în pragul 1,5-3/1000, ceea ce înseamnă că restaurantele și alte stabilimente similare vor trebui să funcționeze la o capacitate de 30%, nu de 50% cum erau până acum. Dacă trendul va continua și statistic vorbind suntem îndreptățiți să o facem, cel mai probabil, săptămână viitoare vom sări pragul de 3/1000, ceea ce va însemna că, din nou, restaurantele vor fi închise. Aceasta este prevederea legală la acest moment, iar măsurile acestea cu privire la interdicția circulației pe timp de noapte nu sunt făcute pentru a pedepsi pe cineva sau pentru a împiedica vreun domeniu economic să se dezvolte. Ele au ca rol să protejeze populația pentru că, la restaurant, la o cafenea, nu purtăm mască. De la ieșirea din carantină am băut o singură cafea într-o astfel de unitate, nu am văzut nici măcar o urmă de păstrare a distanței, nu sunt foarte sigur că se păstrează și acea limită din capacitatea maximă la care restaurantele ar trebui să funcționeze. În contițiile acestea, cu toate că vaccinarea a luat un avânt considerabil și avem la acest moment mai bine de peste 40.000 de constănțeni care au fost vaccinați, s-ar părea că încă nu este suficient, încă trebuie să fim atenți și din cauza aceasta, dacă rata de incidență va sări de 3/1000 măsura legală va intra în funcțiune automat. În termen de 48 de ore după ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori măsura va veni de la sine”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Precizăm că prefectul Constanței, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul Replica. În cadrul interviului, reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit despre situația pandemică la nivel local.

Video:

L.I., D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inchide -deschide dar impozitul pe cladire e cat se poate de mare 'autorizatia de functionare taxa ramane ca functionezi ca nu functionezi si alte dari pe care le plateste un SRL halal de PFA -URI pe astia nu-i intreaba nimeni un tuns o manichiura omecla refacuta la cosmetica
1
0
V-a luat frica, galbejitilor ? Nu scapati.
1
0
MUIE MALARIA GALBENA !!!
6
1
Mars boschetarule. Inchide si supermarket-urile. Sau nu ai voie. Inchideti tot. Va veni si vremea sa dati explicatii...in curand.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218