REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ATENŢIE, se închide BULEVARDUL TOMIS!

ATENŢIE, se închide BULEVARDUL TOMIS!

Replica API 20 septembrie 2019 | 00:11 657

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, vineri 20 septembrie 2019, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu, alături de directorii și angajații din cadrul Primăriei și de cei ai structurilor subordonate se vor deplasa la și de la serviciu cu autobuzul.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria Municipiului Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“ în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, ce are ca scop promovarea transportului public integral restructurat și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale. Campania este parte integrantă a obiectivului general al actualei administrații constănțene, care vizează aerisirea bulevardelor și a străzilor principale prin fluidizarea întregului flux de transport, după conceptul - „omul înaintea mașinii”.

Amintim tuturor persoanelor care se vor alătura campaniei „Alege autobuzul“ că tariful pentru o călătorie este de 1.50 lei, cost care poate fi achitat fie prin achiziționarea unui bilet de la punctele de vânzare situate în vecinătatea stațiilor, fie prin SMS cu textul L (pentru linie), ORA (valabil pentru o oră), ZI (valabil pentru o zi) sau S (valabil pentru o săptămână), pentru titlul de călătorie dorit, la numărul scurt: 7475.

Evenimente dedicate Săptămânii europene a mobilității au avut loc astăzi cu lecții de educație rutieră care au fost organizate la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța, iar vineri, elevii Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ vor avea parte de o lecție interactivă care se va derula în parcul Arheologic.

Duminică, 22 septembrie, bulevardul Tomis va fi închis pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, între orele 09:00 – 19:00, pentru organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care vor participa elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști.

Astfel, copiii și părinții pot veni să se bucure pentru prima dată de o plimbare pe bulevardul Tomis care va fi populat doar de bicicliști, de copii pe role, sportivi care își vor testa abilitățile în fotbal, handbal, rugby, baschet, tenis de masă, etc.

Pentru ca toate activitățile să se desfășoare fără probleme, sâmbătă începând cu ora 18:00 se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar duminică, între orele 08:00 – 22:00 circulația rutieră va fi oprită pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu bulevardul Ferdinand și de la bulevardul Ferdinand până la strada Traian. Vor fi închise intrările pe bd Tomis de pe străzile perpendiculare (str. Decebal, str. Dacia, str. Sarmizegetuza, str. Constantin Brătescu, str. Ștefan cel Mare, str. Cuza Vodă și str. Dragoș Vodă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cotoroanta aia de pasare cu milioane euro din spatele tau, aparea la tv neptun anii trecuti si ne spunea cum fiecare statie de autobuz va fi facuta ca in UE cu fonduri europene, ca se vor lua pe rand cartierele si se vor amenaja niste adaposturi in statii ca in America. De ce cutra mintea si nu a fost data inca afara? De ce ne-a dus in eroare? Sa caute tv neptun caseta si declaratiile babei.
3
0
ce mai poluau troleiele !
0
0
O idee de tot cacatu' ! Nulitatile din primarie fac asta ca sa iaba poze in campanie, altfel fut masinile primariei si benzina platita de noi, la cumparaturi, in concedii, oriunde numai la munca nu. Leprelor, mergeti pe jos prin cartiere, prin piete, prin curtile scolilor, oriunde prin orasul asta sa vedeti cat este Constanta de jalnica. Bai natarailor, pana si la Navodari, Ovixiu sau Mangalia este mai frumos, mai curat si mai multe parcuri pline de pomi, nu de panselutele ordinarilor de la Pomaconst. Fagadau , ia-l pe Stroe ,Babu si nemernicii de parlamentari psd de Constanta si plecati dracu
11
4
O mare mare m....
7
5
Se va da cu praf de saracie,stati in Mercedesuri
4
2
Baga-ne-am plm in gurile si lu fagadau si lu babu si lu rasauteanu.Toti niste retarzi
20
5
Dragii mei sclaveti. Va rog sa va rugati sa mor mai repede. Eu si tot neamul meu de branzari fumati. Sunt prost, mai prost ca dancila. Creierul meu e prajit de la spice. Va rog sa va rugati sa mor de ratat ce sunt.
14
7
Fagadau cel mai mare primat din istoria orasului
15
2
cur vele si manelarii sa mearga pe jos!
6
2
Vrajeala comunista -de unde va trageti .apoi se urca in Mercedesul argintiu si ride de saraci
15
2
Bravo fagaboule!!! Mama ta merge cu autobuzul?
21
1
SI CE MIJLOC DE TRANSPORT CIRCULA PE TOMIS? INTRE CAPITOL SI TRAIAN ? CARE E IDEEA CA NU INTELEG ! LA FEL ATI PROCEDAT SI CU MASINILE ECO DE LA BCR, ATI FACUT PREZENTAREA PE MARCAJ SI PARCAREA DE LA PAVILION E GOALA !!!
18
2
Mai cretinilor, vineri or sa circule fffff bine autobuzele. Dar in rest merg lipite cate 2-3 autobuze de 43. Cel care ii coordoneaza si le-a fixat orarul e oligofren bolnav?? Daca erau camere video pe strazi luam imaginile si te dadeam in judecata. La fel si ceilalti constanteni ar fi trebuit si ai fi platit daune toata viata ta. Esti nesimtit de nu sesizezi tu sau altii din partidul tau ca autobuzele merg lipite, apoi astepti in statiile fara adapost cate 25 minute sa mai treaca altul? Timp in care te bl...m pe tine si copiii tai si partidul tau
21
1
Sa-mi bag poula in fagabou si autobuzele lui!
24
4
Solutia , benzi dedicate pentru Bus , cand o sa vada tot romanul ca ajunge mai repede cu autobuzul la serviciu va lasa masina in parcare ! Si fara tigani si pensionari care supra aglomereaza autobuzele !
27
5
Ei isi iau bani din fonduri europene prin asociatia condusa de Merla, iar pe fraieri ii vrajesc ca le pasa de oras
28
2
Ba, numai stiti cum sa va bateti joc de noi. Vrei mobilitate....atunci sa fie tarnsportul in comun gratuit, si atunci o sa fie bine pentru toti.
20
7
sa va bag un degete in cur
5
14
de pe tomis, pe care nu circula niciodata nimeni, care incepe brusc si se termina subit. Vai de capul tau Fagadaule
33
2
Cand vor incepe sa amendeze si sa dea jos din autobuze ciorile, atunci voi merge si eu cu autobuzul. Pensionarii nu platesc, ciorile nu, doar elevii si prostii platesc. Asa ca, prefer cu masina.nume
36
6
Oras de cacat cu oameni de cacat. Bravo.
32
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218